Friday, October 29, 2010

Sesungguhnya...Dia Maha Penyayang :)

Jalan2 Bournemouth...usha uni. mama dia....ntah bila dia nak mula study pun x tau laa...at e moment..leh laa dia babysit saya dulu..yeyeyeye...

What are u looking at????
baru selesai nyum2...jadi kena burp...Burpp....Alhamdulillah :)



Bersedia utk kuar jalan2...yeyeyeye....sbb saya suka sgt tido dlm stroller saya yg sgt cozy tu...hehehe...bagi chance ler mama saya nak berwindow shopping ;)



Naper kita ada kat sini mama????
Yg pasti...ini bukan bilik saya...mau tergolek kalau tido kat katil tu...




Bersedia utk jalan2 lagi...hehehe....kami share hobby yg sama...1 family...suka jalan2... :)



Saya....hanya tinggal kenangan... Suatu ketika dahulu...............semoga episod ini tidak akan berulang lagi...Ameen...
Alhamdulillah...saya sgt2 happy dah sihat skrng....Umur saya pun dah nak masuk 4 bulan...dlm masa 2 minggu lagi (16/07/2010)....Berkat doa semua yg mengenali saya...kesihatan saya semakin bertambah baik...wpun paru2 saya masih bawah 50% dari paru2 kawan2 saya yg lain...tp overall...Alhamdulillah...saya masih lagi perlu jumpa dgn abang2 n akak2 kat sepital utk monitor progress saya...dan jugak saya masuh lagi on prescription Gavison 6 kali sehari...oh yer...next week ada appointment lagi..jumpa Kak Melanie ngan Kak Sandra ;) saya leh dikatakan...Baby yg normal & sihat...yeaahhh.....x sabar rasanya nak balik Msia jumpa dgn nenek, tok, wan, mak tok, auntie2 & uncle2..semua lah kat Msia tu ;) bila lah agak2nya tu kan...huhuhu...lepas pakar bg green light utk saya travel by flight...barulah abah & mama saya boleh buat plan utk balik Msia...sebelum...tu....kita lepak2 dulu kat Soton nie ;)
Sesungguhnya...Dia Maha Pengasih lagi Maha Penyayang...Alhamdulillah...

Tuesday, October 26, 2010

Jom cuci2 mata...

http://bebemaison.blogspot.com/



meh kengkawan...usha2 barang2 baby...kot ada yg berkenan..its not mine, but im marketing it on behalf of my friend...really good bargain & high quality stuffs...happy shopping :)

Monday, October 25, 2010

Gugur daun ke bumi....


the easiest and the most convenient ways to cover the 200 acre of gardens....let the buggy do all the talkings ;) especially when u have extra luggage nowadays ;) though u should have walked then if u want to slash all those fats...hahaha..perhaps another day then..wink..wink..


just the two of us....



us again.......


Muhammad time!!! he fall asleep most of e time...hehehe...sleeping was more interesting to him... so his parents can enjoyed the beautiful views and sceneries...Yeaah...





after the train ride....and right before Muhammad started to scream his lungs out..Nappy changing time!!!! sighh....wanted to take photo with the train driver...huhuhu...next time laa pulak..sabo jer laa....






which way are we heading to.....toilets ;)





turning to red............lovely sight...





where's Muhammad?? he was hiding under his blanket...hehehe...




postcard pitcure ;)





me time!!!!!





slowly the greenery is slipping away.....giving way to frosty start...bye2 sunshine..goodbye warm days..






three of us ;) point where the river meet the sea......


autumn pitcure perfect!!




smurf's house!!!




the owner's mansion....and owner of the Exbury Gardens too.....
coming from one of the richest family in Europe...the Rothschild family..

Tuesday, October 19, 2010

Monday, October 18, 2010

Chinta ku...

Yummy.....

Kuda ku lari gagah berani.......ayuh lari..... ;)



Windmill!!! sedap dimakan begitu saja.....wpun agak sayang nak menelannya..huhuhu




my ugly duckling.....turning into black swan...Yummy...


