Thursday, August 20, 2015

Oh my..warehouse clearance

okie dokie...back then in the UK..I mmg TER..ok TER sangat suka jd bargain hunter..asal bunyi SALE je leh jadi meroyan tahap x leh nak tido malam..punya la berdebor2...especially NEXT sale...jgn x tahu...ahkak sanggup berdiri di pagi nan mengigil kul 4 pagi..apa? yep..4 pagi..semata2 nak que utk jadi among the first to get the inside the store..lalalala....walhal..xde borong sakan pun..just the notion of being part of the event gives me the adrenaline rush..hahaha...xde koje kan...org lain buat Xtreme sport...I g menapak depan store pagi2 buta...tapi during summer, kul 4 tu dah cerah berderang tahap kul 10 pg kat Msia dek non....tu x masuk kisah g boxing day kat Bicester sampai tido sana ok..hahaha...that year mmg a bit crazy...mujur my abang layankan je...4 hari 4 mlm...dr Bicester...Oxford Street..sampai la ke Swindon..x cukup patah balik Porstmouth...cuma lagi skett je nak jengah arah Boundry Mills tu...haiyak!

Jadi, since we are no longer in the 4 seasons country..ehem ehem ehem...wake up n back to the reality...maka...accidently..i meant accidently terjadi Poney ahli...n I got sms from them, informing me that there will be a warehouse event ..which started yesterday till Sunday...jadinya...tersaja2 je laa I pun menJoinkan diri...kul 10.15 am (mind you, they open the tent..oh event dlm tent besau tu...at 10.00 am...jadi xde laa nak excited lebih...g lewat sket) hehehe...terpegun jap..tengok chaoticnya dlm tent tu...melopong jap mulut I..tengok memasing dok gali..n gali segala mcm baju dr display table ke apa namanya tu....n memasing pegang big red plastic bags..kiri n kanan...kalau dlm fb/wassap..leh letak gamabar emoticon yg melopong sambil tangan dua2 belah letak kat pipi tu...hehehe...I pun apa lagi...without further a due...joined the crowd..gali n gali...hahahaha....harga mmg xleh blah...tengok harga kat butik/shopping mall....I mmg terfikir 2-300 kali nak beli...sbb selai t-shirt biasa tu je dh 40 ok! Kalau xde sicount or Sale...mmg jgn harap laa I nak masuk beli...masuk belek2 tu sokmo...sbb buat market research...heeee....tp I faham sbb apa ramai parents yg willing to purchase...quality wise, I am totally agreed with them...mcm level NEXT n mothercare..gitu...

Jadi..selepas berhempas pulas menyelit dan memancing hamper 1 jam...I left the crime scene..ermmm...of coz dgn hasil tangkapan..asal nak cuci mata je...adehhh..skali my dompet also got cuci one maaa....baju anak2 mmg sokmo baru...baju mak n ayah...pepaham je laa...jadinya lepas ni....mmg kena siap tabung warehouse laa gamaknya....jimat banyak tu....


One word says it all...tp ni ukan word..but number.....tp ada gak brg RM1...yup..tp mcm belts mcm tu laa...ni ler tent gergasi itu....leh tahan gak panas dlm tu..huhuhu....tu mujur g awal pagi gak...kalau tengahari..leh pitam Oooo....

hasil tangakapan den..selepas menggunakan skill boxing day yg selalu diasah tu....tadaaaaaa......not bad not bad kan...semua ni...RM150 je...jee...rasa mcm g carboot lak...kikiki...

oraits people...selagi boleh nak jimat...jimatlah...dgn keadaan ekonomi skrng...plus sole bread winner je utk kami ni...Alhamdulillah...masih lagi murah rezeki....till then....

adoi banyaknya spiderweb....

Salam and selamat sejahtera semua.....

Tersangaaaaaaaat laaa lamanya x membuka dan menulis di sini smpaikan tuan empunya blog pun boleh ter..terlupa password..ok ke mcm tu? :P
Nak salahkan kesibukan masa...hmmmm mmg bz pun....jadi domestic goddess ni...merangkap pelajar part time...ada kala..oh selalu gak laa...menduga minda..selain perlukan muscle mcm the Incredible Hulk...n kesabaran yg cun..sbb apa cun...maksud cun..ugly but adorable...bila smpai exhaustion yg peluh minitik-nitik tu..tap tap tap...tapi one thing that I found out that...at the end of the day...it's paid off..bila tengok mereka yg disayangi..tidur dgn perut yg kenyang...pakai baju yg berlipat dan berbau sabun...yeaah....x lama pun nak experience all these moments..enjoy it while it is still last kan ;) emo sket2 skett tu...normal la..i am just a normal human being with so many flaws...

Ok..Raya pun dah lepas....dan skrng dah masuk Dzulkaedah dh pun..n 1st batch tetamu Allah pun dh selamat berlepas..Cerita Syawal pun x sempat nak bergebang...pastinya...meriah n happening dgn weekend yg sokmo penuh dr lunch smpai dinner...lega poket yg makin kempis..ada org belanja makan lunch, tea n dinner smpai le last week...dh lepas Syawal pun...masih ada yg sudi nak 'belanja' n kenduri...mcm tahu2 je yg bank account dh menyusut tahap kronik..Alhamdulillah....

Hmmmm..sat lagi nak buka entry baru...citer pasal Syawal je....lalalalala.....sbb kang jadi mcm rojak pasemboq lak....n one thing that I need to do is..to keep on writing in this blog...mcm ala2 stress reliever mcm tu..wpun merapu x tahu hujung pangkal...but it gives me satisfaction....ok...