Sunday, August 10, 2008

Pembunuhan Ngeri di Croydon Road...





Arinie...aku mmg terkejut n tergamam...sbb tetiba area rumah aku..Croydon Road, Newcastle jadi crime scene..penuh ngan police, CSI team n ntah apa lagi laa....rupa2nya..semalam ada 2 org student cina ( pompuan n lelaki) from China kena bunuh kat rumah diorng...which is selang baper pintu jer dr rumah aku...yg mana menjadi laluan aku everyday utk gi n balik keje..sbb kena lalu depan umah diorng nak gi bus stop....N...last jumaat...sehari sebelum kejadian...aku sempat senyum lagi kat that girl..masa tu dia dok borak ngan mamat omputih kat sebelah umah dia...mmg aku slalu terserempak laa ngan pompuan nie kat depan umah dia....lawa orgnya....haiyaa.....x pasal2...aku dh jadi trauma gak....ya Allah..Kau selamatkan laa hambaMu ini dari segala bahaya..Amin....

Berita kejadian bunuh tu mmg jadi national headline samada kat tv, internet, paper...adusss...MMg ngeri laa kejadian nie...area rumah aku mmg banyak asian...rasanya 1/2 of e population laa kot.....nie aku link kan berita yg kuar kat yahoo:



Esok..aku kena pusing ikut jalan lain n jauh laa...sbb police dh block area crime scene tu...hmmmm..........
Betul laa kalau Allah nak ambik nyawa...Anytime, Any where......
p/s: nie yg buat org risau nie :(




5 comments:

Ahmed Razman said...

mak aih.. dahsyatnyer.. anyway.. take care ok.. polis dah ramai kat situ so insyaAllah selamat lah sikit area tu sekarang

durra abd razak @ kocikin... said...

hmmm...mmg penuh ngan police n news people since last saturday...tp police dh tarik tali tape kat crime scene area tu..

so pg td mmg lalu laa depan rumah tu..sbb jauh laa nak pusing ikut road belakang tu...n org news nak interview..tp..x mau involved laa..td police mai umah tanya2 pasal nie gak...haiya...nie yg rasa nak balik msia cepat2 nie..

trauma..dok nampak muka that girl :(

Idlan said...

Kesiannya terbayang muka that girl :( Teringat my classmate masa masters yang I borak ngan dia balik dari library one afternoon, and esoknya dia dah commit suicide kat bathroom dia.

Croydon Road ni kat mana ya? Area Fenham ke? Masa duduk Newcastle dulu I used to live in Benwell. Sama je kot taraf ghetto.

durra abd razak @ kocikin... said...

hi kak idlan..
a'aa fenham..croydon road tu kat sebelah benwell..dh nak smpai st james park..hmm kedai halal berderet kat situ..ghetto nya sama lebih kurang..

smpai ke arinie..polis penuh berkawal kat area nie...hmmm....

Eida said...

Aku takut wooooooooooo