Friday, December 24, 2010

~ThE cAll~



It started out as a feeling
Which then grew into a hope
Which then turned into a quiet thought
Which then turned into a quiet word

And then that word grew louder and louder
'Til it was a battle cry

I'll come back
When you call me
No need to say goodbye

Just because everything's changing
Doesn't mean it's never
Been this way before

All you can do is try to know
Who your friends are
As you head off to the war

Pick a star on the dark horizon
And follow the light

You'll come back
When it's over
No need to say good bye

Now we're back to the beginning
It's just a feeling and now one knows yet
But just because they can't feel it too
Doesn't mean that you have to forget

Let your memories grow stronger ans stronger
'Til they're before your eyes

You'll come back
When it's over
No need to say good bye


p/s: saya sgt suka dgn lagu ini...dengan ini..saya declare...lagu ini lagu tema saya...yeaahhhh :D

Thursday, December 23, 2010

Berputar2..

Hidup nie...org selalu cakap...sgt2 singkat...kata2 tu mmg aku amat2 bersetuju...dulu masa kat sekolah2...especially kat sekolah asrama....aku rasa mcm lama sgt jer masa bergerak...terutamanya...kalau nak tunggu minggu yg kita boleh balik umah....tp skrng...pejam celik..pejam celik jer...dah nearly end of the year...n 2011 is coming....mmg betul laa masa itu 'terbang' bak kata omputih....terbang pakai apa...aku pun xleh nak justify...pakai kapal terbang laa kot...sbbnya...jarak beratus2 ribu km...leh smpai less than 24 hours kan ;)



dlm 2-3 minggu nie..begitu banyak berita yg menyedihkan yg aku terima dari kawan2...mmg buat aku merenung betul2 kisah hidup aku....mcm2 yg aku pikir...tenungkan...renungkan...smpai berpinar2 bijik mata pun ada...tidur malam pun x lena...walaupun...peristiwa x berlaku pada aku...tp tempiasnya tetap ada...u'll never feel the pain or u'll never have e deepest wound that hurts so much till u feel so lost inside..unless you are walking in their shoes..dlm kes nie...aku x leh nak bayang kan...if i were in their shoes...sob..sob..sob...kehilangan those yg sgt2 close dlm hidup kita...hilang ibu..hilang bapa...hilang suami...hilang anak...semuanya...sgt2 memberi kesan mendalam dlm hidup sapa2 pun...selain dugaan & ujian lain yg menimpa..ada yg diberi ujian dlm bentuk sakit...kekayaan pun iyer jugak...

Aku tahu...yg mula pasti berakhir...yg hidup...pasti satu hari akan menemui PenciptaNya...x terkecuali aku nnt...satu hari pasti akan menyusul....thats life...we can never change or overturn the fact...tu yg dlm seminggu dua nie...terkebil2 jer aku waktu mlm2 nak tido...x tau nak cakap or explain mcm mana....rasa sesak pun iyer....rasa nak balik Malaya there n then pun ada...banyak betul yg aku rasa...hehehe....

Walau apa pun....aku berdoa supaya...sahabat2 aku tu tabah...menghadapi segala bentuk Ujian..Allah sayang kita...itu sebab Ujian diturunkan utk kita...nak tengok smpai tahap mana kita tabah & redha menghadapi segalanya...InsyaAllah...jgn sesekali berpaling dariNya...pasti ada hikmahNya...sesungguhnya..kasih sayang Allah melebihi kemurkaanNya...based on my own experience....sob..sob..sob...betul2 buat aku terasa kerdil jer.....Alhamdulillah....mmg Dia sayang kat aku..bagi ingatan selalu :D apalah sgt Ujian yg Dia bagi...berbanding dgn selama ni nikmat yg aku dpt...umpama..secebis garam yg dilemparkan ke laut....Subhanallah...

Friday, December 17, 2010

Dari Dia kita datang...

