Wednesday, November 28, 2007

Kengkawan Lama.....

Semenjak dua menjak nie....blog nie senang pulak nak sign in...hehehehe....and at e same time, aku ada ruang nak 'bernyawa' skit kat opis nie....bercakap tentang kengkawan nie....

Semalam, aku dpt 1 phone call dr kawan lama aku...classmate MBA, namanya Michelle Yeoh...bukan artis tu laa...hehehe...michelle nie, canggih skitt orng nya....dia suka kawan ngan org melayu...rather than kawan ngan bangsa dia...sepanjang kelas MBA tu, mesti satu group ngan aku in most of assignments...aku pun pelik gak...dia yg datang cari kitorng sbb nak join group skali...minah nie kira sempoi laaa...so quite sometimes x dengar berita dr dia...and she's doing fine and has been promoted to manager...after graduated from UPM...dia nak jumpa aku next month...nak lepak2....dia cakap nak kawin next year...

Hmmm.....aku banyak gak kengkawan lama...yg kekadang, akan muncul...tp mesra masih sama cam dulu gak....cuma x sempat nak keep in touch sokmo....Lagi kawan lama yg aku slalu gak keep in touch....si rehan n cik intan...hehehe...budak 2 org nie, close gak ngan aku...zaman2 akhir MBA...slalu hang out n buat keje muda-mudi...masa tu..hubby aku still ngan company lama..HIMA..slalu outstation lama2....so mmg melepak laa ngan budak2 nie...skrng, intan, tutor kat UUM..n rehan dpt keje kat co. yg luluskan lesen pendaftaran syarikat...kat a.setar...hehehe...so kalau aku balik kg, kalau sempat...aku jumpa laaa adik2 riang ria nie.....

Masa kat a-level, PPP, UiTM...aku close ngan sorng kakak nie...dia amik TESL...namanya kak Riya..aku panggil dia kak riang riya..hehehe...slalu lepak kat umah mak ayah dia kat RRI, Kepong...tengok ayam belanda yg ayah dia bela....nie pun kejap jumpa kejap x jumpa punya kawan..hehehe...lepas TESL...kak riya belajar kat INdonesia...n family pindah ke kuching....lepas tu...bila dia pindah balik ke Ampang...aku jumpa dia balik...dia kawin dah...n tinggal kat Dubai skrng...tp tahun nie..sbb masalah visa...kak riya ada kat m'sia.....

tp ultimate friends aku....best buddies aku...semestinya...rinie n chah laaa.....kisah diorng aku dh citer dlm posting aku yg lepas2 tu.....at e moment, chah tengah kalut nak pindah ke kertih...sbb karim-hubby dia kena outstaion kat sana 9 bulan....so kedai 2nd hand dia....org lain yg jaga...rinie...bz ngan conferences...

last week...masa kenduri kawin najjah....aku jumpa balik...childhood friend aku...Diana Katiman..actually, kitaorng slalu contact..through phone....kami kawan dr kecik lagi...then terpisah bila...family aku pindah ke kedah jap...n after SPM...diana belajar kat Ireland..n get married while studying there...n continue staying there, coz hubby dia keje kat PriceWaterHouse..n diana pun keje kat hospital sana...n baru last year, diorng balik Malaysia...selain dr bawa balik sebiji merc..Dr. Diana bawa balik 4 orng anak gak...hehehehe...rezeki..rezeki...she's really a nice person...esok2 aku sakit...aku cari dia laaa ;)

So, esok2, kalau aku dh x keje kat FEP nie...mesti aku terkenang kat kengkawan yg aku rapat masa kat FEP...that's life, setiap pertemuan, mesti ada perpisahan...setiap yg hidup..pasti akan mati..................okies.....sat gi nak gi jumpa tok, untie2, uncle2 yg still ada kat umah aku....

Nie tambahan....i've been asked...regarding my friend at FEP...sebenarnya....ada beberapa kengkawan lama yg turut contribute kenangan indah bersama....wakau pun memasing dh x kat sini...tp kenangan indah tu tetap abadi:
- Muzalina - skrng dah kerja kat FRIM...aku mmg rapat ngan dia masa mula2 masuk kerja kat FEP nie...mmg sama brainwave ngan aku....tp semenjak dia sakit, family suruh dia pindah tempat kerja..lebih dekat dengan umah dia kat kepong...skrng lina dh berkeluarga and ada anak sorng...once in a while, ada gak contact dia.....

Roheida - mek 'ganu nie pun sama gak brainwave ngan aku...walau pun awal2 tu, ida agak pemalu and a bit remote, bila dh lama2....ok...ida skrng ada kat Waikato, New Zealand ikut abe dia (Hisham) yg buat PhD kat sana...and dpt baby Kiwi kat sana ;) caya laaa daaa...hehehe...insyallah kalau semuanya berjalan ngan lancar, diaorng balik sini end of next year (kalau aku x silap dengar)....

so for e time being, tu laa citer aku pasal kengkawan lama nie...in e future, kalau ada lagi..aku citer lagi eh....

