Wednesday, December 26, 2007

I've been Tagged...hehehe...

1) Name of a person who made you laugh last night?
Oprah...

2) What were you doing at 0800?
On the way 2 UPM...

3) What were you doing 30 minutes ago?
Drinking fresh juice-banana with milk..Nyum..Nyum

4) What happened to you in 2006?
Cupp!!hmm...a'aaa..wonderful things happen...but...during Ramadhan, i lost or i rather put it...someone took my money...from my CIMB account...xde raya mood langsung...huhuhu...
But the saddest things was when my beloved atuk has been diagnosed with cancer....terminal stage :(

5) What was the last thing you said out loud?
HampeHHh..Ingat Aku GABAN ker!!! :P Chitt Porraahhh..hehehe (gaya Sivaji)

6) How many beverages did you have today?
2 - teh tarik, banana+ milk juice...

7) What colour is your hairbrush?
Orange... :P

8) What was the last thing you paid for?
Alamanda parking ticket - RM 1

9) Where were you last night?
Home..

10) What colour is your front door?
Worn green...

11) Where do you keep your change?
wallet - front pocket...

12) What's the weather like today?
sunny and windy

13) What's the best ice-cream flavour?
Leka-leka/ most of the flavours are yummy...but what i like most---mango!!

14) What excites you?
SALES!!!

15) Do you want to cut your hair?
Yup...it touches my shoulder....

16) Are you over the age of 25?
Hehehe...

17) Do you talk a lot?
Hehehehe...but i'm a good listener too ;)

18) Do you watch the O.C?
Aiyoo....in love with..."CSI"...

19) Do you know anyone named Steven?
Haa...Steven Dolf - my pen pal from Munchen, Germany

20) Do you make up your own words?
AAaa??? :P

21) Are you a jealous person?
Ya...a bit!! but it's normal kan???

22) Name a friend whose name starts with the letter 'A'
Aisyah @ chah- best buddy den...

23) Name a friend whose name starts with the letter 'K'.
khairunnissa...actually my sepupu..

24) Who's the first person on your received call list?today?
My sistaa..Mek Ken ;)

25) What does the last text message you received say?
"Kak wa, tolong hantar Pak Lang g Pudu..mlm nie...Bus kul 11.00 mlm"

26) Do you chew on your straw?
X kot..i blow it!! hehehe...

27) Do you have curly hair?
Yup..n weavy too...Miss Puerto Rico ;)

28) Where's the next place you're going to?
Home.....homey...

29) Who's the rudest person in your life?
Hmmm...stubborn Iranian student!!

30) What was the last thing you ate?
Hersey's

31) Will you get married in the future?
I am...aledy maa...

32) What's the best movie you've seen in the past 2 weeks?
Golden Compass

33) Is there anyone you like right now?
Hmmm...Muhammad Aiman Danish..agegegege

34) When was the last time you did the dishes?
This morning..

35) Are you currently depressed?
What do u mean?? Depressed? hahaha....i'm so Happy!! (Beaming!!)

36) Did you cry today?
kuikuikui.......

37) Why did you answer and post this?
Awek gold coast suruh... :P

38) Tag 5 people who would do this survey:
Ida Nz-waikato
Mr. Razman
Kak Bunga
Alamak...ada 3 jer kot...kengkawan lain..xde blog lagi laa..hehehehe....

Penghujung 2007..Willkomen 2008 :)

Yuuhhooo...tup tap..tup tap..skrng dh penghujung 2007...Begitu pantas masa berlalu meninggalkan kite....bermadah le pulak..hehehe....pada aku...masa yang berlalu...perlu digunakan to e max!!..so apa yg berlalu...kite x kan menyesal....n looking forward for better days and brighter future...yeaa!!

10 Januari, 2008 - Satu Muharam..yang bermakna...bermulanya satu penghidupan yang baharu.......tahun 2008 akan menjadi tahun yang berbeza dan lebih mencabar berbanding dari tahun2 yang sebelumnya...Sebab aku akan mengambil satu langkah drastik n "berani mati' yg akan membawa seribu satu perubahan kepada hidup aku...Insyallah...apa dia? when e time comes, aku akan bercerita...sbb masih lagi dlm process persediaan....so x leh laa nak khabar banyak2 kan?? hehehe...tp i'm a bit scared, uncertain..bla..bla...somehow, i'll take e challenge...since it is quite sometimes, i haven't gone through challenges....it is a high time already...hmmm....banyak gak yg kena dikorbankan....Insyallah...aku percaya Allah akan membantu hambaNya yang lemah ini...Amin....dengan diiringi restu mak ayah..n suamiku dan kelurga tercinta...cyaiyok!!

