Saturday, October 31, 2009

Spooky night....






Dari minggu lepas...lepas jer matahari terbenam...hantu-hantu pun mula berkeliaran kat area rumah aku kat Portswood nie...pelbagai rupa dari dracula, zombie (tp bukan zombi kampung pisang yer)..mummy...werewolf...smpai ler ker ahli sihir pun ada....cuma yg xde....hantu pocong..toyol...yg berasal dr Malaysia :D
Ikut kepercayaan Pagan (org2 zaman dulu yg menyembah alam sekitar)..pada malam 31hb November...adalah malam yg paling berkesan & power utk pengamal ilmu sihir mengamalkan ilmu2 diorng tu...sbbnya...dinding yg menghadang antara alam nyata dgn alam x nyata...agak nipis...jadi membolehkan...mahkluk2 dari kawasan alam x nyata tu...boleh join skali mahkluk di sebelah sini..mahupun yg baik ataupun yg jahat....hehehe...pening laa gak explaination aku nie ;)
Tp zaman skrg...Halloween nama ari glamernya lebih kepada hari yg ditunggu2 oleh kanak2 terutamanya...mcm tunggu birthday party..Xmas etc laa kot...agaknya.....antara yg WAJIB utk sambutan setahun sekali nie:
1. costume - amat2 laa wajib...lagi pelik..n scary...lagi cool ;) masa nie laa nak jadi apa2 pun boleh :D
2. Pumpkin.....benda utama nie....
3. perkakas2 wajib seperti: gula2, decorations ala2 mcm rumah hantu...bakul gula2..tidak dilupakan...penyapu...masa nie..tetiba ramai lak nak jd cleaner :)
4. trick or treat!!!! bab nie...kanak2 laa paling suka...mcm dpt peket hijau waktu hari raya..cumanya bebudak nie..dpt berbakul2 gula2...aku pun suka :D
5. scary movies.....yg nie...aku x baper gemar...terutama citer2 antu dr Asia...citer omputih..gua x heran...hihihi..takat Vampire..hisshh...xleh nak challenge ngan mak lampir...gulp!!!
6. fireworks.....ini pun...mcm raya gak....aku pun suka gak nie ;) jd tukang tengok pun jadi laa...
7. bonfires (walaupun...xde ahli sihir yg akan terkorbankan dlm aksi ini...) biasanya..seminggu selepas arinie....
Kesimpulan yg leh aku buat laa kan utk aktiviti Halloween diorng nie:
1. Kat Malaysia...xde sambutan yg sebegini...xde pun x per..lagi bagus...hehehe..jimat duit...
2. Tokey2 pasaraya.....yg paling untung......waktu2 mcm nie...manyak untung OOoooo....
3. Another reason to get together with families and friends...ini utk org2 putih...yg slalu jarang balik jumpa family :D biasanya diorng BBQ...story telling session...minum2 semestinya...jd ada laa gak faedahnya :) bebudak happy...mak apak bebudak pun happy gak....
4. Yg pasti...bebudak x takut ngan benda2 x nyata nie.....kiranya...kalau dh tiap2 tahun jumpa "hantu"...jadi xleh laa mak ayah nak momokkan diorng...jgn g situ..nnt ada hantu...jgn suka menyorok..nnt jumpa antu kopek etc ;) agaknya laa kan...kalau laaa Halloween nie ada kat Malaysia...adakah aku akan jd penakut kat mahkluk2 seperti pocong..toyol etc??? errmmm....aku rasa sbb tu la kot..bebudak sini x baper heran benda2 halus nie...tu aku punya opinion laa...hehehe...sbb aku mmg takut ngan citer2 hantu nie..yg made in Asia nie...mcm Ju-On..Ring..Jangan Pandang Belakang...etc..mmg 2-3 malam..kepala dok rewind jer citer2 mcm tu...erghhh!!!! mana x nyer...dr kecik...tu laa modal yg slalu org2 besar gunakan...kalau xmo bg aku buat benda yg diorng x baper suka...dr kecik dh di brainwash kan...huhuhu...
5. Sebenarnya...kita berkongsi alam ini...dgn makhluk2 lain gak...cumanya...kita diberi nikmat oleh Allah...utk tidak dpt melihat diorng2 nie...aku suka ngan aturan mcm nie...xper laa..x nampak pun x per...Alhamdulillah....hehehe...x sanggup den...gulp!!!!