Tuesday, November 27, 2007

4 hari yg memenatkan...semata2 nak dpt......

aloha semua.......payah betul nak log in blog nie....ntah apa masalah pun aku x faham...last2 dpt gak masuk blog...tengkiu!!! penatnya nak dapat sorng adik ipar....smpai 4 hari...heheheh...x kisah laa kan...at e end of e day...semua org happy....yeahhh.....

kite citer dr last few days before e "Day"....dr jumaat...immediately lepas meeting kat Melaka...aku rush terus ke bangi...sbb kul 3.00 ptg, ada majlis khatam Quran adik aku tu...hehehe...kena rushing balik, coz aku bawa pengantin pompuan gi lepak kat melaka....hehehehe....dr jumaat tu...aku kena settlekan bab2 kawin...dr bilik pengantin..hantaran...bunga paha...bunga hiasan atas meja...dll...dr jumaat smpai ahad....aku tido 2-3 jam jer semalam...mmg rekod laa...hehehe...sbb aku 'wajib' tido..sekurang2nya...7 jam sehari...baby besor...hahaha.....sepanjang hari ahad...leh kata...aku berdiri dr tengahari smpai ler ke petang...

so isnin tu....mmg aku collapsed laa.....lepas subuh...tido laa smpai tengahari...bangun tengahari jap...tido balik dr kul 3 - 6 petang...hehehe...puas giller rasanya....kat umah mak ayah aku...still ada lagi saudara mara aku...so suasana meriah tu masih ada....cumanya...kenduri kali nie...x ramai org2 tua yg hadir macam masa kenduri aku dulu....hmmm....time goes by.....apa2 pun...alhamdulillah...semuanya berjalan lancar..n yg penting meriah!!! yeaaa....gambar2 tu...nnt aku masukkan sbb professional photographer tu...x antar lagi gambar....oraits....adios...

Wednesday, November 21, 2007

Aja.....Aja...Haiti!!

Assalamualaikum....apa khabar semua....kepada pembaca blog ini, yg sokmo melawat blog...aku ucapkan...syukran jazilan...tengkiu2...heheheh.....aku baru jer baik dr demam...lepas je balik dr tanah perkuburan ari sabtu tu....aku rasa badan aku panas semacam...so esoknya..ahad...aku demam...n demam...smpai ler selasa...aku on leave...so rabu baru jer masuk balik opis...n ada tetamu dr UIAM..n petang meeting pengurusan sampai kul 6 lebih!!!rabu yg hectic!! perghhh......

today, aku kena gi melaka....diorng buat meeting kat sana...smpai jumaat....n jumaat....saudara mara aku...akan mula smpai ke bangi...kenapa???? Ahad - 25 November...is Najjah's wedding...iskh...kawin lagi adik aku...tahun lepas syikeen..n dah dpt anak saudara..si Aiman yg montel tu.....hehehe...cepat benor memasing membesar....mujur mek yah@ shahirah...ayah aku kata...kenduri dia...2010...alaaa...dia pun baru umur 23 tahun....so ayah aku kata...keje molek2 dulu kat Mardi...hehehe....

Najjah kawin ngan org melaka....tp..diorng akan tinggal kat Kajang...so xde laaa terpisah jauh mana pun....pi mai pi mai...kami adik-beradik dok dlm lingkungan kawasan yg sama.....so nnt...yg tinggal kat umah mak ayah aku...mek n arief jer laa..... :) in fact...ayah aku pun dok kat perlis...agegegegege...tp bila weekend...semua pakat balik laaa kat umah bangi tu....

ok laaa kengkawan...aku nak kena gerak ke melaka dah nie....aku drive solo...meeting mula kul 3.00 petang....adios...jumpa lagi di lain lembaran... ;)

Friday, November 16, 2007

Ketentuan Illahi...........

Lama gak...blog aku x dapek nak sign in....campur ngan tugas2 yg berganda sekarang nie....i've so limited time to sit in front of the pc..like i used to be...heheheh...now i'm handling postgraduate and also undergraduate matters too..student affairs..so...mmg kalut ler aku punya jadual kerja skrng....but it's ok...it wont be long...

Bercakap tentang ketentuan Illahi.....minggu nie....one of my father's best friend...is fighting for his life...he can be considered gak sebagai "bapa angkat" aku ...i call him Uncle Ishak....coz i know him since i was 1 day old!!!..he has been diagnosed for cancer....sakit yg sama dengan my beloved wan ( he passed away...January, 2007..selepas berjuang selama 8 bulan...)...in term of sentimental value...banyak!!!...dr kecik smpai ler skrng....ayah aku...kalau nak buat aktiviti apa2...mesti include uncle ishak..selain dr best friend abah yg lain..uncle ibrahim dan uncle nazri.....dr vacation...dan lain2...even..i'm working in the same institution with him...so seeing him at the office is a must for these past 5 years.........hmmm....yesterday..i went to visit him at Selayang Hospital...sayu rasanya tengok keadaan uncle...terus teringat kat wan aku...Yang aku dapat buat sekarang...berdoa kepada kesejahteraannya...........

He is a very nice man....eventhough, uncle seorang yang berpangkat dan mempunyai status yg tinggi kat opis aku...tp he's very humble, friendly dan tak kisah nak mingle around dengan staff2 bawahan....aku sebenarnya...trauma kalau tengok org2 yg rapat ngan aku...sakit...etc...memberi kesan yg mendalam....selalunya.........ok...i'll end it here for today....

-----------16hb November, 2007 jam 11.10 malam....Prof. Dr. Ishak Omar telah pulang ke Rahmatullah...dan telah selamat dikebumikan di tanah perkuburan Sg. Tangkas Baharu...jam 12.00 tengahari..keesokan harinya..Al-Fatihah--------------

Wednesday, November 7, 2007

makan2 @ FEP


5 hb lepas, opis aku buat jamuan raya...meriah bangat sih...makanan...masyallah...banyak...ada satay..laksa..cendol..capati...putu mayam..banyak lagi...cant recall...hehehe....ada cabutan bertuah gak...dlm masa yg sama...x-opis mates pun ramai gak yang datang...so nie ler antara gambo2 aritu....