Friday, February 29, 2008

Ketelusan, Hati dan Perasaan...

Hi semua...hari nie...aku nak cakap skitt bab ketelusan...satu perkara yg telah buat aku rasa kecewa, sakit hati etc...utk tempoh 2 minggu nie.....dalam perhubungan, persaudaraan n persahabatan.....tp minggu nie....aku kecewa dengan tindakan org sgt rapat dgn aku....telah
sedaya upaya utk menyembunyikan sesuatu perkara yg kononnya utk jaga hati aku....pada aku perkara begitu...xde maknanya nak sembunyikan....n in fact kalau aku tahu hal tu pun...i'm happy for it....mmg x masuk akal...sbb i'm e last person to know about it......as usual...dah banyak kali perkara mcm tu jadi pada aku....n kali nie....nak bg pengajaran skitt kat diorng...yg aku x suka diperlakukan begitu...sbb aku slalu jer telus dgn apa yg berlaku kat diri aku..when it comes to them...another way around...so takde give and take...tp bila bab berkaitan nan aku..habisan2 nak korek.....hmmmm....xper laa....this time only.............

Tuesday, February 26, 2008

Mari Menyayangi Hutan dan Habitatnya ;)

Rusa- rusa kat sini jinak2 belaka.....terutama kalau kita bawa bekas merah tu...makan time!!!
Nie namanya hedgehodge....ada cartoonnya...bulu cam landak...badan cam hamster


Ini laa adik2 yg riang- ria n sgt active- SRK Jalan 4, B.B.Bangi...

Anak beruang madu yg cute giller....namanya Hitam...bapa dia nama- Muda...hahaha


Yea...dapat naik gajah- Lokamala..umur 70 tahun...n berasal dr Thailand...n jadi denak utk bawa keluar gajah liar dr hutan...Cool kan!!!

Assalamualaikum dan salam sejahtera....Jumaat lepas...aku join Dr. Sridar's group ke Lanchang, Pahang. Kami akan berada di Institut Biodiversiti, Perhilitan selama 3 hari, 2 malam...Selain kumpulan student UPM - 12 org, ada lagi satu group dr student SRK Jalan 4, BBB...antara xtiviti yg kami buat...jungle tracking, blind trail, lawat Deerland- ada rusa, beruang madu, etc...Lepas tu, lawat kg. org asli dr suku Che Wong (yang berasal dr tanah Siam..ratusan tahun yg dulu)..gi sanctuary gajah..n naik gajah...hehehe....

selain tu....lawat stor yg diorng tempatkan habitat2 yg dah dipreservekan bg tujuan kajian...iskkkhhh...meremang bulu roma den...bila tengok dalam balang2 tu...ada ular, katak, ulat, kelawar etc kannyer sikit balang2 tu....beratus2 balang!!!....yang paling gerun....kulit n rangka ular sawa sepanjang 6.2 meter...yg telah makan seorng penoreh getah kat johor...iskkhhh....mmg satu pengalaman yang amat berharga....cuba korang bayangkan...skrng tinggal 300 ekor harimau jer kat malaysia nie...n tapir cipan yg korang dok dengar slalu...n slalu jadi maskot utk majalah ujang tu....sebenar2nya....dah pupus..70 tahun yg lalu....rangka cipan terakhir tu pulak...diangkut balik ke Museum of London...oleh mat2 saleh yg jajah tanah melayu dulu...mmg hampeh tahap cipan ler..... :P hehehe....tp kalau nak merasa pengalaman nie...kena laa hands on.....n pastinya...makanan mmg sedap x ingat...n geng2 perhilitan...mmg baik...time kasih pada en. ayob, en suzaki, en. mas, en. khairi....n terima kasih banyak kepada dr. sridar sbb bg peluang den ikut sekali trip kali nie....
"Sayangi lah alam semulajadi dan habitatnya....Harta yang tidak dapat diganti...."

Sunday, February 17, 2008

Seminggu Sebagai Penganggur Terhormat ;)

Assalamualaikum.....lama gak aku x tulis apa2 dlm blog den nie....heheheh...bz ler..ngan aktiviti2 sosial..hehehe...lagi pun...kalo nak online kena gi bangi or gi mardi...since i'm no longer working..n have no internet connection kat umah kat BTHO itu...so masuk hari nie...genap seminggu laa, aku jadi PT - penganggur terhormat...hehehe....

