Thursday, January 31, 2008

Kezutan yang Best!!





pertama2 kali...time kasih bebanyak pada adik2, adik2 ipar n sepupu2 n kak nadiya yang susah payah mengadakan bday party utk aku...iskhh terharu siot...cuma kalau ada abah, mama, my abang n arief...lagi laa bertambah meriah, majlis yg sememangnya meriah itu....thanks guys...u rock!! hehehehe
bday kali nie....bday yg bermakna sebab tahun 2008 akan menjadi titik permulaan aku melangkah ke dunia baru.....different world..apa2 pun....aku akan berusaha gigih utk mencapai impian aku....org kata....hidup di dunia nie, kena take it to e fullest..duniawi dan ukhrawi...mau kena ada balance....Insyallah....
Terima kasih daun keladi, kalau boleh tahun depan nak lagi. Love you all ;)

Friday, January 25, 2008

Melaka nan bersejarah.......

Nie gambar aku, amin, en. zol n as kat depan kota a famosa...sepanjang2 hidup aku...rupa2nya aku x pernah amik gambar kat area kota bersejarah melaka...hehehe.....time kasih ler pada fep, upm kerana menaja percutian ku kali nie....hehehe...arigato hozaimas

Gutten morgen.......arinie...aku ada kat melaka...utk handle merangkap attend mesyurat/outstation utk kali yg terakhir bg perkhidmatan aku di FEP, UPM...tinggal kat Mahkota Hotel, kat belakang mahkota parade...just across the street...sebagaimana melaka penuh dengan sejarah.....begitu jugak perjalanan career aku di upm...(chewah bunyi cam sasterawan......)

selama 6 tahun di FEP, membawa banyak sejarah dan memori dlm hidup aku...heheheh....actually, aku akan meninggalkan fep ngan hati yg terbuka dan ceria...bukan menafikan contribution fep pada aku....cumanya, life must goes on....x leh sentimental sgt...hehehe...kalau x...susah nak ke depan.....mula2 aku masuk dulu, mmg naive laa gak...blur banyak benda....n skrng kira dh masuk kategori expert.the best part is...built up my character and self- esteem...dan dapat berkawan ngan ramai org with different backgound..dr low level smpai la ke naib canselor UPM...chewah... :)

back to melaka.....ingat petang nie nak gi jalan2 kat shopping complex....esok birthday aku...hehehe....ingat nak belikan something utk diri sendiri..as a token of appreciation.....hotel mahkota nie...bnyak bawa kenangan utk career aku...mula2 masuk kerja....almost every month kena outstation kat sini sbb ISO...hehehe...makan sedap....BBQ lagi sedap...

Thursday, January 10, 2008

10 Januari, 2008 - 1 Muharam 1429

assalamualaikum....

Sempena awal muharam ini....mari lah kita sama2.....hehehehe.....bunyi macam nak bagi ceramah...Utk Muslim, lebih elok kite meraikan tahun Hijrah dr kita meraikan tahun Masihi....yg telah dicipta oleh masyarakat bukan Muslim...Berbalik pada Tahun baru ini...aku dengan sepenuh hatinya ingin 'berhijrah' dari kehidupan yang lama kepada kehidupan yang baharu.....erti kata..pembaharuan dalam hidup...........Insyallah

10 Januari- ulangtahun pertama, atuk kesayangan aku meninggal dunia........disebabkan oleh kanser perut....kat kampung, malam td...diorng buat kenduri tahlil.......hmmm.....i miss him so much.........

Tuesday, January 8, 2008

Bengkel..oH Bengkel

Hari nie....aku nak kena settle arrangement utk bengkel/mesyuarat bagi semakan kurikulum program siswazah...cadangannya akan buat kat melaka...25-27hb januari nie....harap2nya semuanya berjalan lancar...Insyallah...kali nie nak kena involve ngan pihak GSM- graduate school of management...Hmm...kira cam last assignment aku....after all, aku bawa sekali pegawai yg akan take over tugas aku....so xde laaa muhaimin n kak ham rasa terbeban bila aku xde esok...n mmg cadangan aku, nak minta pengurusan FEP at least bagi status kontrak pada muhaimin....skrng status mamat tu sementara.....

Semalam aku kena panggil ngan Dr. Zol- timbalan dekan akademik...dia nak confirmkan whether betul atau x aku dh nekad nak resign...n reason behind it....aku pun citer laaa kenapa, mengapa n bagaimana....among the reason yg buat aku nekad...there's no security working in FEP anymore.n pengurusan x dapat nak bagi confirmation yang awak akan diserap ke jawatan tetap....another thing is that...at any point, awak akan sokmo ditukarkan..perubahan tu ok...but perubahan yang selalu sgt (dlm tempoh 2-3 bulan mesti ada reshuffle)...mesti rasa terbeban n unhappy...n from time to time...kerja ko akan ditambah, bila ada somebody yg keluar/pindah from the institution...yang best..there wont be any replacement utk kekosongan yg ada...So, those who are left will take over the responsibilities....u have two options, whether to oblige or not...for those who choose to oblige, will be given xtra tasks....n those who are not, will be left without any scratch..and live happy ever after...hehehehehe.....

Ok laaa....aku nak breakfast jap....chios...

Monday, January 7, 2008

Hari ke-7...

Arinie....hari ke-7 bagi tahun 2008....cepat betul masa berlalu....anak saudara aku-aiman pun dh nak masuk 5 bulan....bulan januari nie...mmg syiok skitt...sbb ada banyak cuti umum...yeaaa....khamis nie...cuti lagi....makin lama...makin malas lak nak gi kerje...hehehe...tp ada lagi sebulan jer pun aku nak kerja....lepas nie...x tau ler bila lak nak kena masuk opis....aku dh bg resign letter aku kat dekan...notis sebulan....nampaknya...he was unhappy ngan decision aku...unfortunately, it's a late respond. N there's no turning back..actually, aku abih kerja 15 Februari nie...but aku nak guna cuti gantian aku....so aku akan masuk office smpai 6hb Feb...n Adios FEP....GTG.....hubby aku dh call....nak kena balik daaa.......Selamat Tahun Baru Semua!!!