Saturday, February 27, 2010

Menghitung hari........

Entry kali nie pendek jer.....dlm happy mood...sbb x lama lagi...aku akan dpt jumpa org2 yg aku rindu...yeaahhh.....kejap jer masa berlalu..pejam celik..pejam celik...diorng pun dah nak dtg sini...aku seboleh2nya...x nak laa tunjuk perasaan excited tu sgt....tapi apa leh buat....mmg aku excited!! hahaha....tadi buat persediaan serba skitt utk sambut org2 kesayangan aku nie..g city centre...n membeli belah....antaranya beli winter coat utk diorng...beli duvet...beli bantal...beli sarung duvet....etc....

Hopefully, perjalanan diorng nnt selamat...InsyaAllah....lagi satu yg aku x sabar....akan bermula laa satu lagi journey...yg nie...mmg aku purposely reserved utk event kali nie.....tunggu smpai diorng smpai...semoga apa yg dirancang akan berjalan lancar...Ameen.....x dilupakan...mcm2 mak neka yg aku pesan...hehehe.....

Friday, February 26, 2010

Lompat2 bus......

my hero ;)



tetiba ada peacock sesat kat Ambras Castle...leks jer binatang nie....rasa dia salah sorng penghuni castle nie....x-owner castle nie...muka dia berbulu2 mcm warewolf...lupa lak nak amik gambo raja warewolf tu ...hehehe....


tadaaaa........sebelum snow fight dgn my abang....sementara tunggu bus angkut kami balik ke city centre.....yeaahhh!!! -Ambras Castle.....



Stadium Olympics....Indoor games......




Ice rink hockey- x dapat g Vancouver....dpt tengok yg lama2 pun jadi laaa...........ni kira 1st time laa utk aku...mcm gini rupanya....lebih kurang mcm ice skating rink kat Sunway Pyramid jer ;) for him...ntah kali ke baper....




Bergisel- Innsbruck Olympics ski jumping facility- my abang teramat laa excited nak g sini...dari hari mula2 smpai....dh cakap...kite kena g tempat nie....sbb dia mmg minat ngan ski jumping event......bila tengok dlm tv...xde laa nampak steep mcm gini...rupa2nya...iskkhh....aku mmg x sesuai laa sports yg dari aras ketinggian mcm gini....betul2 luar stadium tu...cemetery...gamak2 terlajak...terus masuk lubang kubur...hehehe....joke..joke..joke..




roof top Bergisel Ski Jump- tengok panorama Innsbruck....




Ada satu hari tu yg free...my abang x yah attend seminar....jd kami pun amik peluang naik bus Sightseer....murah jer...dlm 6 euro sorng...konsep sama mcm bus kat London..Paris..etc...cumanya..berbumbung laa...yg pasti..lagi murah!!! ada 3 Msian yg join skali..kebetulan..diorng pun attend conference tu jugak...sorng Prof. dari UUM n her hubby..n sorng lecturer dari UTP...tp kami berpecah bila smpai Bergisel...diorng continue ngan next destination...sempat laa kami lawat beberapa lokasi menarik...rata2nya berkaitan ngan winter olympics diorng....kat Innsbruck shj...ada 9 skiing resorts...jd x heran tempat nie...dh 2 kali jd penganjur winter olympics...
Jadi kalau sapa2 yg berminat nak g skiing...rasa lagi murah kalo ke sini...dari g Switzerland....sbbnya...sewa equipments pun dh murah...nak naik smpai puncak..pakai cable car tu pun leh kata murah banyak dr Switzerland...mcm aritu..kat Lauterbrunnen...naik smpai Schilthorn dlm lebih kurang 70 Euro sorng...x smpai puncak Jungfrau lagi..kalu smpai Jungfrau cecah 100 lebih euro...kat Innsbruck..day ticket smpai puncak...baru 25 euro sorng...dr segi ketinggian..Innsbruck lg tinggi...dan banyak tempat nak lepak2 (kalau nak berjalan2 mcm kami)...kemudahan utk para skiers pun banyak kat Innsbruck nie...free bus smpai ke cable car station etc...hotel pun not bad...banyak hotel2 yg affordable....
Tapi kalau nak g Switzerland utk jalan2...mmg xleh banding laa...antara negara yg tercantik kat benua Eropah nie...dari segi kebersihan..dan juga panorama...selain..leh tengok keter Ferari yg bersepah2 kat situ :) yg aku x syiok...org2 dia agak sombong laaa..jem gua.....mcm org German gak..huhu...berbeza betul dgn org2 Austria yg peramah dan sentiasa tersenyum....walaupun..bahasa utama diorng German gak..mcm Switzerland...berbelit2 daaa ayat2 aku nie...hehehe...

