Saturday, June 27, 2009

Balloon,Beach and Bournemouth...























Ahad lepas...last minutes decision...tengahari tu...jom Bournemouth kita!!! 40 minit drive dr Soton nie....selamat sampai...cuaca pun...mula2 tu panas...tetiba jadi mendung...pendek kata...kejap panas..kejap mendung...overall...nice weather.....jalan2 kat city centre, dkt high street dan juga market....naik air balloon seround...jalan2 kat award winning garden..lepak seround kat pantai....ready to go back.....Alhamdulillah....
conclusion...Bournemouth mmg happening!!!!

Saturday, June 20, 2009

Anybody Out There....



I love chocolate and one of my favourite is Galaxy Ripple....yummy!!! At first, i did not notice that there are special promotions going on...Galaxy Irresistible Reads promotion offers 1 million copies of books to be won...there is a special code printed in the chocolate wrapper and you have to key-in the promotional code in the Galaxy's website...to see whether you are the winner or not...
I was a bit skeptical about the promotion when i first read it at the back of the chocolate wrapper.....hmmm...its quite impossible to win..coz there are millions of galaxy ripples out there!!!
but since i've already bought a pack of 5 galaxy ripple from asda..why not??? just give it a try then...coz nothing much to lose anyway ;)
i tried from the first wrapper...till the last wrapper...lucky me...eh...its my rezeki...i won!!!...i got to pick one book out of 10 books that are labeled under the "love fiction" section...my first choice was this book..winner of the Popular fiction prize...and the 2nd choice was Another Bolyn Sister..in case my first selection was not available, they will swap it with my second pick....
It took them only three days to deliver the book to me....its a bit bulky, though the cover is very attractive indeed...and i need to find suitable time to read the 592 pages book!!!! apart from reading my text book...hehehe....but somehow, i'll find time to read my winning book....yeeeaaa.....Alhamdulillah......

Monday, June 15, 2009

Basking in the Sun...

Jom..kutip strawberries...

play time!!!



santai time...while listened to music performed by New Forest local brass band...


santai time again!!!..we basked in e sun...sunburned!!



sepohon pokok..di tengah2...New Forest....dua org awek cun yg sedang menikmati panorama nan indah ;)



kuda liar yg agak jinak....namanya El..atau tuannya???
dari pagi hingga ke petang...masa utk bersantai2...ditambah ngan cuaca yg best!!! destinasi kali nie...New Forest...yg dh digazetekan sbg fav. spots kami...dekat jer dr soton nie...n banyak tempat2 yg menarik...mula2 singgah dulu car boot...usha2 dulu apa2 yg patut n berkenan.....
selesai bab shopping.....agenda seterusnya..strawberries picking!!! yeaaay...kami ke Ladang Pakcik Goodall yg terletak di Lymington, New Forest..10 minit dr car boot....mmg enjoy...walau pun..panas...tp...aku mmg puas hati laaa...dok ngap ajer...yg masuk dlm mulut lagi banyak dr yg masuk dlm kotak...hehehehe....lepas dh puas hati..penuh perut....kami ke taman yg bersebelahan ngan Lymington docks..
lepas makan nasi goreng kak nurul..yg yummy tu...lepak2 jap...kebetulan...ada brass band yg perform..jadi kami lepak lagi sambil layan musik diorng.....memalaskan diri dgn kerusi malas..mmg sesuai laa nama kerusi tu ;)
sebelum smpai ke rumah...dinner dulu di Cowherd, Soton....mmg sedap fishcakes kat situ....
abih lagi 1 hari....Alhamdulillah....

Monday, June 8, 2009

Sukanya saya...

Walau pun arinie mendung jer....sukanya saya.....

Walau pun tetiba hp saya...jadi bengong...sukanya saya...

Walau pun keypad hp saya dh hang...sukanya saya....

dan walau pun...kaki saya terpeleot...sukanya saya...

Gara-gara...1 panggilan telefon....SUKANYA saya..... Alhamdulillah.....

Makan2 sambil jalan2

Selepas berbulan-bulan dok pergi London...akhirnya..baru semalam..aku dan my abang...dpt bersiar2 di London...dlm erti kata...bukan pergi London..atas urusan amik org dan antar org, jumpa org, bawak org pusing2 London...kali nie..baru betul2 kami berjalan2 di London..hehehe...berbelit2 ayat jadinya...x percaya??? percaya laaa....hehehe..

Sbb utama......makan!!! jadi...malas nak bawak camera...sama jer London nie....hehehe....jadi kami sampai ke Queensway parking..jam 12.30 tgh...parking tu..ikut konsep easyjet..minimum pays..bermula dr 20p..n maximum pays..GBP 2 sejam..ok laa kan..sbb mahal nak parking kat dlm London nie...Queensway nie terletak dlm dgn Bayswater District di West London..kalau sebut Bayswater...mesti ramai yg familiar..sbb..kalau nak ke Malaysia Hall, slalu kalau naik underground train..mesti turun dekat Bayswater Station..mmg dekat situ jer....utk makluman lanjut: http://www.westminster.gov.uk/carparks/queensway_trial.cfm


Sampai2..1st place yg dituju..Subway..yeaahh...kat jalan tu..mmg ada Subway halal..so..kami pun makan seround...tp sekadar melapik perut...x laa beli 1 foot long..lepas lapik perut dgn meatball sandwich.....kami pun jalan2 lagi...smpai laa hujung jalan...patah balik..Jom g shopping mall baru!!! jadi kami pun...gerak naik underground train ke Shepherd's Bush station....sbb tujuan asal...nak pekena Chicken Cottage...mmg dh lama berhajat nak makan kat CC tu..

