Monday, September 24, 2012

Musim menuai dtg lagi!!!

Jom cuba jagung nie Muhammad....ok x??



Kak lin n anak2 yg sgt excited..kami pun sama excited gak...hehehe

Muhammad tengah 'check' kawasan.....bersama ahli rombongan yg lain melawat ladang...

raspberries yg yummy!!! dgn mak ngah CT kesayangan Muhammad

jom kita kira baper banyak pumpkin yg ada Muhammad...jom...

ooh strawberries...i love strawberries mama ~Muhammad


Minggu lepas, weather tersangat ler cantik...Alhamdulillah...dh 3 weeks in a row sunny sokmo...kebetulan...musim jagung pun dh mula....jadi utk kali ke 2 dlm bulan nie...kami g menuai jagung lagi...this time around..kak lin n family join the trip...the more the merrier..Muhammad laa paling super excited...opps...mama ngan mak ngah dia pun sama gak ler...hehehe....suprisingly, strawberries tetiba tersgt ler menjadi...ingatkan dh habis musim...rupa2nya..batch ke 3 utk ladang tu baru nak menjadi..sgt ler merimbun strawberries sampai terkeluar2 dari batas..n sayang org pun x larat nak petik..

Tuesday, September 18, 2012

Kenapa?

Askum semua...harap semua dh settle into Raya Haji mood lak...hehehe....

Kekadang aku tertanya2 gak..naper aku mcm ala2 rajin gitu nak update..or citer2 kat blog nie...bukan dapat duit pun dok bercerita n berkisah (sbb blog aku bukan utk tujuan komersial) lebih pada sosial...ahaksss.....ye dak...hehehe...tp lama2 lepas aku pikir2 kan...nie kot antara sbb aku berblog:

1. konon2 nak trace kisah2 terdahulu...boleh belek2 balik bila2 boring ker...rasa nak check apa yg telah berlaku sebelum2 nie ker...

2. isi masa lapang...fuh..bunyi mcm banyak betul masa kan!!!

3. luahan perasaan...chewaah...pada aku...one method for stress reliever...bila2 rasa jem ker...angry ker...tension ke...happy pun boleh gak...apa2 ler yg boleh...

4.suka-suka....

Sekian....gua nak balik makan...lapo!!