Wednesday, October 28, 2009

?????

Sebenarnya...xde benda nak citer pun....keje berlambak...tp...tu laa...bila mood rajin dtg...angin menggila2 pun dtg laa..kalau dtg mood M.a.L.A.s tu pulak...isshhh....rasa nak lepak selepak2 smpai ler lebam....tp kali nie...kan nak citer pasal mood aku yg jap ok jap x tu...teringat kisah lain....alang2 keter pun dh semalaman kat workshop....cian keter antik kami tu :)

Korang pernah x...pinjam apa2 dr org lain..pastu terlupa nak pulangkan..atau kekadang rasa x perlu nak pulangkan...hehehe..x kisah ler..sama ada brg ker...duit ker...apa2 saja pun boleh....kalau kata org yg buat2 lupa tu...kawan rapat...adakah korng nak biarkan jer dia terlupa...atau..ngan selamba korang remind dia :) tp tu laaa kan...Melayu nie mmg terkenal ngan perasaan segannya...walhal...tu harta sendiri...org yg pinjam..tp sendiri rasa segan nak mintak balik.....

Alkisah...zaman dulu2...aku ada baik laa ngan sahabat sorng nie...mula2 aku pun x kisah...takat hulur RM10-20...bila member nie mintak pinjam...tp selepas sekian lama..dr RM10 ke RM50..pinjam nya kerap..tp x pernah pulak bayar balik...kalau kata sesak pun...naper masih mampu belli brg2 mahal??? aku pun celaru..haha...

Jadi aku slalu ingat pesan mama...kalau boleh selesaikan hutang kita pada org secepat mungkin...sbb kadangkala..benda yg skit2 mcm tu..leh buat gaduh..kecik ati....putus sahabat dan lain2...as a reminder for myself...kepada sapa2 yg pernah aku terhutang ke....berhutang ke..lupa nak bayar...sila laa bgtahu saya yer...takut lak mati nnt..masih berhutang ngan org...sila laa bgtahu yer..leh laa diselasaikan mana2 yg patut :D

satu yg pasti...aku masih berhutang ngan JPA n Mara..dan tambah lagi satu akaun..FAMO...nnt saya selesaikan yer ;) InsyaAllah....kesimpulannya..aku mmg xde asset....penyata hutang jer yg ada :D

kesimpulannya: aku mmg malas arinie...hehehe....smpai xde citer dh nak citer...adakah perlu aku closing down blog aku nie???? ermmmmm.....

Tuesday, October 20, 2009

Sabar jer laaa.....

Semlm masa aku keje kat kedai seperti biasa...melayan customers....ada sorng tua nie...lelaki..n org tempatan....nak bayar brg....mula2 mamat nie...cakap elok2....skali...dia mula cakap benda2 yg berbau perkauman....pastu lepas tu..ada skit unsur2 memperlekehkan org2 Asia nie...mcm x bertamadun laa katanya...dok naik sampan...apakah?? aku buat2 x faham jer....bila dia tanya aku....ada beza x warna hitam ngan warna putih...aku sengihkan jer laaa....skali dia cakap...putih lagi istimewa dr warna hitam...iskhhh......masa tu...Viv dh mula terjenguk2 dr belakang....siap pasang telinga lagi manager aku tu....aku dok tersengih2...sbb so far...aku x rasa terancam lagi...last skali...lepas jer bg duit tukar....tetiba jer mamat nie...jerit..Achtung!!! pastu angkat tangan ala-ala Hitler....terus Viv keluar dr belakang....cepat2 mamat tu blah dr kedai....pastu Viv tanya...aku ok ker....aku blur+ terkejut..ngan reaksi dia yg last2 tu....

