Saturday, September 15, 2007

3 hari yg menyiksakan..fieww

a'kum......hari nie sabtu......3rd day umat islam berpuasa.....hari nie gak, hari yg paling sober n sihat aku rasakan...alhamdulillah......aku dh 4 hari x gi opis.....gara2....bedridden....selasa pagi around 2.30 am...perut aku sakit sgt2....ya Allah....dok menahan sakit smpai kuar air mata...abang aku bawa aku gi azzahrah, bangi sbb kat area umah kitaorng xde clinic yg 24hours.....ngan menahan sakit n masa yg panjang...mmg memeritkan....smpai kat azzahrah, aku diberi injection punggung....lepas tu, diberi ubat gastrik....

elok jer keter gerak.....aku muntah...bukak pintu selamba jer, walhal keter tengah bergerak....so aku minta abang gi umah mama...smpai jer...au mmg x tahan,merangkak nak masuk umah...smpai jer toilet, terus muntah ngan cirit-birit....n keadaan tu berterusan smpai ke pagi esok...smpai ke petang...asal makan atau minum..mesti kuar balik....iskhhh, letih tahap gaban, n kepala x larat angkat...so aku bangun utk muntah atau ke toilet..selebihnya...aku collapsed!!! sepanjang masa tu....mak aku ler yg dok jaga (i luv u mama!!...huhuhu)..abang aku pun amik cuti 2 hari nak jaga aku.....in fact hari ketiga, dia demam, sebab kesan food poisioning baru datang kat dia.....hmmm.....serik betul rasanya....iskhhhhhh.........


masuk hari ke2, aku mmg x larat sgt2.n muntah pun dh warna hijau...iskhh.....petang tu, minta abang aku bawa gi annur, bangi...n doktor terkejut sbb doktor kat azzahrah salah diagnose...aku food poisioning sebenarnya.....so aku kena tahan sepetang kat annur....doktor buat drip utk aku.....alhamdulillah, sbb lepas bila air dh masuk badan...aku rasa relief jap....

rupa2nya....perut aku masih x ok.....but i's slightly better than before....aku x muntah teruk dah...consume yugort drink jer.....n badan mmg lemah......so doktor bg aku MC smpai jumaat.....

alhamdulillah.....hari nie...feeling much better...in fact, aku tolong mummy siapkan crystal bracelet utk di jual kat UKM...hehehe...mummy aku tengah minat giller ngan crsytal jewelery...ada macam2....so kalau berminat....contact ler aku - 019-2577950...utk eyes' viewing...hehehe....sempat lagi buat promotion....ok....aku nak sambung karang bracelet tu...tatatata

1 comment:

a z z u r a said...

ish, time pose lak tuh. adeh. kesian plak. smpai merangkak tuh.
teringat one time zura kena cirit birit and muntah muntah, smpai ke baring dalam toilet.. eeww.

eh, kak dura, post la gambar bracelet tuh.. i mean upload la kat blog ni.. buat sendiri??? nak tgk!