Sunday, September 23, 2007

Mari Berbuka Bersama Sahabat2 ku - ADR




Sabtu lepas - 22 sept..ADR - aisyah, durra n rinie...best buddies..sama2 buat perjumpaan wajib kami...setiap kali bulan ramadhan menjelma...maka bertemu laa kami bersama2 keluarga utk sama2 berbuka..dan bertukar2 cerita secara realiti (selalu dok sembang dlm YM jer...hehehe)..ayat aku..dh bunyi cam ayat cerita zaman purba kala daaa..... :P




P/s ; gambar besar - dr kiri raihan - anak chah, chah, aku n rinie...



Kali nie kami dibelanja lagi oleh rinie (yeaa....tiap2 tahun belanja laa lagi eh.. ;) ) kat Sunway Hotel..kat sebelah Sunway Pyramid...makanan banyak...smpai aku pun x tau...apa yg aku makan sebenarnya..hehehe....riuh-rendah ler suasana...ngan anak2 yg sedang membesar..chah bawak raihan- 3 tahun..tinggal hariss - 2-5 bulan kot umurnya..kat umah...rinie bawa daie...aku bawa abang aku!!..hehehe...selama 2 jam tu..macam2 laa diborakkan...yg kaum lelaki...borak ler sesama diorng....

Sebenarnya...kami nie dah lama berkawan...dr A-level lagi..kami dok 1 kelas..15J..since banyak persamaan antara kitorng...so ngam hoo laaa......dr situ laaa asal persahabatan nie....kat 15 J tu...kami bertiga nie...kena diskriminasi laa gak...ngan bebudak yg rasa diorng kategori "bijak terpandai'...tp x kisah ler kan...lembab2 kitaorng pun....skrng nie...alhamdulillah berjaya gak dengan cara tersendiri...chah- tokey kedai 2nd hand yg termashur di Shah Alam nun..rinie - event exec. kat ASLI (event co. terbesar kat m'sia)..aku- admin. officer, for e time being kat UPM - top three universities in M'sia...ok laa kan...alhamdulillah....


Antara kenangan terindah yg x leh nak dilupakan masa kat alevel ngan diorng nie....antaranya....bermalam kat Masjiid Negeri, Shah Alam secara 'haram'...heheh...sebab betting punya pasal....tido ler kat atas area pompuan yg kat ngan kubah masjid tu....bila guard buat spot-check, lari kelam kambut sembunyikan diri...hehehe.....last2 lampu semua dah dipadamkan..kitorng pun tido ler...esok bila bangun..penuh ngan makcik2 yg datang subuh2 nak belajar kitab...hehehe....bangun ngan muka "sebek"...lepas solat...kitorng kuar ke parking keter....keter nie special @ journey ADR..keter mak aku..charade tahun 1978 warna putih PAR731..famous la gak kalangan bebudak laki alevel yg kenal aku...diorng pun pinjam gak :) ada sorng pakcik guard dok tunggu sebelah keter tu...nampak jer kitaorng....dia marah giller ...smpai panggil kitorng monyet!! sabaq jer laa....sbb katanya...dia dok menunggu tuan keter nie dari semalam...heheheh....sbb dia nak kunci gate masjid...bengang laa member..lepas je minta maaf...kitorng...cepat2 blah...hahahaha


Banyak lagi benda 'gila' yg kitaorng buat....tp biar ler jadi kenangan kami...bak kata dato' CT...Biarlah rahsia....heheheh....so aku attachkan sekali gambar kami sekeluarga....to ADR..thanks for everything....korang best buddies aku..yg terbaik.....sbb korang memahami, berterus-terang dan sentiasa menjadi penasihat yg tulus n ikhlas...chewah...cayag korang!!!

2 comments:

Anonymous said...

Bestnye ade buddy..I wish I could have one!Dulu masa skolah menengah kitaorang ade 8 orang sume, kira se geng, sekepala..kalau berjalan serentak sume mmg penuh koridor..time tu nama group pon Young n Dangerous..hahaha..ala2 kump kongsi gelap!
Tapi nama je ganas, perangai x ganas langsung. Buat jahat sekali je, time abes PMR, kuar pagar skolah, naik bot pegi seberang, mkn2 kopok leko, tanam diri dlm pasir pantai & masuk belukar ala2 "return to oz" semata-mata nak amik gambo pelik. Sume tu kitaorang 8 org buat dari kul 8 am sampai kul 1, ngam2 abes time skolah...hehehe..
Bila skrg pike balik, buatnya la bot terbalik..nga-nga-nga..kantoi ngan mak ayah la ponteng skolah!-Ayu Angel-

durra razak said...

hello ayu..thanks for sharing e story...leh tahan gak eh...hehe...den nie..kategori 'degil' n nakal..dr kecik smpai ler skrng (skrng kurang skitt dah..)hehee..tu kekadang my abang..jem gak ler..tp banyak gak benda yg dibuat dulu..main gamble jer.kalau nak diceritakan..heheh...banyak tu!!..normal is boring..warghh!!!