Alfatihah....
utk arwah suami kepada sahabat saya yg menetap di Norwich.....buat Meen Norwich dan anakanda, Kyrana...mmg tiada perkataan yg boleh diucapkan utk menggantikan apa yg telah hilang...cuma doa kami sekeluarga mengiringi semoga roh beliau ditempatkan di kalangan mereka yg Dia kasihi...dan semoga kalian tabah menghadapi hari2 yg mendatang...berat mata memandang....berat lagi bahu memikul....Ameen....
Mohon sahabat2 yg lain...sedekahkan Al-Fatihah...syukran jazilan...

Saturday, December 11, 2010

Tahun baru...dgn skill terbaru...




Assalamualaikum semua kengkawan yg saya sayangi...tengok title kat atas tu...kiranya peristiwa penting telah berlaku dlm carta kehidupan Muhammad Haikal....7hb December tahun masehi 2010...dan dalam calendar Islam ada awal Muharram/1 Muharram 1432...MH telah melangkah ke depan satu lagi..Alhamdulillah....opps...dia xleh lagi boleh berjalan..bukan itu maksud saya...hehehe...laju laa pulak kalau x masuk 5 bulan dh boleh berjalan.leh masuk buku rekod tu....hehehehe....MH telah berjaya maju ke depan..iaitu berjaya membuat aksi MENIARAP pada tarikh berkenaan.selepas sekian lama berada dalam aksi TERLENTANG..Yeeaayy...setelah berminggu2 berlatih...akhirnya.....berjaya jua utk meniarap tanpa bantuan sapa2...hehehe....


Mulai saat dan ketika itu...MH telah berlatih dgn lagi bersungguh utk membuat skill terbarunya...smpai terjeluak2 laa/ tersepit kepala di bawah heater..adusss...cian dia...pulun x pulun nak practise...hehehe...mama & abah sgt berbangga...selain itu..lepas nie..compom laa xleh dibiarkan bermaharajalela sendirian kat atas katil sorng2...kena laaa letak kat bawah jer laa lepas nie yer....


Actually, entry ala2 mcm diary MH laaa...kuikui....mama ngan abah dia lak excited terlebih...kuikui...apa2 pun..Tahniah diucapkan kepada anakanda Muhammad Haikal..lepas nie...skill apa pulak yg anda akan buat ;) All e best!!! apa2 pun...hadiah dari kami..."KASIH & SAYANG" :) mahal tu............
Semoga melangkah di tahun yg baharu nie....Allah akan berikan perlindungan dan kesihatan yg berterusan utk kami sekelurga, keluarga di Malaysia serta sahabat handai...utk diri saya pula...saya ada few things yg cuba utk dijadikan amalan yg berterusan...utk memperbaiki hubungan dgn Pencipta....hubungan sesama manusia..InsyaAllah..selain tu...nak jadi seorng yg sgt2 positif dgn kehidupan...banyak gak nak jadi...hehehe...kalo leh nak jadi Transformer ;) Optimus Prime...kuikui...perlu extra energy utk tahun baru nie...banyak involvement...Ameen...

Wednesday, December 8, 2010

Belated...

Dlm tempoh 2 minggu nie..mmg banyak events yg berlaku...tapi time constraint...x sempat aku nak upload...huhuhu...mcm ler super busy kan ;) so utk x lupa nak blogkan in e future..nak list down apa yg berlaku dlm 2 minggu lepas:

-Swindow revisited (ladies day out..plus Muhammad Haikal join sekali)
- London countless time revisted (kali nie agenda utama dan watak utamanya Muhammad Haikal jugak..)
- Snow..dan snow....lebat tu ;)
- Our 6th Anniversary...Walla...
- Birthday my abang....Yeahh....

Cramped gak 2 minggu tu ngan pelbagai aktiviti2 sosial..x masuk kisah lepak2 ngan geng kat Soton..bla..bla..bla...n bla....Hmmm...in two weeks time...agenda lain akan menyusul...small gathering for Kemudian..Bangi clans nak turun Soton..from Bangi itself dan sorng sesat ntah mai dari USA...gonna be a super hectic week!!! Dan bila mula January...akan buka 1 episod baru lagi dlm hidup aku...Yeah..mmg xde chance langsung laa lepas tu nak lepak2 dah :(