Friday, February 25, 2011

Burung kakak tua...



Hinggap di jendela....


Muhammad makin besar....


Giginya sudah tumbuh 2

Wednesday, February 9, 2011

Jom doa....

Semlm...masa mata nie dh lali nak terlelap...mcm biasa...bukak fb...terbaca msg kat wall member sorng nie...terus rasa darah naik kepala...Zuppp....terkedu pun ada gak..baca berkali2..nak make sure betul info yg aku baca tu....

Mohon kengkawan semua tolong doakan supaya baby kawan ku ini kembali sihat seperti sediakala...


Info yg aku tahu pun dari fb (sentiasa up-dated oleh kengkawan gak)...baby beliau kena tarik (sawan/fit) masa duduk dlm penjagaan babysitter...ikut fakta dari fb tu : baby kena sawan on n off dari jam 12tgh...tapi ibubapa baby tu dpt tau condition baby bila nak pergi jemput baby tu balik lepas office hour (jam 5ptg)...terus bawa ke Hospital Serdang..n terus kena refer ke HKL...hasil pemeriksaan: terdapat pendarahan dlm otak baby tu :( dan masa tu baby tengah koma......ikut yg terkini...baby masih lagi kritikal....makluman lanjut klik di sini..


Mmg besar betul ujian member aku tu...dah ler lama nak tunggu dpt cahayamata...lepas sekian lama..akhirnya...Allah kurniakan..baby boy yg comel bangat...baby tu baru umur 2 bulan...
dapatku bayangkan apa yg member aku tu rasa... :'(


Jadi kengkawan...mari kita sama2 berdoa utk baby Putera Harraz Darwisy....biar pun hanya terdetik dlm hati...kira doa jugak tu :) InsyaAllah..Ameen...

Nota kaki terkini: (22hb Feb. 2011) Nama baby telah ditukar dari Harraz kepada Hafiz....

Monday, February 7, 2011

I wonder....

Sometimes Allah breaks our spirit to save our soul,
Sometimes Allah breaks our heart to make us whole,
Sometimes Allah allows pain so we can be stronger,
Sometimes Allah sends us failure so we can be humble,
Sometimes Allah allows illness so that we can take better care of ourselves,
and sometimes Allah takes everything away from us so we can learn the value everything
He gave us..Make plans but understand that we live by Allah's grace.......

lama dah aku x kuar kan apa yg tersarat dlm kepala nie.....sokmo kuar gambo2 ye dak ;)
arini....tengah dok berfesbuk...cop...skrng nie...sehari leh fb 1/2 jam jer...a promise to myself..echehce...kekadang tersasar gak...betul punya masalah gak nie bab fb nie...tu citer lain hari...

aku 'terserempak' dgn kata2 kat atas tu dlm sepupu aku punya notes....Hmmm....mmg 'makan dalam' betul ayat2 kat atas tu....sebelum kejadian 2010-2011 yg betul2 memberi 'impak maksima' kat dlm diri ni...Dugaan hidup....aku mmg sokmo jenis yg kalut kalau apa2 jadi luar dari plans aku....ye laa kan...sokmo nak...sokmo jer dapat...lama2...mmg compom laa naik lemak+lemau..hihihi...sekali dh terkena sekali dusss...mmg terduduk...mmg kejadian 2010-2011 adalah satu Rahmat terbesar dari Dia...Aku INSAF!!!! terus pandangan hidup aku berubah...skrng nie...tengok short term jer...appreciate apa yg kat depan mata...malas nak pikir jauh2 sgt...setiap apa yg ada depan mata...SYUKUR yg amat....pendek kata...dalam hati...selalu ada taman bunga lah ;)

Bukan nak kata...aku xde tujuan hidup..or cita2 ker apa ntah lagi impian...ada tu mesti lah ada...tp..biar jer lah masa yg menentukan...aku usaha...aku cuba...at e end of e day...aku serah padaNya...andai kata...itu jer rezeki utk aku...aku REDHA....nak pening2..nak pikir dlm2...rasanya...x ke mana kan ;) buat serabut otak jer....baik gunakan tenaga utk buat benda yg lebih berfaedah kan....selagi aku sihat..punya family & friends yg membahagiakan...cukup makan minum pakai etc....aku dah cukup HAPPY!! kalau andai kata...ada rezeki lebih utk benda2 dunia nie....aku terima :D yesss....

p/s: aku pun x tau apa kebenda yg aku bebel2kan nie.....mungkin akibat terlebih makan 'minyak' mlm nie...hehehe...nuggets ngan fries...huhuhu...poning... >_<