Actually, it's a big relief...n at the same time...a bit bored...but overall...best giller!!..ye laa since aku graduate kat Uniten tu...aku sempat rehat 1 bulan jer...n terus dpt kerja kat UPM..n kerja smpai 6 tahun...alhamdulillah...we are talking about long holiday...x kira ler kalo cuti tahunan tu..semua org ada laa.aku dulu setahun dpt 30 hari gak.....dlm masa seminggu nie...aku agak santai...2 hari..sakit skitt...so xde gi mana2...yg lain tu...gi jalan2...n hang out ngan kengkawan kat fep..hehehe...jumpa michelle...my mba's classmate..n groupmate...masa kat UPM dolu2..

semalam...gi tengok match antara selangor ngan my team...seperti yg dijangkakan..selangor menang laa...mana leh red giants kalah ngan budak hingusan...malu ler!! tu pun menang 2-1 jer..hehehe...tp...kalau nak best..kena laa fight yg equally strong...cam Kedah...so i'm looking forward match between selangor n kedah this coming april....hari nie...lepak kat my parent's house @ bangi..n gi mines jap..beli boot bola utk my hubby....

aku sebenarnya ada banyak benda yg nak kena settle sebelum bulan april nie...:
1. arrangement ngan MARA pasal aku punya study loans
2. keter aku
3. barang2 dalam rumah
4. LPPKN
5. Balik kg- kedah n perlis
6. persediaan - rumah sewa kat sana
7. Etc..

nak kena buat satu2...dlm masa yg sama...aku nak hang out ngan family n kengkawan gak :P
ok laa geng...nak solat maghrib dah...ada masa lain...jumpa di coretan yg lain...

Tuesday, February 5, 2008

Thanks You Very Much :)

Lunch td gi makan reramai kat alamanda....Lunch ini dgn jayanya telah ditaja oleh Nurul n Ida...Time kasih bebanyak atas ingatan...Naik segan lak aku....dah kat 2 minggu nie....hampir tiap2 hari, lunch ditaja oleh kengkawan....iskkhh....terharu siot!!!Selain majlis farewell, sambutan b'day utk: Bday girl (6 Feb, ) puan awin- bertudung biru n specky, Bday To Be Girl (7 Feb.) puan ida - yang berdiri belakang aku...Baby january- aku n sue..hehehe 27 & 28 Jan...Cik sue yg bertudung putih, sebelah as..n nurul...n jejaka sorng tu...mr pejal @ mr orange.. :)

Eventhough aku dok cakap, i'll be around kat area Selangor nie...dlm tempoh 2 bulan lagi...yet, memasing nak gak bawa aku kuar makan...So kepada sahabat2 semua...Syukran Jazilan...aku confirm, korang semua akan slalu aku ingat...Kalau aku balik setahun skali ke sini (bukan sebab kerana korang belanja makan tau...hehehe) Tp korang semua mmg cool n happening laa n yang paling utama korang leh layan aku yg kepala x baper nak straight sgt nie...hehehe...Insyallah, aku akan turun ke FEP..Harap2 korang still ingat lagi kat aku...eh...Oraits...Denke Schon..Ich liebe dich!!

Monday, February 4, 2008

It's time to bid farewell....

Hari nie....aku dah start kemaskan barang kat office....sebab esok, will be my last day in FEP, UPM...sebagai seorang warga kerja...esok, lusa bila aku drop by kat situ...i'll be considered as an outsider...hmmm.....akhirnya, hari yg ditunggu menjelang jugak...ada sedikit kesayuan sebab akan meninggalkan wajah2 yang begitu sinonim ngan life aku sepanjang 6 tahun di sini...But, somehow, setiap pertemuan pasti ada perpisahan....n masing2 semestinya ada impian masa hadapan....Demi menggapai impian aku, terpaksa laa aku melangkah kaki dari "kepompong' kehidupan 6 tahun tu...(alamak...ayat aku macam sastera daaa)



So kepada semua kengkawan di FEP dr semua golongan....i'll be missing those sweet days...that we have spent together..Terima kasih atas segala2nya...Pada aku...6 tahun tu penuh dengan kegembiraan dan keceriaan... Thanks guys!!! Gambar kat atas tu...yg mana ada dalam simpanan aku....x semestinya xde gamabr, aku x kenang...heheh...nak letak semua...x muat laa...sori ek.....special thanks to mr shazli@ opel...atas usaha beliau...tolong aku sediakan poster nie... Till then, Auf Wiedersehen......