Thursday, February 25, 2010

Kisah GP.......

errmmmm......kat sini....doktor yg keje kat klinik tu..lebih dikenali sebagai GP (general practitioner)...bukan GP racing motor/keter tu ye kengkawan....hehehe...kalo kes2 biasa...kena jumpa GP yg telah ditetapkan lah utk kita tu...mcm aku...GP aku dekat jer ngan umah...klinik panel yg aku selalu g nie bawah seliaan 2 org GP..suami isteri..pasangan Thomas...nak jadi kisahnya....aku ada beberapa kali gak laa g jumpa GP...sama gak ngan my abang pun...aku lebih suka jumpa ngan mr. Thomas...dari jumpa mrs. Thomas....sbbnya...si suami nie lagi attentive dan rasa lebih knowledgeable lagi dr si isteri...kat sini...nak prescribe ubat2an yg khas...hanya GP jer yg boleh...takat ubat batuk....demam.panadol tu..beli sendiri jer kat farmasi....jgn susah2kan diri anda utk berjumpa GP ye..sbb nnt anda akan keciwa..yg dpt...hanyalah NASIHAT...akekeke...been there...done that :P

panjang berjela laa pulak explaination aku...hehehe...mcm gini...semlm..aku ada appointment ngan GP..sbbnya...ada mcm tompok2 putih kat badan aku...selain eczema aku yg makin teruk tu...jadi dgn concernnya dan harapan utk mendapat ubat2an yg sepatutnya...aku pun melangkah ke klinik tu dlm hujan2..bila dh smpai tu...aku terdapat laa jumpa si isterinya Mrs. Thomas...dh rasa mcm x baper happy...jumpa dia...bgtahu n tunjuk2 apa2 yg patut...dia pun kuar ler hyphotesis dia...aku kena Vitiligo..putih2 tu sbb kulit aku hilang pigment...?????? apakah??? pada aku...mcm panau skitt jer....aku x puas ati..tanya dan tanya lagi...dia kata mmg mcm tu..xde ubat...hah??!!! dia leh kata...dia pun ada gak...haru sungguh!!!

aku dh nak jem...pastu aku tunjuk laa eczema aku...dia cakap..pakai E45...ok laa lepas tu...aku cakap..aku dh cuba mcm2 jenis cream termasuk laa E45 tu...even tiap2 hari "bermandikan" baby oil lagi!!! dia jawab...biasa laa cuaca sejuk2 gini...badan cepat kering..sapu jer banyak2 n kerap2...tu pun aku dh buat gak..dh mcm luka gak kulit aku tu...iskkhh...mmg x terkata dah...sabo jer laa....huhuhu...aku balik...dgn beberapa nota yg minah tu print...menerangkan apakah Vitiligo tu...hampeeehhh....mcm tu...aku pun leh jadi doktor :P

balik..bila citer ngan my abang...kena gelak..pastu kena bebel.."tu laa org suh g apotheke/farmasi kat austria aritu x nak".....huhuhu...salah sapa?? mmg aku punya salah gak..sbb kat sana...senang nak dpt prescription drugs nie...tunjuk kat pharmasist...pastu diorng prescribe...kat sini...farmasi leh kuarkan ubat2 tu...hanya selepas dpt prescription letter dr GP...benda dah lepas...jd..caranya...pesan kat mak ayah aku laa..suh diorng bawa cream yg sepatutnya jer la....

my abang pun...fed up gak ngan GP pompuan tu...katanya incompetent...berbanding ngan suami dia...dh ler mcm malas jer nak dengar/tengok patient...slalu diagnose x tepat..aritu abang aku terseliuh...dia forwardkan ker hospital katanya kaki my abang patah...smpai sana..nurse cakap...x kan laa GP x leh beza antara patah ngan terseliuh???hmmm....banyak lagi incident ngan minah GP nie....next time...nak g klinik..aku nak jumpa yg suami dia jer...hehehe...

kesimpulannya....semlm jer aku jem ngan minah tu...tidak lagi arinie...hehehe.....

