Thursday, June 26, 2008

Virgin Vs Astro

Hari nie...genap sehari..ketiadaannya waktu jadi couch potatoes depan TV...tetiba lak channel virgin tu fault pulak...box tu keje dok beeping...aku dh cuba macam2 jenis aksi dh utk baiki..berdasarkan advice yg virgin bg...spt cabut wayar..tarik sana...usha sini...sambung wayar...namun tiada kesudahannya...aku jem jugak ler semalam...pasal si virgin nie....haiyaaa....at last, aku dpt contact ngan customer services...n diorng akan antar pomen datang tengok..naper box tu x berfungsi ngan sepatutnya...katanya nak datang dlm jam 12 tgh ke 4 petang...n aku pun sambil2 tunggu.....sempat gak buat lamb curry.....- lepas ler makan utk 2 hari..hehehe.....hopefully datang ler mamat tu...idak...aku jem balik laa..hahaha....

Citer pasal si virgin nie....mmg banyak betul channelnya..mengalahkan astro...tp aku x faham..naper ada 2-3 channel yg tayang benda yg sama...yg aku faham..kalau x sempat nak catch up ngan channel 1..contohnya...channel 2..baru nak mula tayang show tu...so mmg ada berpuluh2 channel laa jawabnya....1 kesamaan yg aku perati ngan astro...Siaran Ulangannya..asyik dok ulang jer citer yg sama....n kebanyakannya agak membosankan..hehehe...drama uk..mcm bosan giller..hehehe...no offence to those who are in love with it....mmg aku x leh nak layan...heavy...

Mujur gak ler ada diorng tayangkan sitcom dr us..yg mmg fav aku..cam that 70's shows..my wife n kid, house, CSI, fresh prince of bell air...n ada gak yg aku suka...cam citer camner nak redecorate rumah, extreme makeover utk org n jugak umah...Cumanya...aku rindu ngan Drama Melayu..hehe..especially yg kul 10 mlm, TV3 hari sabtu tu....

p/s: Kekadang bila kita terlalu memuja bulan, kita lupa akan keindahan rumput hijau yg kita slalu pijak tu.........Selamat.............

2 comments:

sham_ak said...

bes baca cter kak wa dlm blog ni.. terasa mcm nk jejalan p sana je.. take care k.dura. Xlama lg sampai la a.bad kat sana.. =)

durra abd razak @ kocikin... said...

ye ker...actually seronok leh tengok tempat2 org..tp lagi syiok kalo g jalan2 ngan org yg kite sayang ;) nnt korang mai ler bawa skali anak saudara kakwa yg cute tu eh...kite jln2 pusing UK eh