Saturday, August 29, 2009

The ultimate machine...





Walaupun ianya hanyalah vacuum cleaner....tapi pada aku...ianya ultimate machine...especially bila satu umah bercarpet...amat2lah membantu..dgn cuaca yg mandom nie.....ini lah buah hati pengarang jantung aku yg terbaharu....setelah sekian lama x pernah ada vacuum cleaner...duduk kat BTHO pkai penyapu n penyodok jer....sbbnya...rumah aku...mmg kosong...xde sofa...xde carpet...hanyalah tikar sarawak yg cool itu semata2.....
sapa2 yg pernah dtg umah aku...tahu lah...keadaan umah
Rumah aku skrng pun lebih kurang sama jer...hehehe.....cumanya bercarpet...tu pun...sbb mmg dh sedia ada.....sofa xde...disebabkan size umah yg comel...semua brg2 nak kena small scale...sbb ruang yg x mengizinkan...termasuk laa ultimate machine nie...
Alhamdulillah...so far....aku sgt suka dan serasi dengan pengarang jantung nie..so far so good....hehehe..takut lak nak puji lebih2 lak...kang dia naik kepala buat hal..aku gak yg susah..huhuhu....hopefully, kasih kami berpanjangan...paling2 aku expect..dia akan temankan aku...kurang2 pun 10 tahun :) bersesuaian ngan nilai pelaburan yg telah disalurkan....InsyaAllah..Amin

Tuesday, August 25, 2009

Hala ke Utara...


Archery demonstration........




Warkworth Castle yg masih tersergam....cuma dlm castle tu...xde apa2 hiasan...kosong....tp dinding mmg utuh....x terjejas....




Knight tengah training pelapis utk battlefield.....bebudak mmg suka giller......berebut2 nak jadi apprentice......






Salah sorng Knights yg ada utk hari tu....mamat nie complain...panas pkai armor suit tu..hehehe....mana x nyer...berlapis2!!! berat pulak tu.....




Lepak.........





The Keep





My love...



Selepas bermalam di Newcastle Upon Tyne...perjalanan diteruskan menghala ke Utara....on e way ke atas....tetiba terasa nak singgah Warkworth Castle, lebih kurang sejam dr Newcastle...mmg xde dlm plan nak singgah...nampak jer lambang English Heritage..alang2 leh masuk free....terus jer masuk lorong....menghala ke arah ladang2 gandum......


Mmg rezeki sbbnya....ada medieval festival kat situ....ada archery demo..battlefield training...permainan era medieval etc....yg paling seronoknya...bebudak...berlari keluar masuk castle sambil main pedang...hehehe...aku pun tumpang seronok jugak....especially dpt bergambar dgn knight...ngan makcik zaman dolu2...cuma x sempat amik gambo dgn princess....semuanya lebih kepada education utk bebudak nie..betapa pentingnya sejarah....kalau kat Msia diorng ajar sejarah mcm nie...mesti feel gak...tp pakai keris laaa kan :D


lepak2 dekat 2 jam......perjalanan diteruskan......sebabnya....nak cuba smpai ke Falkirk sebelum malam................To be continued......

Saturday, August 22, 2009

Selamat Datang....

Selamat datang Ramadhan....selepas 1 tahun menghilangkan diri......
Nak ucapkan selamat berpuasa kepada family dan kengkawan semua.....
Tahun nie...kira 1st time berpuasa jauh dr Bangi tercinta...dan juga family tercinta....
Insyaallah.....moga dipermudahkan segala urusan...Amin....mengambil kesempatan bulan yg mulia ini......

Sunday, August 16, 2009

Selamat pulang....

Abg najmy, my abang n adik.......



gambar nie a bit blurry...huhu....kakak..kak awie, adik n me......


with my favourite kids......
sebelum mula jejah utara kami....1st destination....Newcastle a.ka. KB..hehehe...tempat lama aku......huhu....tujuan utama...nak jumpa dgn family sepupu aku...yg sedang bersiap2 utk berangkat pulang ke Malaysia....sebelum Raya Aidilfitri nnt....aku gak x balik raya...hehehe......
Terima kasih banyak2 aku ucapkan pada family diorng...sbb 'jaga' aku masa aku sorng2 kat Newcastle aritu.....xde laa aku rasa sebatang kara sgt masa tu...huhu....sakit demam aku pun..siap bawa aku g jalan2...terutamanya car boot ;) kak awie yg banyak tolong...selain 2 budak kegemaran aku....yg selalu isi masa aku...walaupun..kekadang letih nak melayan kerenah sorng2..tp dua2 kanak2 comel nie...mmg best!!!
Wishing u all e best....balik Msia nnt...leh jumpa lagi..lepak kat Kuala Perlih laa kita noooo.....makan ikan bakaq...cicah ayaq asam...pergghhh....meleh ayaq lioq....