Sunday, February 21, 2010

Hari beralasan utk bermabuk-mabuk....

bapak2 polizia yg sedang bertugas....menjaga ketenteraman awam...

pandai betul pilih lokasi awek nie....lokasi yg strategik.....kalau letak duit baru dia nak gerak2...tp yg salutenya....sejuk2 mcm gini...gigih mencari rezeki...disamping anjing yg sgt setia tu...hehee
its freezing cold!!!



pesta yg baru nak bermula......memasing kuar rumah dgn berbagai fancy dresses....baik kecik baik yg besau....tp yg besau mmg compom ada gelas/ botol arak kat tangan....mula nyanyi2 ikut musik yg ada....meriah dan masih terkawal lagi....yg si kecik...excited sbb leh jd princesses, pirates, teddy bear etc...dpt coklat lagi ;)



diorng nie baru lepas buat show kat parade.....kat Maria Theresien Strasse....





Chomeel!!!!





ahli sihir pun ada ;)





parti dah bermula!!!!!!!
habis sapa yg duduk kat tepi2 tu kena sembur ngan serbuk kayu...kertas etc...termasuk laa aku...chesss...hampeh...hehehe....mujur x kena lempar ngan tepung jer... :P






kebetulan hari selasa tu....carnival dh bermula...salah satu festive yg ditunggu dan disambut oleh mereka2 di europe nie..termasuk laa kat german, austria, italy dll tu...al-kisah aku tgh hari tu...seperti biasa...jalan2 kat bandar nak usha2 barang2 dan mencari strawberries kegemaranku sekali....tetiba...caught in the middle of the event....kedai ubat yg aku nak g tu..yg kebetulan kat laluan utama parade tu tutup..bukan tu jer...leh kata hampir semua kedai tutup...kira mcm public holiday gak laa...adeeehh....


Mcm yg aku pernah belajar dlm english class tahun lepas....carnival tu..disambut sebelum dtgnya Hari Lent iaitu sebelum nya Easter day......hmmm nie dlm calendar eastern orthodox socities jer selalunya...dan yg paling femes tu Mardi Gras kat New Orleans, USA..lebih kurang mcm gitu laaa....fancy dresses wajib!! nari2!! minum2 n mabuk2......sementara geng protestants sambut cara lain mcm danish carnival dan jugak shrove tuesday...


Ikutnya....hari kesedaran mcm gitu laa...tp dh jadi mcm pesta bersukaria laa pulak..hehehe...ikut lepas tu diorng akan 'puasa' dari makanan2 mewah mcm cheese, milk, etc...tp majoriti org2 diorng dah x buat....jadi laa carnival nie...lebih pada peluang utk diorng2 nie bersuka2an dan bermabuk2an seharian!!!....alasan yg baik ;)


jadi...2nd time aku dtg balik dgn my abang...suasana pun dh makin 'panas'...sbb hari pun dh makin gelap....polizia pun dh makin ramai beratur kat tepi2 jalan tu....muzik pun makin bingit....botol2 kaca pun dh mula kedengaran pecah sana sini...org2 diorng pun dh mula nampak mcm x baper betul..makin kuat diorng nyanyi sambil lompat2......so masa yg sesuai laa utk beransur....after all, mcm gini rupanya carnival itu rupanya.....diorng akan berpesta smpai ke tengah malam....aku pulak...sebelum balik..sempat pekena doner kebap seround lagi ;)


Friday, February 19, 2010

Erdbeeren!!!!