Rupa2nya...mamat tu...mmg perkauman lah...horrible n terrible man kata Viv..dia tinggal nak tumbuk jer mamat tu..hihihi..leh tahan brutal gak manager den sorng nie.....dr Viv punya cerita...aku bukan org pertama yg dia harrass kat kedai tu....paling teruk kena..Mam...kawan aku yg dr Thailand...mamat tu bg negative connotations pasal gadis Siam...mujur Mam sempat diselamatkan oleh Viv....Viv pesan..lain kali kalo mamat gilo nie dtg...terus jer panggil dia...Viv ok laa....tinggi..besau..leh wrestling kan mamat tu...hihihi

So far, nie laa 1st pengalaman aku berdepan dgn situasi mcm nie kat Southampton...selepas setahun kat Soton...so far aku rasa...Soton punya society..much2 better dr tempat lama aku..atau mungkin sbb skrng aku duduk dkt ngan balai polis...hehehe....masa kat Newcastle sebelum nie...kat sana...aku mmg banyak kali berdepan ngan pengalaman x best...yg bergelar racism nie...pernah kena ludah...pernah kena maki (tu ada few times gak...mmg x pasal2 jer...)...hampir2 kena tarik tudung dlm bus...n hampir2 kena verbal abuse dlm bus gak....n banyak kali gak tengok incident racism depan mata..terutama antara bebudak local ngan bebudak luar...yg umur masih sekolah rendah..n sekolah menengah....

Mmg area umah aku tu dodgy skitt....in fact kes bunuh 2 students cina tu pun..selang baper pintu jer dr rumah yg aku duduk tu....iskkhh.....antara sbbnya banyak rumah council.....yg pasti kalau aku keluar dr rumah di Croydon Road tu...mulut aku mesti kumat kamit ngan doa etc...smpai laa ke destinasi yg dituju....tawakal...majoriti yg aku tengok...yg ada attitude nie..dr kalangan diorng yg xde pendidikan..geng makan benefits..remaja2 yg dpt anak luar nikah walaupun x abih sekolah menengah lagi.....jd x heran laa gak anak2 pun ikut perangai diorng skali.....

Alhamdulillah...so far...paling teruk pun..kena ludah jer laa.....huhuhu....mintak jauh laa lebih dr tu...hari nie...aku dpt link pasal kisah racism di UK nie...dr salah sorng member...hmmm.....mmg ada lg sebahagian masyarakt UK yg berfikiran mcm nie...tp aku rasa...ramai lagi yg baik2 gak kat sana....xleh sbb sekor lembu bawa lumpur..satu kandang tercalit...mana2 pergi pun..mmg realitinya...ada yg begini..tak terkecuali..Malaysia tanahairku....caranya...elok laa didik anak2 kita supaya bersikap tolerasi dan menghormati org lain..mcm mana kita nak org hormat kat kita..kita kena gak buat benda yg sama gak.....

p/s: link utk tengok video yg berkenaan : http://www.bbc.co.uk/iplayer/episode/b00nfr2h/Panorama_Undercover_Hate_on_the_Doorstep/

Monday, October 19, 2009

Boleh ker???

Dlm suasana yg dh mula gloomy nie...dgn penggunaan mental dlm gear 5 nie...perut aku...slalu jer merengek2 utk diisi...yg malehnya....bila tengok penimbang....mcm tertipu pun ada gak(illusi mata)...gara2 kepala nie x mampu nak terima kenyataan...yg meter yg menghala ke angka yg keluar dr berat semasa aku...huhuhu....adeh...ditambah dgn komen dr my abang yg amat laa x memberangsangkan...disamanya perut aku...dgn perut beliau...apakah???!!!!

