Friday, August 22, 2008

Alhamdulillah

Alhamdulillah...aku selamat smpai ke bumi msia tercinta selepas melalui perjalanan yg lama...smpai lutut kanan aku sakit balik laa sbb lama sgt duduk atas kerusi...mana x nyer...dr newcastle..ke dubai..6 jam..transit kat dubai 10 jam!! dubai ke kl...boleh lak singgah jap kat singapore..2 jam lagi...overall...24 jam laaa aku amik masa nak smpai klia...nak tiket murah n senang naik kat newcastle punya pasal...hehehe...tp xper laa...peluang 2 bulan yg ada nie...sempat laa aku nak jumpa tukang urut...betul2 kan mana2 part yg terpeleot tu...

smpai sini...semua org mmg suprised..hehehe....sbb diorng x tau pun aku nak balik jap...sbb my abang nak mai uk pun lepas raya...tu pasal ler...balik jap...hehehe.....so td...aku sempat ler jap g MAHA 2008 ngan ayah n ibu ku tercinta.......hmmm amazingly there are so many changes...compared to 2006...no more khemah gergasi...been replaced with huge buildings...n more organize..in term of parking, traffic n inner transport...tp since lutut aku injured...im not really keen to wandering around...aku g kejap jer....mujur gak ler...x yah jalan2 jauh2...sbb ada buggy car tu...

Tuesday, August 19, 2008

Newcastle yg cool

actually aku suka gak dok kat newcastle nie...eventhough cuacanya sokmo sejuk...walau pun summer patutnya!!! n i met few good friends....nurul yg sempoi n sama brainwave ngan aku...azah yg very informative n sekepala gak..psss...kaki jalan/ carboot cam aku gak :) kak awie n family yg sokmo ada whenever i need them..kak nasz...n ramai lagi yg aku jumpa....semua2nya...ramah2 n baik2 belaka....

n city centrenya yg happening...hehehe.....yg jadi tempat aku melepak...n metro centre yg megamallnya x larat aku nak jalan..hehehe....life pace kat sini...very relaxing laa....n xde laa mcm kat small town...semua ada....aku suka cinema-the Gates yg ada 12 panggung...hehehe....at 1st aku terkezut laaa...naper free seating??? tp cool gak system gitu...ikut suka mak bapak ler nak dok kat mana2 seat pun...1st come 1st serve laaa.....public transport pun excellent...baik bus..atau train@ metro= komuter laa kalo kat msia...hampir semua pelusuk newcastle upon tyne nie...aku dh explore....so kalo sape2 nak mai sini...aku leh ler jadi tourist guide...hahaha....

nnt aku letak ler gambonyer tu....malas aaa skrng...hehehe....okies..adios...

Sunday, August 10, 2008

Pembunuhan Ngeri di Croydon Road...





Arinie...aku mmg terkejut n tergamam...sbb tetiba area rumah aku..Croydon Road, Newcastle jadi crime scene..penuh ngan police, CSI team n ntah apa lagi laa....rupa2nya..semalam ada 2 org student cina ( pompuan n lelaki) from China kena bunuh kat rumah diorng...which is selang baper pintu jer dr rumah aku...yg mana menjadi laluan aku everyday utk gi n balik keje..sbb kena lalu depan umah diorng nak gi bus stop....N...last jumaat...sehari sebelum kejadian...aku sempat senyum lagi kat that girl..masa tu dia dok borak ngan mamat omputih kat sebelah umah dia...mmg aku slalu terserempak laa ngan pompuan nie kat depan umah dia....lawa orgnya....haiyaa.....x pasal2...aku dh jadi trauma gak....ya Allah..Kau selamatkan laa hambaMu ini dari segala bahaya..Amin....

Berita kejadian bunuh tu mmg jadi national headline samada kat tv, internet, paper...adusss...MMg ngeri laa kejadian nie...area rumah aku mmg banyak asian...rasanya 1/2 of e population laa kot.....nie aku link kan berita yg kuar kat yahoo:



Esok..aku kena pusing ikut jalan lain n jauh laa...sbb police dh block area crime scene tu...hmmmm..........
Betul laa kalau Allah nak ambik nyawa...Anytime, Any where......
p/s: nie yg buat org risau nie :(




Friday, August 1, 2008

Kaki kananku

alahai....puas sakan berjalan last weekend..this week..aku punya lutut kanan..jem kejap..3 hari..off duty..kecederaan lama aku...gara2 jadi atlet masa remaja dolu2..hmmm..nak kata apa lagi...padan ler kat muka sendiri...hehehe....mujur ler..sepupu aku-kak awie..reti gak nak urut skit2...so by today, alhamdulillah...getting better..walau pun..tak 100% recovery...tp..dh 75%...kira ok bangat ler tu...dh leh jalan lurus laa...x macam ketam..

Betul laa org kata...buat apa2 biar sederhana...Islam pun encourage gitu..haa..degil...tu pasal ler kena.. :) tp weekend nie..kalau azah ajak gi car boot kat seaham..mesti join punya laa....hehehe....ayah aku cakap...priority comes first...tp..bukan aku g car boot tiap2 ari pun..tu pun weekend..dh ler dok sorng2 kat sini...nak buat apa lagi??? shopping/ window shopping ler jawabnya utk mengisi kesunyian di perantauan..chewahh!! hehehe...esok bila suami aku ada kat sini...tukar ler schedule...hehehe....

p/s: Ya Allah..Kau sembuhkan laa kaki kanan ku ini...Amin....