Monday, May 19, 2014

Kami datang lagi.........utk kali ke 4 dan sekian kalinya...


Kat sini laaaa SRK dok main violin (ala2 miming versi main instrument)..sambil dok feeling2 yang Aiswarya Rai dok kat sebelah...pulak tu patutnya Pak Mentua dia x jadi dok usha dari tingkap kat belah atas tu....Awat bising pagi2 orang nak tido ni......tu laa "Gurukul"..atau nama sebenarnya Longleat House (bapak besau rumah mereka)...


Terima kasih kepada penaja kami Tesco...hehehe...ada hasil gak le I dok mengumpul mcm2 kad...sampai kena gelak dgn my abang..tokey card..Haaa..ni ler hasil berbelanja dgn jayanya kat kedai pakcik Tesco....3 free tickets..Alahmdulillah...jadi kena fork out utk Muhammad je..cik Ilmi FOC sbb bawah umur..hehehe..


Petting zoo.......sian webbit itu....

 
Chooo chooo choooo.....all aboard...
 
 
 
 
heeey kitty kitty kitty....I thought I saw a pussycat...Meooowww...
 
 
 
Meh singgah jap kampong pakcik Pet.....budak sorang tu sgt tekun tengok
benda bergerak2...
 
 
Meh kita pegang skeet deer ni....he deery deery...where are thou...
 
 
senyum mcm terpaksa senyum. Excited campur cuak jadi mcm gini ler..hahahaha
New attraction in Longleat. Sejalan seiringan bersama adik beradik Happy Feet dan Pingu..
Jangan memain, they bite!!
 
 
Stingray!! Bako pun sodaaap ni haaa...cicah lak ngan air asam...meleleh...
adeh..tetiba lak mengarut..budak sepet yg x takut..redah je...
 
 
 
 
errrk.....we are happy kids....
 
 
a must treat in Longleat. A stonebaked margarita pizza at it best...
Mama miaaaa
 
Rabu last week, ditemani cuaca nak best sebelum nak ucapkan farewell kepada bff kami yang setia bersama setahun. Kitorng g Longleat Safari Park utk kesekian kali 4 kalinya. Hohoho....
Jadi x perlu pengenalan panjang Berjaya sebab I pernah coretkan dalm blog ni  kalau x silap.
A great day out to conclude!!! Till our paths cross again..
we bid farewell to you then...
 


Monday, May 12, 2014

Hari yang membawa 1001 rasa...

Salam dan selamat sejahtera semua....
Agak lama juga I x update apa2. Kesnya sebab I banyak sangat benda nak kena settle dan masa pun makin dekat dah...Jadi so many things to do and yet so little time left. Plus the energy level does not up to the level when I was a little bit younger..hehehe...masih young tapi x berapa nak remaja sgt. Kuikuikui...

Last week penuh kat my FB newsfeed macam2 ucapan utk ibu/mama/bonda memasing utk setahun sekali selain hari lahir. I am not against the 'Mother Day's Day Celebration". Though, I've learnt during my early years in the UK. Originally, the celebration is closely related to religious beliefs. Bukan itu je, dari dulu pun I x pernah sambut sebabnya my personal opinion, Hari menghargai Ibu adalah setiap hari. Jadinya, waktu tu ada kelapangan I akan sentiasa menghargai my mom dalam cara yang I termampu (walaupun ada masa, terdetik andai ku mampu putarkan masa). Kalau cerita pun x cukup 100 muka surat. Hehehe (ayat malas nak huraikan panjang)

Tetambah 2 tahun kebelakangan ni, hmmmmm rasa mcm sayu je bila datang hari yg semua pakat wish mcm2 tu....dulu walaupun x sambut, x terasa sangat..tapi this year..terusik juga la jiwa tu. Kalau Malaysia celebrate tarikh lain n UK celebrate tarikh lain...dah mcm double combo jugak le wall feeds I tu ..ahaks...terutama tahun ni, blog hasil tulisan my little brother I tajuk ' Aku anak derhaka" telah mendapat segmen khas dalam siaran Sinar FM bagi slot khas hari Ibu...bila dengar sketsa yang dilakonkan semula oleh Abby Fana dan rakan2 beliau...Macam peristiwa 2 tahun lepas berputar2 dengan ligatnya....Moga Mama tenang di sana bersama ahli-ahli yang dikasihiNya...Al-Fatihah....