Tp kalo x makan.....kepala pening gak..silap2 penyakit lama dtg balik...makcik gastrik nie..slalu jer tunggu masa nak muncul...tp kalau makan...kang lama2...x muat laa baju2 kt dlm almari tu...adeh....dilema laaa kiranya nie....huhuhu....jd aku mmg perlu membuat sesuatu...selagi malam masih muda...selagi rebung x jadi buluh...selagi susu x jadi yogurt...heheh.....antara solutions yg leh aku pikir masa nie: 1. kurang makan banyak2.....2. bersenam.....3. rajin membuat sit up...

so far...tu jer laa dulu...kang banyak2...kasi panjang list jer...hasil tarak!!! hampeh.....

Thursday, October 15, 2009

Berkahwin....

Nampaknya kini semakin ramai pelajar ijazah sarjana muda yang gemar berkahwin awal, tidak kira di universiti tempatan mahupun di luar negeri. Jika zaman dahulu berkahwin awal merupakan sesuatu perkara yang biasa tetapi disebabkan perubahan zaman tetapi janggal pada masa kini. Tetapi nampaknya ‘trend’ berkahwin awal kini kembali semula, terutama di kalangan mereka yang masih menetap di universiti. Oelh yang demikian, mari kita lihat apakah factor-faktor yang menyebabkan sesetengah individu berkahwin awal.

1. jawapan yang paling mudah untuk diberikan sudah tentu kerana jodoh sudah sampai. tetapi mari kita melihat jawapan dari segi sudut lain, khususnya humanities dan sebagainya…


2. berkahwin awal bagi mengelakkan maksiat. oleh kerana pasangan yg sesuai sudah dijumpai pada usia yang masih awal, maka untuk mengelakkan maksiat, kahwinlah merupakan jalan penyeleisannya. ini biasanya berlaku di kalangan orang-orang yang alim yang sudah mempunyai buah hati yang betul-betul disayangi (iaitu orang yg kuat pada hukum agama)

3. kedua-dua pihak iaitu lelaki dan perempuan merasakan bahawa mereka telah cukup bersedia dah matang untuk menggalas tanggungjawab sebagai seorang suami/isteri dan bapa/ibu walaupun di usia yang masih muda

4. disebabkan pasangan yang dijumpai itu mempunyai ciri-ciri yang lengkap atau merupakan 'taste' yang diinginkan selama ini

5. kemungkinan yang lain juga mungkin pihak perempuan berasa risau jika anak dara mereka tidak berkahwin. jadi, memandangkan pasangan sudah dijumpai, maka lebih baiklah jika dikahwinkan sahaja.

6. ada juga yang khuatir jika pasangannya dikebas oleh orang lain. oleh itu, cara untuk menamatkan perasaan khuatir tersebut adalah dengan berkahwin awal

7. kemungkinan juga ada segelintir yang berkahwin awal ini kerana sudah tidak tahan untuk memuaskan 'nafsu' masing-masing. oleh itu, cara yang paling sesuai adalah berkahwin awal kerana dengan itu, perbuatan maksiat seperti berzina atau berkhalwat dapat dielakkan

Jadi, apakah kebaikan berkahwin awal? Antaranya ialah:

1. dapat mengelakkan daripada melakukan dosa maksiat seperti berzina dan berkhalwat

2. kepada pasangan yang belajar di luar negara, dapat menikmati ‘honeymoon’ dalam banyak tempat dengan kos yang lebih rendah

3. tidak perlu risau lagi sekiranya pasangan dikebas oleh orang lain

4. jika pasangan tersebut dikurniakan anak dengan awal, anak mereka sempat memasuki alam pekerjaan sebelum mereka pencen. Jadi tanggungan ketika sudah tua nanti mungkin lebih ringan

5. mendapat pahala lebih awal kerana telah menyempurnakan salah satu daripada tuntutan dalam islam.