Buah nie...mmg aku suka..apart from our own local fruits mcm moktan, durian, manggis etc...tp dulu2 nak makan...mahalnya....kalo ikut abah g outstation kat Mardi, Cameron baru laa leh merasa banyak skitt...tp buah nyer ketot2 jer..hehehe..x kisah laaa..janji rasa tu ada ;) tp skrng...leh kata ari2...buah nie..mesti ada kat dapur umah aku....sebelum nie...aku naik 'gila' dok pulun cherries...
skrng musim strawberries lak..walaupun..harga masih up lagi..sbb yg dtg semuanya dr Spain..tp..gemok2..n manis2...masa kat Newcastle dulu...duduk kat sebelah kedai pemborong buah...leh dpt sekotak besar buah nie...dlm 2.30 GBP jer...makan smpai nak muntah...smpai leh buat pie, frozen etc...hehehe...tp skrng...apa yg ada jer laa kat kedai makcik Linda kat Portswood tu je laa kan.....isshhh.....x sabo nya nak tunggu summer..leh g kutip sendiri kat ladang sambil ngap skali....apa2 pun...."aiman x kesah"..hehehe...


Antara kelebihan buah nie:

1. rich source of folic acid

2. consists of vitamins A, B, & C banyak lagi laa...hehehe

3. Calcium

4. Phosporus

5. Pottasium

6. Carbohydrates

7. Calories

serta berupaya menyahkan toxin yg berbahaya dlm darah di dlm badan..term lain..antioxidant..mcm2 lagi laa....tp aku suka makan...sebab SEDAP!!!!! sementara kat sini...kita enjoy dulu buah nie!!!

Tuesday, February 16, 2010

Hari itu.....

Innsbrucker Nordketten Bahnen......di sini bermula segala2nya...ecewah...

pueh ati dpt tengok+ main salji yg bertimbun2...aritu x sempat nak g main snow..huhuhu...perintah berkurung....skrng tidak lagi ;) ikut hati nak jer main sledge...tp boss x bagi....hehehe...dpt buat angel ;) golek2...2-3 round....tp awas!!!..silap2 golek...jatuh gaung...urghh...mmg xde pagar ke apa ker.. ..lepas tu..kaki pun dh kebas...udah2 ler tu chek durra ooiii...bawak2 ler bertenang..jgn diturutkan perasaan..kelak merana badan..pesan boss lagi....ngengenge


hanya mereka yg berhati 'berani mati' shj yg sanggup membuat aksi ala2 kamekazi ini....habis boring skiing dah laa diorng nie....adrenaline junkie....xde break ye tuan2 n puan2....dr ketinggian 2256 metre above e sea level shj...kalo aku...tobat...pejam mata...langgar pokok le jawabnya..huhuhu...mmg kecut perut...


precious moments....with my dearest abang...



depan hotel...warna warni...mcm lego...naper laa kat UK x colourful sgt bangunan diorng...asyik2..putih..kelabu..coklat..kasi laa ceria skitt...yeaahh.....sejuk2 pun..tengok warni warni...rasa happy jer....

Sunday, February 14, 2010

sila laa mendengar kata suami...

Pengalaman naik budget airlines selain AirAsia...agak meletihkan gak laa....mujur laaa mlm sebelum tu...tido kat ngan Gatwick...jd pagi2 buta dh terpacak kat depan airport tu...leh terima gak laa lagi...sbbnya...mak aaiiii....punya laaa panjang que nak check in...rasa2 mcm nak amik borang UPU masa dulu2..beratur kat depan pejabat pos Alor Setar...dekat 1 jam gak laa baru smpai depan counter...smpai tinggal lagi 1/2 jam nak boarding...apa daaa easyjet nie...kasi laa buka kaunter banyak skitt :P kat sini..tabik kat AirAsia sbb senang nak check in...terminal pun besar...xde nak que panjang2 nie...tp nak complaint banyak2 pun x leh..kata naik budget airlines..hehehe...kalo nak best..naik laa BA ker..Lufthansa ker..Qatar ke...nak best lagi..amik business class ke..hehe...senang...xde panjang2 beratur...kan..kan..kan..

