Wednesday, September 26, 2007

Mari Berbuka Pose....hehehehe

hai semua...chewah...cam apa jer...hehehe.....kali nie...aku nak bukak citer pasal kes berbuka pose...kan apa...nie dh masuk minggu ke-2 kite pose...mesti ramai yg dh mencuba makanan di pelbagai tempat....kalau yg rajin tu...masak sendiri...aku rajin bila weekend jer...kalau hari keje...letih ler nak masak...hehehe...suh makcik kat pasar ramadhan masakkan....hehehe.....so last week....so aku nak bagi rating kat tempat2 yang aku pernah gi makan sehingga semalam 26 September...utk edisi 2007 nie..hehehe

1. Sunway Hotel - hmmmm...makanan ada bermacam2 aneka n pilihan...tp dr segi kelazatannya kurang skit...dari 5 bintang.... = 3 1/2 bintang...heheheh

2. D'Kampung, Kajang - nie restoran yg terletak kat on e way nak gi ke highway cheras (kiri) n ke saujana impian (kanan)..last year ada buffet..mmg best n murah..RM 15 per head...tp tahun nie...dah jadi nasi campur ...lorrr....kami ala carte...sup tulang (penuh ngan minyak..muehehe)..sayur..udang tepung (banyak tepung.smpai x jumpa udang)...asam laksa ikan pari (hmm..sedap)...so jumlah bintang...= 3 bintang

3. Al- Marjan (Lebanese n Persian Cuisane) , KLCC - Totally di luar makanan yg org kita makan...ada kambing panggang sekor - nyum2..siap ada nasi kat dlm perut kambing tu!!!..pastu lauk pauk yg kebanyakan terdiri drpd kambing (of coz..) daging, chicken..n ikan ada satu jenis jer..cam ala2 fillet...diorng banyak gunakan tomato, pudina kat dlm makanan diorng...dessert..mmg sedap giller...especially pudding..aku n abang makan...hehehe...kenyang nya smpai ke sahur :)...so jumlah bintang...= 4 1/ 2 bintang

4. Mom's cooking - heheheheh.....xleh nak comment laaa....aritu mak aku masak ketam masak lemak..iskhhh...sedapnya!! ngan ikan siakap stim asam limau...perghhh....hehehe...ngan biasnya...bintangnya ialah..teng..teng...teng = 5 bintang...hehehe

P/S; Keputusan pengadil adalah muktamad , sebarang aduan tidak akan dilayan...hehehehe

So...'pertandingan' ini akan diteruskan lagi sehingga akhir bulan ramadhan...jgn lupa baca episod yang akan datang ;) hehehe (dah xde benda nak citer laa tu...huawawawaw...ker)..actually, arinie...aku akan berbuka pose kat Village View, Bangi ngan kengkawan opis...so...nantikan komennya....

3 comments:

Anonymous said...

Weh Durra, tak masak ke..asyik makan kedai je..Kah!Kah!Kah!

K.Bunge

Anonymous said...

Weh Durra, tak masak ke..asyik makan kedai je..Kah!Kah!Kah!

K.Bunge

durra razak said...

masak weekend jer...mueheheh...weekdays letih laa..lg pun my hubby balik kul 5 lebih..mana larat maa...hehehe...dh boring buka kat luar..nak buka laa pulak kat umah akak ;)