6. dapat berseronok dengan pasangan hidup lebih awal secara halal walaupun pengajian di universiti masih belum tamat dan usia juga masih muda

Tetapi ada juga kekurangannya berkahwin awal ini. Antaranya:

1. sekiranya pasangan tersebut bercadang untuk mendapatkan anak sebaik sahaja berkahwin, kemungkinan anak yang dilahirkan mungkin ada banyak kekurangan. Ini kerana kualiti sperma seseorang lelaki masih berada jauh pada tahap optimum pada usia yang terlalu muda. Menurut kajian, sperma seseorang lelaki berada pada tahap optimum apabila umurnya mencapai 27 tahun dengan syarat kesihatan badan dijaga rapi

2. ketika dalam pengajian, kewangan memang tidak menjadi masalah kerana elaun dieprolehi setiap bulan. Tetapi setelah tamat pengajian nanti, memandangkan ada yang tidak ‘guarantee’ mendapat pekerjaan, sedikit masalah kewangan mungkin akan timbul jika tidak mendapat pekerjaan dalam jangkamasa tertentu

3. pelajaran mungkin sedikit terganggu sekiranya pasangan tersebut mendapat anak ketika dalam pengajian

4. hubungan dengan kawan-kawan baik mungkin renggang disebabkan masa banyak dihabiskan bersama pasangan masing-masing dan juga anak.

5. masa untuk ‘enjoy’ dan ‘relax’ bersama kawan-kawan ketika bujang dahulu semakin kurang.

6. kemungkinan salah seorang dari pasangan itu akan berjumpa dengan orang yang lebih baik atau yang dirasakan lebih sesuai pada masa akan datang untuk dijadikan pasangan hidup. Jadi timbul penyesalan dalam diri kerana berkahwin terlalu awal.

7. Kebarangkalian untuk bercerai mungkin lebih tinggi, disebabkan pasangan akan berasa bosan dengan awal, tekanan pelajaran, berasa sunyi daripada rakan sebaya dan kedudukan kewangan yang masih belum terjamin apabila tamat pengajian nanti


Walaubagaimanapun, semuanya adalah kuasa Allah.. Jadi, terpulanglah pada masing-masing bila hendak berkahwin…

Pengumuman:
Karangan di atas telah dikirimkan oleh salah seorng ahli KSoton ( keluarga Soton)...pandangan beliau..menarik perhatian saya...kerana....ada kebenarannya dari hujah2 yg beliau utarakan....walau bagaimanapun...masing2 punya pandangan dan pendapat yg berbeza......walaupun....saya agak kurang bersetuju dgn dgn beberapa hujah....tp saya banyak bersetuju juga dgn hujah2 yg beliau berikan.....

mungkin agak sceptical dgn hujah perlunya berkahwin ketika masih berada diawal pengajian..kerana org yg x berada di dalam situasi berkenaan..mmg bukannya layak utk memberi kenyataan......tp dek kerana rata2 contoh yg berhampiran dgn saya....dr 5 pasangan...hanya 1 pasangan sahaja yg betul2 bahagia melayari perkahwinan dr awal sehingga kini...manakala lg 4 pasangan...ada yg masih bertungkus-lumus membina kebahagian walaupun anak dah masuk 4...masih x tamat2 pengajian...dan ada antaranya yg si isteri berkorban dan tidak menyambung pengajian...dan ada yg sudah menemui jalan buntu kerana pasangannya telah bertemu kekasih yg lebih muda.........dan mengatakan yg dia tidak cukup puas menjalani kehidupan mudanya???????

tp siapalah saya utk membuat conclusion secara menyeluruh berdasarkan contoh dr saudara mara dan juga sahabat yg mempunyai pengalamanan seperti di atas...oleh demikian...tepuk dada...tanyalah selera masing2....kalau takut bermain ombak...jangan berumah di tepi pantai....yg semestinya....anak-anaklah yg selalunya menanggung perasaan kalau sesuatu yg x diingini berlaku:

Bukit Tinggi boleh didaki
Lurah dalam berkala-kala
Penat kaki boleh berhenti
Berat beban siapa membawa

Pandangan di atas adalah pandangan penulis dan empunya blog...jd tiada siapa yg salah..n tiada siapa yg benar..masing2 punya hak utk bersuara :) cheers....

Bermulanya....








