Monday, March 3, 2008

Bola..oh Bola....

This lately, aku banyak ikut abang n his friends gi tengok bola sepak malaysia...sebenarnya...dulu aku mmg minat giller ngan sukan bola sepak malaysia..that was 15 years back...sebelum terbongkarnya kes2 rasuah yg telah mencemarkan sukan nie....masa tu aku dok follow ayah aku gi tengaok match...terutama match yg melibatkan team Hijau Kuning...of coz ler..hehehe....masa tu aku hafal ler semua players..n players team lain gak...alaa...masa tu zaman2...Radhi Mat Din...Dollah Salleh..Fandi Ahmad..Zainal Abidin..masa tu mmg feel laa gak tengok bola nie....hehehe...tp kalau kat stadium..lagi feel laa....ngan bingit n penuh ngan tut..tut...dr penyokong2 yg naik angin..hahahaha

Tp skrng...aku follow hubby aku...sbb saje nak merelaks kan diri sendiri...after all, ada sticker yg leh buat kitorng parking kat bawah basement..naper nak lepaskan peluang baik tu kan ;) ( jasa baik yus....) So, last saturday...aku gi tengok selangor vs trengganu...n games mula kul 10...sbbnya...masalah spotlight x berfungsi...hmm...biasa laa org malaysia...tahu buat tempat besar2 n canggih2...pastu biorkan...patutnya...ko dah tahu ada games malam tu...mau kasi check ler....pagi tu ke apa ker...cam org nak buat concert...mesti mau buat sound check dulu...jem gak ler semua org masa tu....smpai FRU pun kena kuar laa....semua brg2 dh melayang kat tengah padang tu...hehehe....so kul 10 mlm...games mula...n end up 0-0..seri daa...heheheh...so currently, kedah still on the top...n selangor jatuh 3rd place..n ganu..4th place....i;m looking forward to watch macth between Hijau Kuning VS Red Devils...on 5th of april....cyaiyok!!!!

p/s: kalau kite x sokong produk buatan malaysia..siapa lagi??? (walaupun diorng main xde sehebat geng europe...tp...sokong aje laa kan) hehehehe

2 comments:

Anonymous said...

"Belilah barangan Buatan Malaysia, Sokong Malaysia",n blablabla...hehe..patriotik tul. Bagus2..Nway, kalau ikutkan sejak kecik mmg femli saya praktikkan pakai barang2 Malaysia/ Islam/ sokong Msia. Semangat dulu2 memang kuat. Dulu, jgn harap ada sos Maggi ke, mesti Aminah Hassan. Dulu jangan harap ada Colgate, mesti beli Zaiton...hehe. Sama la mcm sport, dulu mmg thrill..geng mokhtar dahari, subadron, fandi ahmad (baca:sbb hensem, tu yg paling digilai), Dollah Salleh..kalau badminton lagi lah..anak2 Sidek mmg saya support abes, kira majalah, sokkabar tu abes la saya buat buku skrap..hehe..
Skrg mcm takde feel sgt, byk unsur tak elok. Dulu takde beli2 pemain import, semangat sukan lebih, main atas tiket negeri masing2 kan. Tu yg jadik down dgn sport Msia, sama dgn brg tempatan. Bila kita mula sokong/beli barang dia, mula lah rasa makin lama makin tawar, itu kurang, ini kurang (baca:kalau sardin tu byk sisik la plak..hehe)..tak mcm dulu rasanya, quality tip top!Nway, terusla sokong sport tu, saya tgk dr jauh je, hehe..Idup Federer!

durra abd razak @ kocikin... said...

Hehehe....leh berkenalan? banyak kali dh awak bg comment...tp saya x kenal tuan empunya diri...cakap bab kualiti dolu2 ngan skrng...mmg jauh berbeza..yg bezanya..semuanya makin MAHAL...kalau mahal tu parallel ngan quality..leh laa diterima..

So back tu sukan nie..i'm a sport lady...dr dulu2 smpai skrg..selagi larat ler..hehehe...tp bezanya org lama2 dulu ngan skrng...kalau bersukan...lebih semangat patriotik..org skrng, semuanya nak imbuhan..hmm...tepuk dada..tanya diri sendiri...