Selama nie dok dengar kisah belgium choco yg sedap bangat tu jer...dah rejeki, wpun lalu jer Brussel...n x dpt nak pantau coklat2 kat situ...dpt gak aku merasa coklat yg femes tu...mmg betul sedap seperti yg org citer2...bukanya myths...ku hargai keenakannya...
thanks very much to uncle syed & auntie ita ;)
sbb lately, lepas pregnancy nie...aku mmg naik 'gila' ngan benda yg bernama chocolate nie...ada jer aku dok mengunyah benda alah nie...sebelum...xde laaa obsess sgt..x kisah langsung...tp buat masa nie...obsession aku ngan chocolate...tahap mega...tahap mega ok...asal g mall jer..mesti balik ada chocolate dlm plastic carrier tu...among my fav. is Thornton..Celebration pun layan gak..dll...
selalu sgt laaa..tetiba kalau dtg mood obsession ngan sesuatu benda tu...aku dok pulun yg tu jer...smpai 1 peringkat..buhsan datang...terus aku lupakan jer obsession tu...hehe...apa2 pun...Bon appetit!!

Thursday, October 14, 2010

Visitors from Metro Bangi ;)


Diorng mmg cool.....uncle n auntie yg muda lagi rock!! mana lagi kalau x Portsmouth...tu jer laa modal kami kalau org datang soton ;) nak bawa jalan soton...takat museum titanic...lebam gak laa..hehehe




Kagum..kagum...dlm masa x smpai 1/2 jam...auntie berjaya merembat 2 handbag & 1 wallet kat Burberry...huhuhu...x pikir panjang..main capai jer...rezeki..rezeki... :) tempias tu..terkena gak laa kat kitorng...hehehe...Muhammad ler terutamanya ;)
Sebenarnya....peristiwa ni dh berlaku 2-3 weeks yg lalu...tp agak malas nak download gambar dari camera....we received a special visit from our Bangi neighbours. Thanks very much auntie Ita & uncle Syed...susah2 jer dtg jenguk kitorng..especially Muhammad...wpun jadual diorng sgt padat tapi curi2 masa gak dtg Soton...sebaik sahaja balik dari Brussel....terharu..iskh..iskh...diorng nie betul2 jiran sebelah rumah my parents...n kebetulan gak...uncle syed tu bapa saudara kepada Diana Katiman..my childhood friend yg sebelum nie..tinggal di rumah yg sama before her family moved near to UKM commuter station..actually, uncle syed bought the house...tapi x lama lagi diorng pun nak pindah rumah baru yg betul2 mengadap Taman Tasik Chempaka...apa aku merepek daaaaaaaa.........bukan korang kenal pun kan...hihihi...ok laa...masa untuk ZZzzz...nite..nite

Wednesday, October 13, 2010

Apalah susah sgt...

Kisah kelembapan..x pun...kisah betapa x effecientnya org putih nie...especially british nie...mmg x habis2 kalau aku nak citer...terutamanya kalau berkaitan dgn services....hari nie...lagi sekali aku bengang...jadi bola ping-pong lagi :P best gak main ping pong...dulu2 petang2 lebam kat tempat keje lama aku tu...aku join sekali pakcik2 tu main ping pong....meriah!!! eh..back to main issue here....

Akku nak bukak account bank..jadi semua dokumen2 aku dh ready...pergi laa branch yg kat dlm area Uni...beratur dekat 15 minit...minah tu cakap...xleh bukak account on e spot...ok..aku ok lagi..buat appointment utk hari jumaat laa kalo gitu (sbb diorng ada bg notice...available appointment hanya pad ahari jumaat)...so aku cakap nak booking laa hari jumaat tu..minah tu cakap...kalau nak buka account hari nie...leh g ke branch kat city centre..leh buka terus/walk in without any prior appointment...OK...kami pun terus ke city centre....tunggu lagi kat 1 jam...bila smpai giliran...TAK BOLEH...kena buat appoinment gak...DUH!!!! katanya..utk minggu nie..diorng dh bukak 52 bank account utk student...hmmm...x nak duit ker???? APALAH SUSAH SGT....hiisshhh....budus+mengong...

so to make e story short...esok...aku punya appointment...kalo x leh gak bukak...mmg nak kena boom laaa bank tu...hehehe...SEKIAN...

>_<

Friday, October 8, 2010

Tuesday, October 5, 2010

Ada sebabnya....