Musim panas yg mengasyikkan semakin ditinggalkan....daun2 mula kemerahan2...dan berguguran....kedinginan yg sesekali terasa sampai ke tulang hitam...terutama malam yg semakin kelam...
hehehe....bermadah2 ler pulak ;) tp tu laaa...bila summer dh xde...masa nie...mmg terasa rindu kat Msia...ye laa..sbb sejuk gedi...hihihi....kena pkai baju berlapis2....gloves..etc...ini x masuk winter lagi....patutnya badan dah boleh terima...tp..perasaan tu...kekadang terasa sedikit ralat...
Cukup setahun aku berada di bumi Soton nie.....dr xde benda nak buat...jadual harian ku skrng..penuh dan padat dgn pelbagai tuntutan, tanggungjawab dan semestinya rutin harian....meriah....sampaikan..rasa masa berlalu begitu pantas...tetambah...skrng nie...malam semakin panjang...walau bagaimana pun...aku amat2 bersyukur ke hadrat Illahi..kerana dilimpahkan dengan NikmatNya yg tidak ternilai...iaitu berada di bumi asing ini....yg juga tempatku mula2 mengenal dunia.......Alhamdulillah...walaupun perjalananku masih jauh...jika diizinkanNya.....aku ingin utk meraih sebanyak mungkin ilmu & pengalamanan...walaupun hanya setitis dr lautanMu yg seluas alam....Amin....

Wednesday, October 14, 2009

Kisah benar.....

Entry kali nie...mmg xde kena mengena dgn aku...tp aku rasa...ada part yg mmg leh aku amik sebagai pengajaran....

Al-kisah....member aku...lebih dikenali sebagai Cik C....yg aku kenali lebih dr 10 tahun....ketika kejadian nie berlaku...kami sama2 belajar di universiti yg sama walau pun course yg berbeza...tp slalu laa aku lepak2 n banyak buat aktiviti ngan beliau....baik ketika belajar mahu pun ketika waktu luang...

Dijadikan cerita...sebelum nie, Cik C tinggal di asrama....lepas dh setahun...dan atas dasar ingin hidup berdikari...beliau pun...pindah laaa ke sebuah rumah sewa..yg terletak...dlm 10 minit dgn menaiki kereta ke universiti.....selain beliau...terdapat beberapa roomates yg lain....yg turut sama2 hidup sebumbung kat umah sewa tu...since, mak ayah member aku nie....telah menghadiahkan sebuah kereta utk memudahkan perjalanan dr rumah ke uni.....maka...member2 yg lain turut menumpang sekali...dlm sesi ulang-aling...ke uni & rumah...serta sesi lain...waktu2 lapang...seperti bershopping etc....walaupun ada masa Cik C x perlu berada di universiti...tp...atas dasar setiakawan...Cik C turun ke uni..semata2 utk menjemput 'sahabat2' baik yg abih kelas di waktu malam....yg pasti bukan sekali dua...tp jd rutin beliau sebagai drebar x bergaji...kepada mereka2 ini....

seingat aku berkawan dgn Cik C....beliau seorng yg lembut hati..x berkira...dan slalu jer berbaik sangka dgn org...hatta musuhnya sekali pun.....aku pun x semulia beliau....statement aku nie...turut diakui oleh mereka2 yg rapat dgn beliau....dan ikhlas berkawan....

Dipendekkan laa cerita......satu hari....selepas pulang dr kelas.....Cik C...amat2 terkejut..melihat keadaan rumah yg kosong!!! erti kata lain...xde brg2...kecuali...brg2 milik beliau sahaja.....adakah pencuri masuk..etc??? bermacam2 persoalan yg bermain di fikiran beliau...ternyata...semuanya SALAH belaka.....'sahabat2' yg beliau dok antar..amik....serta berkongsi..TV..peti ais...telephone...rupa2nya...telah 'memberi peluang' kepada Cik C utk tinggal di rumah sewa itu seorng diri!!!!!! tanpa sebarang perkhabaran...dan berita.....

Bumi universiti...mmg x besar mana....jd...selepas beberapa hari kejadian missing in action tu...terserempak laa beliau ngan salah sorng 'sahabat2'nya itu...yg pelik...siap senggih...dan muka x bersalah...cakap....eh..sori..kami pindah dulu....mmg nk bgtahu....tp awak xde..g kelas...itu laaa jawapan yg diberikan oleh 'sahabat' itu....

