Friday, July 26, 2013

D Day!!!

dearest 'ketua keluarga'...we are so proud of you...




It's official!!! Dr. Badril......







Been interviewed by BBC on that day...








Venue of the graduation, Sim Turner Hall...

a very simple ceremony and yet memorable moment.




a big smile on his D-Day..

with his mates in his office Muhammad (Iranian) and Badr (Saudian). 

22nd of July, 2013, officially my abang is no longer a student. He has happily ended his journey as a Southampton University's PhD student on that day after 3 1/2 years in a roller coaster journey of student life here in the UK. I cant hardly express how glad I am with what he has achieved so far. He is my hero, my best buddy, my soul mate and my lover...After what he has been through, he really deserve it. Attaboy!! 

Loads and loads from 3 of us,

me, MH and IN

Alhamdulillah.............



Tuesday, July 16, 2013

3


Happy birthday..happy birthday...happy birthday Muhammad Haikal...
Moga sentiasa dalam RahmatNya dan diberikan kesihatan yang baik,
Menjadi anak yang soleh serta dikurniakan akal yg cerdik dan bijaksana,
Berjaya dalam kehidupan dunia dan akhirat....
We love you so much.....

Ikhlas dari~
Mama,
Abah dan 
Adik Ilmi Noura
16hb Julai, 2013

Tuesday, July 9, 2013

Dia datang lagi...

Assalamualaikum semua ......

Mesti semua tengah excited 1st day of Ramadhan 1434 Hijriah or 2013 Masihi...Alhamdulillah masih lagi diberi peluang utk bernafas dan menikmati Ramadhan di muka bumi Allah ni...nampaknya kali nie org2 UK sama berpuasa dgn org2 Malaysia..sokmo kitorng puasa n raya dulu dr Malaysia..this year, kita sama-sama lah nampaknya. Yeaaah....so kali nie mmg mencabar Iman, fizikal dan minda sebab....roll the drums please....jeng jeng jeng...kami bakal berpuasa selama lebih kurang 19 Jam!! ini betul-betul..seriously..19 jam..subuh 3 pagi dan maghrib 9.30 malam..sbbnya skrng tengah peak summer n daylight is longer than night..bonus dgn skrng UK tengah betul2 summer yakni mmg panas...panas kat sini mmg panas kering..beza dgn panas malaysia yg lebih humid..

Syukur, aku dh dlm training sbb dgn gigihnya menghabiskan 'hutang' puasa tahun lepas sebanyak sebulan..n Isnin lepas baru jer 'raya'...leh tahan gak ler...Alhamdulillah....ok laa kawan-kawan semua...selamat berpuasa dan moga kita mendapat Ramadhan yg terbaik dari tahun2 yg sebelumnya..Ameen....aku wish kat sini jer laa..sbb kat 'muka buku' tu...mmg 99 percent..adalah berkaitan..ucapan ramadhan, bertarawikh, lauk pauk utk sahur dan berbuka ;) jadi aku x mo dah ler ulang2 benda yg sama..segala fadilat n amalan yg sepatutnya korang boleh refer kat FB memasing yer....Wassalam.....