Friday, July 29, 2011

Tumpang seronok....


So proud of her after what she has been through and yet she is strong enough to overcome all e hurdles and obstacles......mmg tabik spring toing..toing toing laa sama itu Dr. Dayang ;)
in the line for next celebration is Dr- to -be Yb Nory...InsyaAllah....harap2 tempias tu terkena gak laa dgn org yg lagi sorng tu...hehehe....(27.07.2011)


Congrats to mommy to be & Dr- to -be jugak...chek pn. Zura....kira mcm double celebration...instead of taking scroll by herself...she has special escort accompanied her on the stage... :) sgt sweet ok.... physiotherapist yg sgt ceria....dan aku jugak diapit oleh 2 org Dr- to - be jugak....meh sini tempias lagi kena kat aku...fuh kiri fuh kanan...mana tahu kan...one fine day....Ameen.....(22.01.2011)


Mood: rasa sgt happy bila tengok sungguh bergaya mereka..mereka ini....

Tuesday, July 19, 2011

Adeehhh.....



First and foremost....gambar kat atas nie.....hanya ada kaitan skitt jer ngan entry aku kali nie...kat atas tu...gambar aku ngan member Bournemouth aku...Pikky from Thailand...watak utama nyer....jaket beige New Look kesayangan aku tu...iskkhh....x sangka kejap jer 'jodoh' kitorng...x smpai habis 1 summer pun...walhal...berkurun gak aku cari...bukan x banyak pilihan...banyak..banyak smpai leh juling2 mata nie haa...tp yg ada kat pasaran tu....x menepati citarasa...hehehe....mcm poyo jer bunyinya...sila abaikan kepoyoan aku ini...hehehe


punya laah memilih...last2...'ilang' gak...penangan summer sale ahad lepas...punya lah sakan aku ngan asmah dok 'melawat' kedai2...dari next..ke H&M...pumpkin patch....gap..last skali yg aku perasan...jaket aku dh 'ilang' masa kuar dari zara...frust sungguh masa tu...masa tu jer laa...sbb kenang2 balik...berjaya 'menangkap' skirt idaman kat zara..terubat hati....sambung balik kisah pencarian...setelah berusaha dgn gigihnya g ulang-alik kedai2 yg aku dh masuk awal tu...termasuk ler bertanya kat information desk...Nada...ileeekk....mmg smpai situ jer lah jodoh kitorng.....kurang2 masih ada jodoh lagi ngan jaket summer 2/3 Topshop cekelat aku tu..huhu...
dah mmg xde rezeki ^_^

Saturday, July 16, 2011

OuR PrEciouS gEm...is 1.....












Alhamdulillah...Alhamdulillah...Alhamdulillah.....tak dpt diungkapkan dgn kata2...betapa rasa bersyukur dan rasa sgt kerdilnya hamba Allah ini...dgn kurniaan olehNya.....mmg sungguh x sangka akan sampai satu waktu dan ketika peluang utk menikmati rahmatNya.....no words can describe the feelings I had inside of me at this moment....Sesungguhnya Dia Maha Pengasih lagi Maha Penyayang.....




Selepas melalui beberapa episod yg mencabar..Setiap apa yg berlaku sudah pasti ada hikmahNya..Alhamdulillah....Perjalanan hidup 1, perjalanan hidup 2 & dan 3...pada Dia sahaja tempat utk mengadu serta pasrah dgn apa sahaja ketentuan yg telah ditetapkan sekiranya itu semuanya yg tersurat utk kami....Sayu dan sgt2 terharu sungguh rasa hati ini...bila Allah beri peluang utk kami sama2 meniti kehidupan bersama our precious gem hingga ke saat ini....Moga Allah akan terus memberi kami nikmatNya hingga ke akhir hayat kami....InsyaAllah....Genap 1 tahun, Muhammad Haikal di muka bumiNya.....Doa kami...semoga Muhammad Haikal akan menjadi anak yg soleh, beriman dan berjaya akhirat dan dunia serta kesihatan yg berterusan.....Ameen....






Terima kasih atas doa2 semua kengkawan :D

Thursday, July 14, 2011

Kak Eton yg coooool.....


