"Sahabat2" beliau tidak hanya meninggalkan umah yg kosong...tidak lama selepas kejadian...Cik C mendapat surat cinta dr Telekom...yg berjumlah RM2000...hasil perkongsian kasih sayang antara 'sahabat2' beliau dgn kekasih2 hati mereka..........x lupa gak...kisah Cik C disensasikan....sbg pemangsa...dan mereka adalah mangsa....sungguh2 bijak...mereka2 itu...namun...usaha mereka tidak berjaya...kerana ramai yg boleh membezakan antara pasir dan mutiara........

Ceritanya panjang lagi...tp...jd short cut...lepas peristiwa berkenaan....Cik C...telah menjadi seorng yg boleh berkata "TIDAK".....jika beliau merasakan...perkara itu tidak perlu beliau lakukan...kerana....dlm dunia ini....pepatah "Buat baik berpada pada..." ada kebenarannya....selagi...kita boleh tolong...kita tolong...tp...ada limitnya....apa2 pun..keperluan diri dan keluarga...hendaklah didahulukan.....supaya esok x menyesal di kemudian hari......

Bila ku renung semula kisah Cik C....mmg ada part yg leh aku aplikasikan.....TQ Cik C kerana mengingatkan aku semula...kenapa...ada masa...kita perlu bersikap demikian......kerana...aku pun..hanyalah manusia biasa....punya tanggungjawab yg tersendiri.....

Monday, October 12, 2009

Saya suka.........



Saya sangat...sangat suka......................thank you very much my 'angel'.............

Tuesday, October 6, 2009

Fauna....

Saya baru jer lepas makan...Burrpp.......skrng time utk sunbathing...Auuummm!!!!


Jom g sebelah sana.....kawan2...tunggu saya.....tungguuuuu...



Dah dekat 2 jam dah nie....smpai sempat melepas 2-3 kali...mana laaa diorng nie....
janji nak g karaoke....



Jom lepak!!!!!!!


Masa saya kecik dulu...Mak saya suka belikan baju jenama awak "Ladybird" utk Hari Raya....Rupa2nya...awak nie comel2 belaka.....





Letih gak lepas berenang berjam2 dlm air yg sejuk gedi....kasi badan rehat jap...Nak naik atas batu...kang tertido pulak!!!


Apa laaa si samat kat atas tu kecoh sgt...best apa dok atas batu nie....kasi ZZZzzz seround laaaa..makan pun udah...apa lagi!!!



Apa pandang2....ada hutang ka????? Mmmbeekkk....aku tau laa 'baju' aku nie cun n muka pun cute :P



Malas laa nak layan awek nie...best sgt ker amik gambo ngan aku???? tp muka takut2....apa daaaa......ker sbb aku ensem sgt kot....hehehe..ye laa sepupu aku kat tanah rendah...mana ada kena pkai winter coat mcm aku...MMmmooooo

Friday, October 2, 2009

Bersusah2 dahulu...




Today I'm in a very great & jovial mood....i dont know why...but for sure...i received lots of good news on behalf of my friends yesterday n today...and maybe bacause of those positive news...it has really brighten up my day and boost my motivation coz im happy for them...n for sure...their success have become my inspiration too....Congratulations to both of them...u know who u are....All the hard work had really paid off.....hip hip horray to them....and aga aga..fighting for me!!!
Another special event was i got an opportunity to decorate the shop...main @ window displays this time....i was given the liberty to create the displays based on my own creativity.....previously, i had to decorate the display area at till only...apart from my main duty to take care of the till@ cash machine....within an hour...1/3 of the displayed items were sold...and Viv was really impressed and wanted me to carry out the shop decoration task in the future....(suka..suka..suka)....

p/s: photo above is for display purposes only...hehehe...i took the picture at Aggyl Forest, Scotland..i kinda like it coz of the heart shape...SubhanaAllah...