Tuesday, December 18, 2007

Seorang lagi...Adios....

Esok hari raya aidil adha...n hari nie...majoriti officemates aku , amik cuti half day....aku??? raya kat cheras jer tahun nie...eventhough, semua adik2 n mak ayah...raya kat kedah/perlis tahun nie...sbbnya, my abang kena gi outstation jumaat nie...n my mother in law pun nak raya kat sini...So, raya kat sini...sebenarnya...dr dulu2 lagi, banyak kali gak aku n adik2 raya sendiri2 kat bangi tanpa mak ayah...sbb cuti pendek n ada kelas...so it's a norm..hehehehe...kalau raya puasa...WAJIB balik kg...sedih OOOooo kalau raya kat KL...

Ok laa....kalau ikut tajuk atas tu....x related langsung ngan tajuk..Gini, hari ini...seorng lagi staff FEP yg berhenti sbb dpt better offer kat tempat lain..Namanya Fiza...dia dpt kerja kat MARDI...so all the best to her...Pengurusan FEP kelam kabut laa bila tahu sorng lagi nak berhenti...TP, xde makna kalau kalut last minutes..awal2 tu xde nak buat apa2 pun...kan..kan.... :P

Kalau nak citer kat sini...x elok laa sbb nnt cam bukak pekung di dada opis aku...hehehe...kalau nak tau...on phone laa eh...heheheh....aku pun ingat x lama lagi kat opis nie....nak angkat kaki gak....as soon as possible....tunggu masa jer....ADIOS n selamat AidilAdha.....jumpa di lain lembaran ;)

Monday, December 17, 2007

5 hari yg meLEGAkan....

Aloha semua.....hari nie..1st day aku masuk keje...selepas "menghilangkan" diri dr tugas, suasana rutinku.....gi mana?? gi pulau keriangan...hehehe...Langkawi ler....aku gi sana...selasa...n balik sini...sabtu lepas....seronot dua ronot lagi....kami menginap di Perdana Beach Resort..apartment 2 bilik...under time-sharing Leisure Holidays...so antara aktiviti yg kami buat:

nengok2 pemandangan, jalan2 cari makan (perg sedap....laksa power, abc cam zaman sek. rendah dulu, rojak umph..yg terbest...gulai panas..ikshh)...nie kalo kak dahlia baca...mesti dia cop aku...suka makan...hehehe...memang pun.... :) pastu gi horse riding...gi island hopping...n x ketinggalan...window shopping...merangkap shopping...huhuhuh....pokai den...so kat bawah gambar2 vacation ;) (gambar gi island hopping..ada pada kak riya..ari nak gi islands tu...aku terhilangkan...bateri camera aku..iskhhh.....)
Dengan kak riya n her hubby- abang wyse...n semestinya...durra...hehehehe

aku ngan rabbit yg bernama Tina...hehehe....



On top of the world..with my beloved hubby...hehehe....tinggi oooOoo...gayat...kat atas jambatan kat Gunung Mat Chincang...latest place of interest...


Hehehe....Jiwang...kuikuikui..Panas x ingat...kul 1 tengahari


aku...rudy bersama tuannya..mak cik sarah mcpeerson....umur kat 50 tahun dh dia nie....

Friday, December 7, 2007

ayah dan ibu...oh ayah dan ibu....







Arinie....aku nak citer pasal orang yang paling penting dalam hidupku...yang aku kenal sejak mata nie leh tengok dunia :) iaitu abah dan mama yang kusayangi...sanjungi....pagi2 sabtu...a bit sentimental...chewah...hehehehe




mulakan dengan ibuku...yang ku panggil mama......berasal dr Kg. Permatang Ibus, Alor Setar...n sekarang berumur...53 tahun...mama belajar kat Maktab Mahmud, Alor Setar( one of the oldest Islamic School di Malaysia) smpai form 6..n lepas tu x sempat sambung ke higher level, sbb bertemu jodoh ngan abah aku..lepas 3 bulan kawin, terus ikut ayah aku gi Wales, UK....


mak aku nie...mmg friendly habis...antara dia punya kelebihan..yang slalu mama dapat extra attention dr org sekitar..even kalau naik komuter pun, leh buat kawan ngan org yg baru dia jumpa...n normally, rezeki mama murah..sokmo jer kenal org yg dapat membantu dia...mama kelakar n slalu kalau dia buat kelakar, dia sebenarnya x notice pun...yg tu kelakar...part paling aku suka tengok, kalau abah n mama..gaduh gurau2...n slalu abah x jadi nak marah mama...sbb nnt mama buat blur2 jer...hehehehe...mak aku ngajar Al-Quran n Fardhu Ain kat bebudak n jugak org dewasa (kengkawan mama)..