sebabkan kekalutan melanda daa..aku x sempat nak g toilet...breakfast ala2 rushing...skali bila nak take off...hmmm....biru gak laa muka den nie...lagi skitt..nak passed out..aduss....Alhamdulillah...situasi masih terkawal...lepas dh g toilet tu...fuhhh lega!!! baru laa muka kalo toreh ada darah...iskkhh...nie laa 1st time pengalaman naik kapal terbang..rasa mcm nak pengsan...abang aku pun jem..hahaha...dia pesan banyak kali dh..suh g toilet dulu sebelum depart..tu laa laa akibat org yg degil :D

Bila nak landing...scenery banjaran Alps yg cantik giller tu..Subhanallah..betul2 memukau..lupa dah pasal nak pengsan mula2 td....cuma aku duduk kat aisle...xleh nak snap gambo..tp lg ok..leh aku kuar masuk toilet ngan aman...hehehe....

Alhamdulillah..kami selamat smpai ke pokan kecik yg dh 2 kali jd host utk Winter Olympics nie haa...bgtahu kat mak aku...mak aku leh kata....been there...done that...adeh...iyo laa mamaku sayang..mujur mama bg 'restu' mai sini...yeaahhh...kebetulan ngan mulanya gak Winter Olympics 2010 kat Vancouver..for e next 4 days...keje aku...layan winter games...dlm bahasa yg aku x faham...x kisah laa...mujur ada access internet...jd routine aku leh laa berjalan seperti biasa ;)

Thursday, February 11, 2010

Somewhere.....



lagu nie....mula2 dengar masa tengok Wizard of Oz yg versi 1930an...Judy Garland...terus aku suka...errmmm.....aku dulu pun dok berangan yg aku akan sampai ke tempat yg Dorothy nak pergi (merajuk laa tu)...hehehe...punya laa berangan...x salah berangan..untung2 jadi kenyataan..tapi masa berangan..jgn laa tengah panjat pokok mcm Mat Jenin...punya laa tinggi fantasi masa bebudak dulu...tapi lagu nie..ada memberi sedikit sebanyak impak kat diri aku.....

Layan blues....





Belek2....terserempak balik ngan lagu nie....lagu feveret aku masa kat tempat keje lama...especially kalo tengah 'hangin' ngan kerenah students/staff...hahaha...tutup pintu...bukak speaker kuat2...kasi habis 1 lagu...fuhhhhhh!!!! settle!!!
lagu nie pun diperkenalkan oleh member aku pakar IT..Opel namanya...

Wednesday, February 10, 2010

For the 2nd times...

Ahad lepas...sekali lagi aku...dgn x sengaja...'melawat' emergency unit kat sepital....dlm tempoh x smpai 3 bulan..kali ni kisah lain lak...2 hari lepas tu...demam..lepas attend majlis muzakarah yg x mula on time tu...pulak lama giller tunggu diorng membebel2.....menyebabkan perut aku kosong..lepas tu..lapar punya pasal...termakan lebih skitt...huhuu...esok..compom demam...sabtu tu..Alhamdulillah...dah baik...jadi ingat semuanya ok...Ahad tu...rezeki mmg murah...ada sahabat2 yg sudi menghantar makanan...Ohhh terharunya saya....time kasih bebanyak korang...mlm tu...perut rasa sakit sangat2...adeh...ingat gastrik biasa..telan ubat indigestion tu..x jalan..lagi teruk ada laa..akhirnya..serah diri kat sepital....

Dlm kul 5 pg....diorng antar ke ward...sbbnya...mcm ada swollen kat sebelah kiri abdomen...aduss...kata doktor...leh jadi kena undergo surgery..aerrkkk!! tidak.....lepas melalui pelbagai proses...kena drip ntah baper kali...amik darah pun dh x larat kira...naik ambulance pun 2 kali...melalui proses2 yg meletihkan dan memenatkan...ultrasound apa bagai..masuk kuar masuk ward yg berbeza...serah diri jer laaa kat diorng nak buat apa2 pun....dan paling sadiss....melalui proses yg paling traumatic skali...punggung ku telah diseluk oleh pakar surgery...huhuhu..2 kali tu!!!! sakit..mmg sakit...hampir 24 jam....xde satu makanan pun yg masuk dlm perut nie....huhuhu...mujur ler...diorng bg minum air...air kosong...

