Tuesday, April 23, 2013

Dari dalam mobilku..

 
"Mata" London....

 
Sapa nak study sini..angkat tangan..
 


arts display at the banks of Themes River. ala2 mcm kat Paris gitu..
 
 
high street...cant recall the name..huhu..
so many high streets in London coz London is soo big!!



the renowned Harrods with all the bling2 lights..
 
 
another London landmark. The Ritzs for the rich and the famous..
 

 
an alternative ride in London other than the double decker hop on and hop off buses.
 
 
Tralfagar Square at far...it never fail to attract people from climbing those giant lions..
interesting views though ;)
where are all pigeons gone nowadays???
 
 
 
another giants in the middle of London. The billboards!!
 
 
spot any interesting in this photo??
 
 
when we first came here, thought that the bridge is the famous London bridge..Naaaa,
we were wrong that time and have been crossing the bridge countless time for the sake
of finding the London bridge. Later, we found out that that the bridge is the renowned Tower Bridge..
lalalala...here we go again. The question is, where is the London bridge?
opsss, forgot to snap photo of it..Next time perhaps..
 
 
anyone wanna a ride?? you can just let the bike easily in London..
 
Last 2 weeks, London again after 3 weekends in a row. hmmmm..this time, just went there to pick up my MIL after her cake shows event in London Excel. Before we can reached her, the traffic jam was that bad and took us nearly 2 hours to London Excel. Ironically, we reached London at 4.15pm and by the time we reached London Excel. It was already 6.15pm..hmm please do the calculation ye tuan2 n puan2 n cik2..hehehe...and sgt lega, last weekend we went to somewhere else other than London..
Pheeeewww....to kill time, i randomly took photos along the way..Enjoy while it last.. 
 
 


Tuesday, April 16, 2013

My little man..


Awas...gambar nie tidak mengeluarkan apa2 bau yer ;)
sebenarnya gambar nie dah bebulan dlm folder, cuma x sempat nak berkisah. Rasanya x silap dlm bulan Februari kot (2 tahun setengah)Muhammad berjaya membuang ' air besar' dekat toilet tanpa disuruh. Alhamdulillah, skrng dia dh boleh bezakan nak buang yg 'kecik' or yg 'besar'..sebelum nie semuanya dia hentam sama..

bab buang yg kecik, aku x berapa nak stress sgt..mulakan dulu dgn yg besar..bila dia dh leh adapt n faham konsep 'pelaburan' di dlm toilet..slowly, perkenalkan dia dgn konsep 'pelaburan' kecil2an..hehehe..tp sebelum nak berjaya jd rutin MH, berhabis gak ler membeli sticker..mcm2 sticker ada..lupa nak snap tempat dia letak sticker tu..MH sgt berbangga dgn 'trophy' dia tu..well done my little man...kurang2 jimat duit mama n abah dr beli diapers..boleh mama buat beli shopping...hehehe

Monday, April 15, 2013

Sabar

Sabar lah selagi boleh bersabar...
Sabar  itu penanda setakat mana kita berjaya menahan api amarah kita..serta sekuat mana jiwa kita menahan desakan Syaitan
Sabar juga dapat menilai sejauh mana ketahanan kita menghadapi situasi yang rumit..
Sabar lah..
Kerana sabar itu separuh Iman..
Allah sayangkan hamba-hambanya yang bersabar..
Dengan bersabar, kita tergolong dalam golongan yang dikasihiNya..
Kesimpulannya...
Bersabarlah dalam bersabar.....
 
(senyum-senyum selalu)

Thursday, April 11, 2013

Cik Ilmi Noura dah 5 bulan!!

Nyum..nyum...nyum...
 
 

 
 
 
 night mode, sedang enak diulik mimpi...ZZzzzz
 
 
 sempat ambik gambar sket jer masa majlis nazar my abang,
cik kak nie x nak duduk diam.
 

mamanya nak juga pakaikan headband. Maka terhasillah sebegini.
hehehe...rambut awak cacak ler cik Ilmi..
 
 
 
Dengan my beloved abang!!! saya pakai mcm nie, dia pun sibuk juga nak pakai yg sama
baju merah saya tu, yg abang punya..dah muat..
 
 
Abang saya tengah mengajar saya mcm mana nak meniarap..hehehe
 
 
 
Kung Pawwww!!!
 
 
Sejuk...maka berbungkus le saya...nak keluar g jalan2 nie...
 
 
'please do no disturb, baby is sleeping'
 
 
saya dan abang tengah main kompang Tupperware..
 
 
nyum nyum nyum lagi......
 
 
sayang abang!!!
 
 
gigih sungguh abang nak bawa adik g jalan2 kat London...
 
 
cik Ilmi Noura dah masuk 5 bulan skrng..
 
- dah berjaya meniarap, pusing terbalik semua
- mula makan solid food
- mulut bising ( bunyi macam2, suka gelak2, n kenal org)
- suka main dgn abang
- minum susu pun makin kuat
Alhamdulillah...
 


Kesudahan yang manis...

 
setinggi-tinggi syukur dan terima kasih kepadaNya
atas limpah RahmatNya..
mendapat kesudahan yang manis dan juga
sebagai satu permulaan yg indah
 
Congratulation my dear Dr. Badril Hisham
you deserve it!!!
 
 
p/s: (can wait to have family photos...)