Wednesday, October 26, 2011

Telatah MH.....

Muhammad di Cordoba...

Mandi time!!

I float like a butterfly...but I sting like a bee...Muhammad Ali JR.

BaaalllOOooon.....

My abah n I....

Breakfast time!!

Hehehehehe....

Hope my mama wont see this....


What r u looking at??


Lalalalalalala..

Tuesday, October 25, 2011

Kecohhh laaa lu!!!!

Rabu 19/10/11- kring..........kring.........door bell berbunyi.....baru jer nak buka main entrance door...tetiba jer dengar org jerit kat luar tu "......bla..blaa...bla....look after your kid....blaa..blaa...F#@K....U....bla....bla.." x sempat nak bukak pintu pun...WTH...blur jap....naper mcm gitu gaya jadinya....siap ugut lagi....U will pay for it....apa lak yg kitorng ada buat salah kat dia nie.....nie kisah yg terdahulu...kot itu ke kesnya x puas ati....SINI

Khamis 20/10/11- pagi2 terasa lak nak g breakfast kat Ikea...tengah kat parking nak masukkan Muhammad ke carseat....minah tu lak dlm keter...betul2 parking depan kitorng...mak aaaiiii....sekali dia bg "F" sign....adeh...aku yg dh mendidih dr semlm...spontan...spontan yer tuan2 n puan2..n cik2 sekalian...pi laa balas...adeh....dh jd war zone signal mengsignal jari lak...adussss.....sabo jer laaa.......

Jumaat 21/10/11- ptg yg indah lagi iman....Muhammad dgn seronok jer dok main kat ruang tamu....xde lompat2 or buat aksi stunt ke apa ker....tetiba.....Tong...tong...tong!!!! ada hamba Allah g ketuk2 cermin tingkap umah kitorng....sambil dgr lagi butir2 F...dan sewaktu dgnya...pinty bawah...dihempas mcm nak tercabut...mak aiiii....garangnya dia.........My abang lak baru siap2 nak solat n g main bola.....

mMy abang pun mengadap hamba Allah tu kat umah dia.....aku lak jenguk dr main entrance....kesian suamiku...kesian anakku yg x mengerti apa2 pun..huhuhu....lagi kesian kat aku...yg dituduh dok swear kat dia asal aku jumpa dia......bila masa daaaaa.....masa bila lak aku dok jumpa2 dia...ada laa sekali dua..tu pun x bercakap sepatah pun...exceptional..kes smlm...hehehe...gua panas skeeettt........sah psycho minah nie....lepas jer sessi 'beramah mesra'...my abang terus jer call police...dh main2 police lak nie..dh main ugut2 kitorng nie.....huhu...kena mau ada backup plan itu mac....


Walhal...pg td....dia main kasar dulu...buat malicious report ler pasal kitorng buat bising....haissh....sah2 ler rumah lantai papan...korang cuba bayang jalan kat rumah kayu kat kampung tu....mcm umah tok aku...jalan biasa pun dh bunyi2...anak aku x lari pun...budak umur 14 bulan...jalan....cuba bayang...cuba imagine...hehehe...itu ler kes nya...x pasal2....my abang kena karang surat cinta balik ke city council.....


kesudahannya???? to be continued............

Tuesday, October 18, 2011

cant get it out of my mind!!!

mmg x dapek nak luahkan ngan perkataan...rasa jantung mcm kena stabbed pun ada....smpai skrng jelas n terang lagi bersuluh....image yg hanya tengok x smpai 1 minit tu....menyesal pun ada sbb tangan nie gatal nak bukak video tu....tu laaa....kalo x tahan hati..x kuat hati...jgn bukak!!kan dah menyesal.....

sadisss.....sgt2 sadisss....dgn harapan...video yg diorng tunjuk tu....ala2 mcm CGI n bukan video yg sebenar...mesti korang pelik kan apa yg aku merepek nie kan....ingat malas nak tulis entry nie....tp dr siang td...smpai nak masuk tgh mlm...kepala aku nie....xleh nak delete image tu....huwaaaa.....sayu dan pilu...menusuk di kalbu ku ini....nampak jer mcm macho..hehehe...tp xleh blah....