Akhirnya....isnin tengah malam tu...discharge...sekumpulan pakar dtg kat katil n broke e news.....xde apa2....walaupun...awal2 tu...pancreas aku ada sedikit inflammation...maybe apa yg aku alami tu disebabkan oleh situasi yg aku lalui sekarang...tapi diorng kata...result tu x significant...kalau rasa x ok lagi...we are welcome to come and stay...huhuhu.....InsyaAllah....kami selamat...Alhamdulillah....sempat gak aku merasa menu hospital yg mcm2 tu...hehehe...mcm order kat restoran pun ada ;)

lepas nie...mmg aku kena jaga giller2 laa pemakanan aku...yg pasti...buat masa nie....

aku kena avoid:
1. makanan yg pedas2- meaning that...no more malaysian/asian foods for me...no no no to curry..asam pedas etc...huhu
2. makanan yg panas2- nie mmg aku punya favourite..nak makan apa..semua nak panas jer...huhuhu....
3. yg masam2- mmg kena pantang laaa....

yg aku kena makan:
1. makanan yg sejuk2- kena belajar laa makan salad..poached salmon..yg ala2...x panas tu...
2. neutralkan asidic dlm perutku- susu, milkshake, smoothies, ice cream, muller rice dan sewaktu dgnnya...
3. makan dlm kadar yg sedikit..tapi kerap...
4. diet yg seimbang.....

Pengajaran utk aku....dalam kemewahan rezeki melimpah-limpah Allah bagi kat aku dan keluarga..sbb Allah sayang lah Dia bagi Ujian...supaya x lupa dgn nikmat yg Dia bagi dan lebih dekat padaNya...Alhamdulillah.....I'm sooo grateful and bless....

Thursday, February 4, 2010

Maha Suci Allah....

(source: yahoo)




Kalau kat bumi hujan batu....tiap2 kali masuk waktu solat...mesti bergema sana sini suara azan..mcm kat Bangi tu...bersahut-sahutan sbbnya...banyak surau2 kat keliling umah mak ayah aku....kalau leh miss gak solat tu...x tau laa kan..maybe taik telinga banyak sangat kot..x pun setan banyak kencing kat telinga....kuikui...



Kalau kat bumi hujan emas nie...mmg sah2 laa xde dengar seruan suci tu....kata pun negara kafirun....huhuhu...mmg terasa miss sesuatu jer masa mula2 sampai sini...iaitu AZAN....tapi nak buat camner...mula-mula sampai mmg aku mengeluh gak...sbbnya..takut aku terleka...tetambah kalau cuaca tu gloomy jer...apa2 pun mmg bergantung pada jadual solat yg telah diedarkan oleh surau universiti utk menetapkan bila masanya solat...ada org download software azan tu...x pun..set azan kat hp ke ipod ke..bila masuk waktu..maka bergema laa...mcm aku nie...mmg rely on jadual universiti sahaja....dan burung2 yg berterbangan.....



Masa mula2 duduk kat umah aku nie...aku selalu dengar bunyi kicauan burung...leh katakan setiap hari...tapi pada waktu2 tertentu sahaja...burung2 nie berbunyi...sebab yg leh dengar clear tu...kat depan umah aku nie..ada 2 deret pokok2..in total ada 6 pokok2 rendang...kat sini geng2 burung nie suka melepak..especially summer...sambil2 lepak2..sambil preeettt sekali...balik pada kisah kicauan diorng nie...mula2 aku mmg ingat diorng buat bunyi tu..secara random...tapi bila dh tiap2 hari...waktu pun lebih kurang...aku lak lepak kat umah jer...jadi mmg aku dpt baca laa pattern kicauan diorng nie...mmg diorng berkicauan2 yg ala2 riuh tu...hanya pada waktu masuknya waktu solat...Maha Suci Allah...diorng akan mula berbunyi..few minutes sebelum waktu masuk...dan akan berenti..selepas masuknya waktu...SubhanaAllah...mmg x pernah miss...baik dari waktu Subuh..sampai laa masuk waktu Isya'...yang paling aku amat2 kagum...sini kat 4 musim...diorng berkicau pun...ikut waktu solat yg tepat..walaupun winter..walaupun spring..summer..iskkhh...MasyaAllah....



jadi skrng nie....kalau dh dengar diorng berbunyi2 riuh tu..aku leh agak dah...dah masuk waktu solat...bila tengok kat jadual..mmg dh masuk pun....jadi..permisi...sudah smpai waktu Asar...



