Sunday, September 16, 2007

Oh $$$$ -Part 1

Minggu nie...kira dh nak masuk seminggu kite berpuasa...di bulan Ramadhan Al-Mubarak....so dlm ketika ini...di tahun lepas.....aku ada pengalaman yg memberi kesan pada diriku...n jugak betul2 menguji kesabaran.....semuanya berkaitan nagn RM/$$....last year....24 september..kira seminggu berpuasa.....pagi tu....memasing happy...sebab gaji baru masuk....ramai yg merancang nak gi shopping utk barang2 raya....kat jalan TAR...wah...meriah sungguh pagi tu....ramai yg ada kat opis aku tu...masa tu...opis aku dlm compound opis as...opis sementara.....aku pun...excited borak ngan diorng...nak gi mana nnt...utk beli barang2 tu semua...heheheh....dlm kul 9.30 pagi...aku cuba nak bukak cimb-clicks aku cam biasa....after all....dlm 2-3 hari sekali, it's my routine to surf e site....eh...xleh log in...password aku invalid!!!aku cuba laaa lagi dlm 4-5 kali...get e same anwers...invalid password...hmmm...aku pun call service center diorng....n been given new id n kena register new password kat ATM Machine...

aku pun gi laa ke ATM machine, UPM..kat ngan bangunan pentadbiran UPM...que dah ler panjang...ok..giliran aku pun smpai...bling..bling....balance account RM10.32 sen!!! Biar Betik!! aku cuba lagi sekali...utk make sure...sama ada mesin tu bermasalah...atau mata aku yg bermasalah? iskkhh....kali ketiga....mmg aku rasa, muka aku dah pucat lesi, darah x ngalir ngan sempurna kat jantung aku....mmg SAH ler....itu jer duit yg aku ada....mana duit gaji aku sebulan?????? ke mana menghilangnya???? siapa yg keluarkannya???? di mana?? bagaimana??hehehe...cam bunyi drama swasta ler pulak...kuikuikui...sedih plus toya...aku deal ngan officer kat dlm bank tu...mula2 dia ingat aku ada bagi password aku kat org lain...aku matian2 defend...i've never give those important info to others, even to my husband...so settle bab report kat cimb office...

aku pun balik ler ke opis aku ngan langkah yg longlai...n blur kejap....smpai kat opis....aku citer kat as n hj yaakob....diorng kata...kena gi report ke balai polis.....so, as n rinie tolong temankan aku gi buat report ke balai polis serdang dulu...kena forward kes nie ke IPD Subang...so gi ler IPD Subang..kat ngan Jusco Taman Equin....kira sehari tu....dok melawat balai polis le kitaorng...jumpa ler semua officer dr low rank..till higher rank....hmmmm.........dah ler puasa masa tu......sabar jer laaa...hehehe..... officer tu cakap..."Kes nie dikategorikan sebagai Jenayah Siber...high profile kes...." so kena bawa ke Bukit Aman...uishhh...pesal lak aku nyer kes..high profile...???????


To Be Continued.................

2 comments:

a z z u r a said...

hahaha.. gelak sorang sorang biler bace "biar betik!!".. hehe lama tak dengar orang cakap camtuh.. i can actually imagine kak dura cakap gituh ngan mata terbeliak kat depan atm.. ke dalam hati je??

aiseh. boleh plak die "to be continued.. " cis..

durra razak said...

kwang..kwang..kwang...itu macc aaa..bengang tahap gaban masa tu...so terkeluar gak dr mulut...org sebelah pandang pelik jer...hahaha....bila ingat balik..kelakar pun iyer...gi attack manager ;)