nak tau apa kebenda yg aku dok potpet kat atas nie....kisah budak umur 2 tahun dr China yg kena langgar n xde sapa pun amik pot...tu pun mula2 aku baca dr status fb kengkawan yg sgt concern...tetiba lak tergerak hati nak tengok video tu...adussss.......x smpai half way video...aku terus off....sadis...geram...sedih sgt2 pun ada....bila aku cuba bayangkan...kalau laa yg terjadi tu...anak aku...huwaaaaaa.....smpai ati org/manusia buat mcm tu....xmo percaya tu kejadian benar...huwaaaa

tu x masuk kisah...student kat Sarawak g kelar baby dia sbb bf xmo terima....budus tahap cipan!!!! tp aku rasa cipan lagi bijak dr student tu...for sure!!!! buat aku rasa malas jer nak bukak fb tu....ramai sgt yg suka letak photos...citer2 sadis mcm gini....aku tahu...ramai yg bertujuan nak bg ingatan pd org ramai...or geram...tp aku yg bukak fb tu...leh jd mood swing lepas tengok status2 kengkawan nie haa...x masuk lagi kisah...bergaduhg laki bini etc...tu pun nak citer ker kat fb...adeeehhhhh.......lantak korang ler labi.....jgn libatkan aku sudah...letih nak layan...hahahaha...oppss....citer laa yg boleh bikin org lain ceria ker apa ker...letak ler gambar bunga ke...reunion ke...makanan ker....keter ker...apa2 yg comey2.....nie bikin hati gua panaaasss jer....opppsss.....

ok laa...aku harap lepas aku kuarkan apa terbuku dlm kepala n hati....harapnya...aku dpt peace of mind lepas nie...janji ngan diri sendiri....'tolong lah jgn buka lagi video2 yg sadis gini'...bikin hati wa sedih aaaa......dan dan...rasa nak g China..pi tembak jer org yg dlm van tu....ngan motorist tu...semua laaa yg terlibat....haissshhhhh.....tolongggggg......

oraitsss....

Saturday, October 15, 2011

Lush...












I never thought that this one particular small shop near the Southampton Bargate has the answer to our problem. Whenever I followed my abang to his favourite shop (a hardware shop..which I cant recall the name of the shop), while waiting for him. I used to stroll inside this heavenly scented shop...at first, I cant tolerate with all those smells and it gave me headache within 5 minutes of being there..is was too much for me!! hahaha...but they are not bad smells for sure......after few trips, it was getting better....The layout of the shop is similar to all other cosmetic shops, BUT the products themselves are way to WEIRD and disproportionate in every possible way (from my eyes....point of view)...it is more like a chocholate shop than a cosmetic shop!! just have a look at the photos above taken from their website.....all of their products are FRESH HANDMADE!!!! using natural resources....and no preservative!!!

Never in my wildest imagination that I am going to the shop again with the main attention of purchasing their products...Later, our boy got atopic eczma and when medication given by GP doesnt made him better..It is time to try alternative medication and avoid using drugs for a long term period...

My friend Nikki at the charity shop suggested us to try products from Lush especially made for skin problems...better known as Dream Wash & Dream Cream...the product worked effectively on her daughter Lucy after endless visits to GP...Then...we gave it a try.....slowly and gradually, his skin is getting better....up till today...we are still applying the cream on him...and using it during his bath as well.....only use medication prescribed by GP as minimum as possible...

Friday, October 14, 2011

Sukanya kita!!!



I am ssoooooooo thrilled....Subway Halal has arrived in Bournemouth at last!!! Now i can feast myself eating my favourite fresh sandwiches....Wallaaaa.......previously, if we want to eat Subs...we have to travel all e way to London....not anymore!! (wide grin on my face n lucky u cant see it..hahahaha!!)