Mari menuju kejayaan kengkawan :D

Wednesday, February 3, 2010

Hobi....


Aku jamin...setiap org mesti ada hobi memasing...yg aku ingat masa kat sekolah rendah dulu...kalau cikgu suruh isi borang..mesti ada ruangan hobi...masa tu..hobi aku mengumpul setem...giller skema kan...kuikuikui....tapi tu laa hakikatnya...aku terikut2 ngan trend masa tu...mcm2 setem aku kumpul...Malaysia dan seluruh dunia....sampai sanggup simpan duit dan beli setem kat kedai....sampai satu jalan umah aku tu pun buat collection...ada masa kami suka sama suka tukar setem...comel kan...hehehe..tp skrng, buku setem aku yg berjilid2 tu pun aku dh x ingat kat mana aku letak...agak2 kalau jual...mesti ada value gak kan ;) sbb seingat aku..brg2 antik2 n collectable items nie..ada demand...nie penangan Cash in the Attic laa gak ;)


Lepas tu..mcm2 hobi aku dh ceburi...ada yg bersifat sementara...ada gak yg bersifat kekal...Oohh..ada ker??? hmmmm.....mungkin aku x selalu buat...tp..perasaan tu masih ada...chewwaaah....tapi sekarang nie....aku pun mcm blurr jer..apa hobi aku yer?? rata2 member aku kat Soton nie...hobi diorng memasak...buat kek..hias kek...cupcake...mcm2 jenis dishes diorng nie pandai dan suka membuatnya...tapi tu laa...aku mengaku...sejak azali lagi...memasak bukanlah kegemaran aku...huhuhu..dari kecik pun...aku rela amik bahagian potong2 bawang, sayur etc...dan mencuci pinggan...bila tolong mak kat dapur...dgn tukang rasa :D
skrng nie memasak pun...sebab nak makan..n terpaksa..mana nak cari kedai Man kat sini chek!! hehehe...walaupun skill memasak aku boleh dikategorikan "not bad'..kira kalo makan ada rasa laa org kata (edisi masuk lif..tekan butang sendiri yer..kuikuikui) jadi aku kagum ler ngan member2 aku yg begitu rajin memasak...

Jadi...apa sebenarnya hobi aku??? seingat aku laa...aku minat pada benda2 kraft nie...tapi...malas gak nak involve lebih2..antaranya gubahan bunga...gubahan hantaran...buat langsir...dan perkara2 yg related ngan kraft nie....kiranya adik aku kawin dua2 aritu..aku laa tukang gubah hantaran..sekali ngan bunga meja..bunga tangan etc...kat Uniten lak..siap buat bisnes bunga2an lagi ngan member kamceng aku Chah....siap amik kursus profesional tu...punya laa semangat masa tu..x tahaaann...sama gak ler ngan jahit langsir tu..huhu..lepas mesin meletup..terus xde mood..huhuhu..tp tu laa...dtg sini..satu hapa pun x jalan..kuikui..mmg malas yg amat...cumanya yg leh tahan..kat charity shop tu..aku diberi kuasa utk membuat shop decoration...jadi leh gak la mempraktik apa2 yg leh aku praktikkan...pastu hobi mengumpul buku yg berkaitan kat carboot..tu jer laa...

Tapi hobi yg pasti...berjalan...tu mmg cepat jer...hehehe...ngan tengok movie...dgn bukak Facebook tu...tu jer yg maintain..hehehe....yg lain tu..once in a blue moon...naper MALAS nie??!!!