My father is also from Pendang, Kedah....dibesarkan dalam environment yang kesemua warga kampung dan kawasan sekitarnya yang bercakap Siam..hmmm..payah nak explain kenapa eh jadi camtu...korang pikirkan sendiri jer laa...hehehe..so ikut sejarah hidup ayah aku...dia mula belajar cakap Bahasa Melayu bila masuk darjah 1....n e rest is history...then ayah aku belajar kat Sekolah Menengah Sains Sultan Abd Halim,Jenan, Jitra (SBP)..n buat degree kat UKM (masa tu kampus diorng kat Lembah Pantai, dekat ngan UM)..then dpt few offers..n jadi tutor kejap kat UPM (lepas jem ngan sikap angkuh pegawai tadbir kat situ)..beralih angin ke MARDI...n terus sambung Master ke Wales, UK..dah rezeki ayah aku, baru buat master 6 bulan, dpt convert ke PhD..alhamdulillah, umur abah 27 tahun, dia dh dpt PhD..so far, kat MARDI, currently xde lagi org boleh bet record abah...n abah continue kerja kat MARDI smpai pencen...last jawatan yg abah pegang kat Mardi, sbg Pengarah Hortikultur..n rehat 2 bulan lepas pencen..dpt offer kat UNIMAP sebagai visiting prof....


Semestinya...kedua2 insan yang aku citerkan nie....yang membentuk aku jadi seperti aku hari nie...actually, aku paling rapat ngan diorng..mmg x leh nak berenggang..hehehe...kalau x jumpa seminggu pun...rasa cam...lamanyaaaaa x jumpa.....apa yg leh aku cakap...Abah n Mama, I love u...Sooo Much... :) and Terima kasih atas segala2nya..jasa baik korang..mmg x dapat dibalas....

Thursday, December 6, 2007

Disember yang membawa 1000 makna kepadaku...:)



Hi semua...apa khabar....hehehehe......actually i've been trying to log in...since last week...agaknya ada problem ngan aku punya id kot....bulan Disember nie...banyak perkara yang berlaku dr 1hb sampai ler....arinie...7hb... :)


1hb yg lepas, abang aku dapat result IELTS..alhamdulillah...he got band 8.5 out of 9...ada 4 jenis xm yg dia kena amik, writing, listening, speaking and comprehensive..semua dpt 9..except writing...kemungkinan besar sbb handwriting dia..hehehe...but overall, he done it very well...aku dulu amik gak...tp dpt 7 jer...hehehe..


On 4th , it's our anniversary yg ke-3....satu pengalaman yg indah sepanjang hidup sama ngan abang aku...dia begitu memahami dan sentiasa memberi sokongan..walau pun slalu gak dia jem ngan aku...hehehe...sbb aku suka buat kerja separuh jalan ;) bagi aaku, penantian selama 7 tahun...memang berbaloi...hopefully,kebahagian nie akan kekal sepanjang hayat...Ich Liebe Dich..and malam tu, kami makan malam kat Shangrila, Putrajaya...kasi celebrate laa...hehehe


5th December, we received good news from University of Southampton (Soton)regarding abang's application for M.Phil...Soton offer him PhD instead..dan jugak kemungkinan akan diberi scholarship dari UK government...hmmmm.......so far, offer tu unconditional, bila2 rasa nak gi belajar sana, pergi and register sahaja....but we have few obstacles that we need to settle before then....after all, there's a hope :) cyaiyok...

6th December, is my abang's birthday...Happy birthday to u...happy birthday to u....moga panjang umur, murah rezeki and bertambah ahli keluarga...yeaaaa......aku bagi hadiah a box of famos amos cookies (nie special request dr my abang..dia x mau yg lain)..and a very cute black forest cake...hehehe...pun kasi celebrate laa gak ;)
and next week, we are going to Langkawi for our honeymoon...eh...vacation laaa..kuikuikui...aku nak naik jetski n gi island hooping...rasanya..x shopping kot...gi sana utk rehat2 n jalan2 cari makan....wallaaaaaa


Sebenarnya....dlm hidup aku selama nie...idola aku...my father and my grandfather....and now...he's one of my idols too...chewah.....ok, jumpa lagi di lain lembaran..............