Sunday, April 13, 2008

Gigi oh Gigi.....

Hi everyone...aku dh lama gak x tulis apa2 dlm blog aku nie...i just came back from kedah rabu lepas...selepas berjumpa ngan saudara mara....n aku puas hati sebab dpt berjumpa n spent time with them especially ngan tok...balik2 tu..aku gi jumpa ngan dentist sbb aku rasa...aku kena 'buang' gigi geraham bongsu aku yg terakhir...since gigi berkenaan telah mengganggu gugat kedudukan " kingdom of gigi"..i've no choice laa...since dentist cakap, kalau aku tak buang...gigi yg satu nie akan akibat chaotic kepada gigi2 yg lain...sbb xde ruang utk pembesaran gigi geraham tu...yg lagi peritnya...dentist cakap...gigi geraham tu...naik menyerong...so i have to undergo minor operation...sbb nak kena belah gusi...utk bg laluan pada gigi geraham aku tu...adusss....kalau x buang....gusi aku akan sokmo membengkak...sakit x ingat laaa....aku suka jumpa dentist Al-Haj, sbb aku dh cuba semua dentist kat bangi...he's e best!! so far, dia yg slalu tolong cabut gigi geraham aku yg 'degil' itu....

this would be the 4th time, aku terpaksa lalui lagi sekali saat2 yg x best itu...sbb gigi2 aku dlm kategori besar...n slalunya org laki jer ada gigi camtu...nak buat camner...genetically, semua family hj shaari..GIGI BESAR..muahahaha....so rabu nie, aku kena mengadap dentist demi gigiku yg satu itu...baik buat kat sini...kalo esok sakit gigi kat sana...mau kopak wallet aku...huhhuhu...n lepas operation, slalunya...darah akan kuar x berhenti2...n aku xleh makan benda2 yg panas..yg leh menyebabkan gusi berdarah..so..aku kena jamah benda2 yg sejuk cam ice cream..hehehe...slalu proses tu amik masa 2-3 hari gak sebelum fully recovered..but its ok...been there, done that...hopefully, this time araound, cepat ler heal hendaknya...Amin...please pray for me.......

4 comments:

Eida said...

kali ni...boleh ler berehat kat umah. Tak macam dulu...dah seminggu masih lagi monyok kat ofis. Cian kat ko ekss...

Takut aku dengar nak kena operate tu...adushhh sakit wooo

Selamat terbang, Nampaknya kita tidak berjumpa lagi laa yer.

Aku nak balik Mesia dah

durra abd razak @ kocikin... said...

ye ke daa..ko balik tahun nie ek...tp aku kalo balik msia..kat bangi..still leh jumpa ko gak nnt ;)

tu laa pasal..lega nie gigi geraham bongsu yg terakhir..

Ahmed Razman said...

aiseh.. lupa nak cakap... cabut gigi kat sini free...crowning ke.. scaling ke... semuanya free

durra abd razak @ kocikin... said...

laa ye ker...hehehe...xper laa...cabut gigi geraham tu seksa oooo...kalo sakit kat sana..xde org nak bg perhatian..hehehe..next time, buat kat sana..banyak masa lagi...thanks 4 e info bro ;)