Friday, November 16, 2007

Ketentuan Illahi...........

Lama gak...blog aku x dapek nak sign in....campur ngan tugas2 yg berganda sekarang nie....i've so limited time to sit in front of the pc..like i used to be...heheheh...now i'm handling postgraduate and also undergraduate matters too..student affairs..so...mmg kalut ler aku punya jadual kerja skrng....but it's ok...it wont be long...

Bercakap tentang ketentuan Illahi.....minggu nie....one of my father's best friend...is fighting for his life...he can be considered gak sebagai "bapa angkat" aku ...i call him Uncle Ishak....coz i know him since i was 1 day old!!!..he has been diagnosed for cancer....sakit yg sama dengan my beloved wan ( he passed away...January, 2007..selepas berjuang selama 8 bulan...)...in term of sentimental value...banyak!!!...dr kecik smpai ler skrng....ayah aku...kalau nak buat aktiviti apa2...mesti include uncle ishak..selain dr best friend abah yg lain..uncle ibrahim dan uncle nazri.....dr vacation...dan lain2...even..i'm working in the same institution with him...so seeing him at the office is a must for these past 5 years.........hmmm....yesterday..i went to visit him at Selayang Hospital...sayu rasanya tengok keadaan uncle...terus teringat kat wan aku...Yang aku dapat buat sekarang...berdoa kepada kesejahteraannya...........

He is a very nice man....eventhough, uncle seorang yang berpangkat dan mempunyai status yg tinggi kat opis aku...tp he's very humble, friendly dan tak kisah nak mingle around dengan staff2 bawahan....aku sebenarnya...trauma kalau tengok org2 yg rapat ngan aku...sakit...etc...memberi kesan yg mendalam....selalunya.........ok...i'll end it here for today....

-----------16hb November, 2007 jam 11.10 malam....Prof. Dr. Ishak Omar telah pulang ke Rahmatullah...dan telah selamat dikebumikan di tanah perkuburan Sg. Tangkas Baharu...jam 12.00 tengahari..keesokan harinya..Al-Fatihah--------------

4 comments:

Ahmed Razman said...

prof Ishak meninggal last saturday kan? takziah dari saya... dia pun kawan baik my parents..my mom told me the news...

durra abd razak @ kocikin... said...

he passed away...malam hari jumaat..jam 11.10 mlm..16hb November..Al-Fatihah....

Anonymous said...

Salam,

Prof Ishak Omar dari Fakulti Ekonomi di UPM ke yang meninggal ni??

Anonymous said...

Yups