Last week kitorng dpt jumpa balik lepas dh bertahun2 x jumpa...kak eton lepak2 kat umah kitorng lepas jer abih conference kat Bournemouth...sempat gak laaa g petik2 cherry....pi picnic2...selain teman diorng g shopping2.....last aku jumpa ngan kak eton nie...masa ikut diorng masuk Taman Negara...kira beliau antara mereka2 yg cool n sempoi laa kat tempat keje aku yg lama yg aku suka hang out.....kira ada chemistry gitu....till we meet again...InsyaAllah.....

Wednesday, July 13, 2011

JiGsaW Puzzle








Pernah korang rasa or terpikir yg hidup ni mcm jigsaw puzzle x? aku skrng nie....mmg rasa minda aku skrng sebijik mcm jigsaw puzzle...sana lopong...sini lopong...belah sana nampak kelabu asap...sini nampak gelap jer...aisehhhh..pulak tu...buat puzzle yg 10 ribu keping!! kecik2 jer......serious pening beb!!! hahaha....tapi aku mcm biasa...sentiasa memujuk hati dan perasaan gundah gulana....there will be a bright light at the end of tunnel one day...one fine day!!! InsyaAllah.....buat masa nie....lepak2...n biarkan jer laaa sana sini lompong.....esok2....mesti jumpa puzzle yg molek2 fit utk ruang yg lompong tu...apa kebenda laa yg aku merepek nie...hahahaha....





kes lompong2 nie....buat aku terpikir "Hidup nie umpama jigsaw puzzle....kita nampak lompong...x muat...bila sesuatu yg kita x rancang terjadi...tapi towards the ends....bila dh dpt cari puzzle yg sesuai...baru nampak keseleruhannya"....hehehe...giller x kena kan ;) hentam saja laaa labu....

oh yer...aku pun x tau asal usul benda alah nie....utk info lanjut...jigsaw puzzle.....oraits....

Thursday, July 7, 2011

7.7.11

1st Baby Mek Yah n Shafik (photo : pinjam dari FB ayah nyer)





Memperkenalkan..........sepupu terbaru Muhammad Haikal..........jeng..jeng...jeng





Alhamdulillah.....selepas budak comel nie mcm suka sgt dok lama2 dlm peyut ummi dia..siap kasi extend 7 hari lagi dari yg sepatutnya...huhuhu......kasi induce pun....little princess nie xmo gak kuar lepas seharian ummi dia dok dlm labour room...last2 jam 3 pg esoknya...budak kecik nie....selamat melihat donia utk pertama kali....dgn berat 3.6kg...bambam!!!..lega ummi nyer :)



last2...7.7.2011......Welcome to the world little one!!!!!



ohhh yer...baru aku tau...rupa2nya...7.7.1975 gak 1st time mak ayah kitorng jejak kaki kat bumi UK gak ...ayah aku baru bgtau...hehehe

welcome....welcome...cik NUR IRDINA MAISARAH...........

Friday, July 1, 2011

The 'place'....































































It was an ad-hoc decision at 2pm in a cloudy Sunday afternoon last 2 weeks.....we just gave it a go and jumped into our car and headed towards the city with less concern on whether it was going to rain or not later on..and I have no clue at all where we were heading to....my abang tried to suprise me...Yes indeed...he managed to give me a very nice n sweet suprises!...I am truely falling in love with the city...heheh...and him as well for sure!!!....previously, we went to Bristol many times and never had a chance to stop by the city because we thought that the city more or less is similar to other cities in England...Though, we heard many have said the city is a bit different from the rest...we are not really keen to pay a visit...for us..the city might just similar to Oxford...Newcastle...bla..blaa..n blaa...that we visited before.....Unless the city is located in Wales or Scotland...the atmosphere is going to be different...the assumption is based on our experience and observation of course...






Bath really blown me away!!!! I was so into it that I even told my abang that I cant get enough of the city...so many things to see and explore and yet so little time to spend...I really love the architecture of the buildings...the city set up..on top of the hills with amazing views..bla..bla..n blaa...hahaha...ohh yeeah...the feelings was just exactly the same when I first arrived at Minarck Theatre at Lands End..Italia as well......Maybe because I really love the ancient architecture...my next dream destination will be "Al-Hambra' or Andalusia...Hopefully one day!! InsyaAllah...Since we arrived at 3.30pm...we managed to visit the Roman baths only and strolled around the high streets......








Will come again!!!!!!!!! Cherio!!!!