Org mabuk...minum brandy......aku teringat dialog nie dlm citer P.Ramlee..x ingat pulak yg mana satu...al-kisah...rumah kitorng yg sekarang nie...mmg terletak betul2 kat laluan org ramai nak ke pubs yg menghala ke city centre.....leh kata tiap2 malam..berpusu2 lah manusia dari pelbagai bangsa (mostly britishlah kan..mmg diorng nie kaki mabuk..terbaiiik...)....background (mostly students) berjalan beramai2 ke situ....mcm2 adegan yg leh dilihat...dan didengar...tetambah kalau malam minggu...jgn cakap lah kan....lagi haru biru...terjerit2...terpekik..nyanyi2...ada hari2...siap ada tema pulak...pirates, police, hantu..jesus pun ada.....pukul 2-3 pagi tu...kira dah alah bisa tegal dek biasa....mula2 pindah...mmg culture shock...lama2...hmmm....x heran pun ada gak....
Takat org kencing kat depan rumah tu...check...dah few times gak....nama pun mabuk...apa lah dia kisah...main tala jer...mujur laa ada gap antara laman depan ngan tingkap rumah kami...yg kesian...org bawah rumah kami...jadi mangsa...huhuhu...sah2 laa air tu jatuh turun ke bawah umah dia...sabo jer la kan..hehehe...kisah polis datang ketuk umah kami...tanya...ada nampak org mabuk bogel lari depan rumah x? check...pun pernah terjadi gak....kalau kat umah lama tu...ada awek siap terbaring kat depan parking lot rumah kami..check...pun pernah...awek nangis2...bengong..check...pun pernah....tetiba tunggu kat traffic light..org mabuk terkam depan keter...check...mujur x kena langgar jer...hehehe
Tapi...sabtu lepas...kira bikin gua panas hati laa dari selalu....Sabtu lepas..mmg banyak dpt jemputan open house..bila nak balik dari 1 rumah...ada member tegur...mana korng punya PLAT NUMBER?? AAaaa?? plat number??? Astagfirullahhal'azim...mana pergi lak plat number keter yg kat belakang tu....dah ler lepas tu nak ke Portsmouth lak...adusss....aku mmg jammed...dh xde mood nk g next open house..kang x pepasal en Bobby tahan kitorng lak....ok laa...kitorng decide balik umah dulu...Alhamdulillah...terjumpa lak plat number tu kat parking lot rumah...sah lah...mmg kena kopak.malam td diorng mabuk tahap gaban..adalah tu mangkuk mana2 yg g buat keje nie....bukan terjatuh sendiri...syukur...sbb x yah pening2 nak cari kedai buat plat baru...
Tu pasal....Allah melaknat org2 yg minum arak nie...arak nie...mmg minuman setan...kalau dh minum banyak2 tu...mmg terbongkang gitu laa..xde rasa malu..xde rasa segan...busuk pun satu hal...huhuu...tetambah kalau pompuan mabuk...errkk....buruk sungguh!! siap tersadai kat kaki lima kedai...
itu saja kisah saya...pesanan....dont ever..never ever ok...try to drink it...xde paedah pun....ok..selamat aaa..

Saturday, October 2, 2010

Demi Haikal....



Time is precious.......& hopefully is all worthwhile...short term benefits that i can see is that he is growing well day by day...Alhamdulillah....


Back to basic....kalau penyakit M datang (most of the time) malas nak bawa kuar yg letrik punya..huhuhu......
my precious hands are the most reliable tool... ;)



The most dependable companion day and night...coz we need it to defrost the EBM at least 4 times a day to ensure that he takes Gaviscon without hassle...huhuhu...no more syringe..like we used to say.."Susu cap G..perisa G" hehehe....he is fussy too...kecik2 dah demanding...mau jer kena pok kang..



2 in 1....tempat penyimpanan EBM....merangkap...feeding tools too......luckily, our little man is flexible enough to feed whether from the organic source or from bottle ;)
thanks to his early days training at the hospital... :D




At first we dont see the essential of having the bottle flask/warmer while we are travelling...since i kept on troubling the hosts by asking them to heat the frozen EBM + Gaviscon...Yes..its time to have this wonderful thing as part of our travelling kits...Ready to go!!!



Special present from someone special....Thanks Kak Ina......save time...n energy too....though i'm kinda malas sometimes to use it....hehehe...Promise to myself that im going to use it as often as i can possibly can....have to!!







Last but not least......never in my wildest dream that i'm going to buy this thing...Demi Haikal...ku gagahi jua....anytime..anywhere...wont be a problem anymore ;P yeahh....
"DeMi HaIKaL"