Sampai laa kami kat area penuh ngan malls tu..Shepherd Bush Green...tapi kami pekena dulu BBQ wings set meal dgn Lamb Burger meal....lega....aku mmg suka Chicken Cottage dr KFC di UK..sbb..KFC di UK..x sesedap KFC kat Malaysia...huhuhu....jadi aku lagi prefer CC nie...masa kat Newcastle...nie laa pengubat rindu pada KFC/McDonald's pun..

Lepas dah kenyang...kami langsung ke Westfield...yg baru bukak 4 hari...ermmm....besar...konsep pun...ikut mcm malls kat Malaysia...tp aku rasa..Malls kita lagi besar dan happening...seperti biasa...org UK..akan claimed..this is the biggest shooping mall..in Europe!! bla...bla..bla.....mcm x caya jer...hehehe...besar lagi laaa Sunway Pyramid yg baru lepas extend tu...jadi Westfield nie....penuh laa dgn manusia...yg ingin tahu jugak mcm aku nie..hehehe....xde apa yg baru dr shopping mall yg lain...mirip KLCC...KLCC lagi besar!!! yg bezakan...ada top designer boutiques..mcm LV...cuma yg cool...kerusi melepak tu..ala2..modern gitu...cun...

Lepas lepak2 jap..kami meronda jap kat Oxford Street...bila dpt sms dr member..dia pun dh smpai hotel..kami pun..gerak ke Kensington Street...lepak2..amik2 brg..pastu member ajak dinner...jom!!! kami jalan kaki dr Kensington Street..redah Hyde Park (adeh...aku ingat dekat jer..kaki den dah lenguh nie) smpai semula ke Queensway...sbb...nak makan kat Inn Noodle -Chinese Restaurant yang halal....sedap dpt pekena dumplings, nasi dgn roasted ducks and bbq chicken..penutup..makan sagu mangga..konyang!!!! kedai tu...mmg x served pork...dan semuanya meats nya halal.....mmg berbaloi dan sedap....x terasa sgt jalan jauh2 tu.... further info: http://london.randomness.org.uk/wiki.cgi?Inn_Noodle,_W2_3RR

so mlm tu...kami balik ke Soton..dgn perut yg kenyang..kaki yg lenguh...tp..dgn hati yg ceria :)
Alhamdulillah...misi makan2 sambil jalan2..tercapai.....

Tuesday, June 2, 2009

Sunny Sunday

Lymington- boleh gak naik feri ke isle of wight dr sini...distance wise...lagi dekat nak smpai pulau tu dr jarak soton ke isle of wight...


tengok org naik yacht..bebudak kecik pun pandai sailing...

kami jer yg duduk bawah pokok...kami putera & puteri lilin...mat salleh semua dok terbaring kat tengah panas tu...mcm ikan salai..hehehe


teknik amik gambo dlm rumput..cara bebudak sekolah...hahaha

Selepas seharian sabtu dok melepek jer kat umah...n lepak2 tengok final BGT dgn kak nurul n kak fizza di rumah baru diorng......Ahad...kami pun memulakan misi yg dh lama tertangguh..nak g jenguk car boot kat New Forest...sbb bulan lepas...sempat lalu jer kat car boot tu..sbb jam pun dh k ul 1 tgh...org pun dh angkut brg nak balik....
Jadi kami bertolak ke New Forest dlm jam 10 pg..ikut waktu car boot aku...agak lewat..sbb slalu aku g car boot..dlm kul 7 pg..hehehe....kami amik A337 dr Lyndhurst..terus menghala ker Brockenhurst..sbb car boot tu antara Brockenhurst dgn Lymington...ikut jarak..lagi dekat nak g car boot situ berbanding ngan car boot Gosport.....maybe terasa jauh, sbb jalan kampung..saje laa sesekali tukar angin....
car boot kat tengah2 padang..seberang jalan tu vineyard...amazingly...mmg xde langsung..bangsa selain dr bangsa mat salleh...ingat kan ada yg terselit2 nnt....smpai kesudah..kami dua jer laa makhluk luar bangsa kat situ...hehehe...mmg rasa pelik laa..sbb slalu mana2 car boot..mesti ada pelbagai bangsa..tetambah melayu...overall, brg2 kat situ not bad...padang pun..besar gosport...n yg obvious..diorng mmg suka bawak 'anak2' diorng..anjing..dr sekecik2....jenis wolves...smpai laa sebesar-besar scooby doo pun ada...tu kot..xde org kita kat situ ;)
lepas berjaya membeli serba sedikit....kami teruskan perjalanan ke Lymington...utk lepak2..n picnic secara x terancang...cuaca yg feel gini...mmg kalo xde plan pun...mesti cuba gak nak bg ada plan..hahahah...makan, makan..baring, baring..pastu layan tengok org nak g sailing...tengok feri Isle of Wight nak masuk muara...cukup kul 3 ptg...balik semula ker Soton...