Tuesday, April 22, 2008

Kenangan.........

April 2008- nie tuk aji- sebelah mak aku...comel kan....kat umah ngah...tok aku nie...evening person..ptg2 baru aktif....
3 April 2008- nie tok aisyah/ tok ri- sebelah abah aku....cutekan.....kat umah tok kat kg..

29 Mac 2008- Lepak kat langkawi 2 mlm ngan abah, mama n abang (outstation)

4 April 2008 - Lepak ngan chah n rinie @ADR kat sunway pyramid......







20 April 2008- mlm kat genting highlands.....ngan beloved abang




21 April 2008- ngan maskot genting.....












Sunday, April 13, 2008

Gigi oh Gigi.....

Hi everyone...aku dh lama gak x tulis apa2 dlm blog aku nie...i just came back from kedah rabu lepas...selepas berjumpa ngan saudara mara....n aku puas hati sebab dpt berjumpa n spent time with them especially ngan tok...balik2 tu..aku gi jumpa ngan dentist sbb aku rasa...aku kena 'buang' gigi geraham bongsu aku yg terakhir...since gigi berkenaan telah mengganggu gugat kedudukan " kingdom of gigi"..i've no choice laa...since dentist cakap, kalau aku tak buang...gigi yg satu nie akan akibat chaotic kepada gigi2 yg lain...sbb xde ruang utk pembesaran gigi geraham tu...yg lagi peritnya...dentist cakap...gigi geraham tu...naik menyerong...so i have to undergo minor operation...sbb nak kena belah gusi...utk bg laluan pada gigi geraham aku tu...adusss....kalau x buang....gusi aku akan sokmo membengkak...sakit x ingat laaa....aku suka jumpa dentist Al-Haj, sbb aku dh cuba semua dentist kat bangi...he's e best!! so far, dia yg slalu tolong cabut gigi geraham aku yg 'degil' itu....

this would be the 4th time, aku terpaksa lalui lagi sekali saat2 yg x best itu...sbb gigi2 aku dlm kategori besar...n slalunya org laki jer ada gigi camtu...nak buat camner...genetically, semua family hj shaari..GIGI BESAR..muahahaha....so rabu nie, aku kena mengadap dentist demi gigiku yg satu itu...baik buat kat sini...kalo esok sakit gigi kat sana...mau kopak wallet aku...huhhuhu...n lepas operation, slalunya...darah akan kuar x berhenti2...n aku xleh makan benda2 yg panas..yg leh menyebabkan gusi berdarah..so..aku kena jamah benda2 yg sejuk cam ice cream..hehehe...slalu proses tu amik masa 2-3 hari gak sebelum fully recovered..but its ok...been there, done that...hopefully, this time araound, cepat ler heal hendaknya...Amin...please pray for me.......

Thursday, April 3, 2008

Dr Perlis ke Kedah..dan berulang alik

assalamualaikum semua......aku dh kat seminggu kat bumi kedah n perlis...dr ahad lepas...n akan dok ulang alik dua negeri utara tu...n 9hb..aku berangkat balik ke KL...bukan apa, nak jumpa tok ri n tok aji..n mak tok...serta saudara mara..untie2..uncle2....sepupu sepapat semua etc....

so sempat lepak kat umah sewa parents aku kat kangar...n sempat gi langkawi 2 malam...yg best tu, aku berjaya 'bawa' abah n mama join aku sekali gi langkawi...kebetulan..my abang ada meeting kat bumi mahsuri tu....so dpt gak hang out sekali reramai...aku sempat ler pekena gulai panas kat roundabout kat airport tu- favourite aku tu!!...mmg marvelous..hehehe...lepas tu...makan laksa n rojak power kat tepi laut sebelah airport tu...nak tau sape yg aku jumpa kat sana?? even artis pun makan kat situ gak..si Catriona Rossa...minah saleh / separuh saleh..yg accident b4 this....tp...she looks better..n sihat....tengah lepak ngan family dia gak....cuma aku x sempat nak pekena ABC special kat Temoyong....nnt balik next year pulak....

sempat ler aku bawa abah n mama gi naik cable car n lepak kat pantai....n agenda wajib- shopping...aku gi ngan mama...aku x beli apa sgt pun...beli lugage beg jer...tp mama beli boleh tahan gak....tu nak gi bandung lak next week....aku x beli sgt pun....sbb x tau dah nak beli apa...n end of this month nak ke Padang, indon...balik 2 hari..berlepas ke manchester...so balik dr kedah nie...aku nak kena start kemas2 rumah n packing barang2....hmmmm

aku kat umah pak lang - adik ayah aku....so dapat ler aku jote down something utk blog aku nie...gambar ada ...cuma malas nak upload gambar...sebab amik masa...nnt aku balik bangi...aku upload laa gambar2 tu eh....termasuk masa aku gi pulau pangkor ngan masa main boling aritu kat alamanda...till then....adios....