Friday, October 31, 2008

lembab betul laa....

Hari nie....31hb...cuaca sejuk..dlm 5 celcius...waktu siang...so dh mula kena pakai baju tebal..n yg paling buat aku jem...BT line x masuk2 lagi...semalam...kami dh excited giller g beli phone umah kat Argos..meredah kedinginan malam ngan naik uni-link bus ke city centre...ngan besar harapan..leh laa guna phone tu...mlm td...

sekali...xde line daa....call BT (yg amik masa 5 mint baru leh cakap ngan org dia)...sekali...dia cakap...application kami x register pun!!! hampeh laa...sbb org BT tu cakap...29hb...dh boleh dh on line tu...sbb arinie...org dr Sky nak masukkan internet+ tv package....Alasannya....system ada problem..haiya...nie macam...alasan yg x logik...x kan laa dr last week...21hb...system x leh run???? company punya ler besau!!!

xper laa....bila jadi mcm nie...mmg aku kata laa...msia lagi bagus banyak dr omputih kat sini....hehehe.....at least ada benda laa aku nak kutuk mat salleh nie...mcm bagus sgt!!! hahaha....( kepada semua pembaca....sayangi lah negara anda sendiri...sbb secanggih2 negara org lain...elok lagi laa negara sendiri kan.. ;) )- nie pendapat aku laa kan...sbb just imagine...semua urusan...mesti at least diorng cakap...' it's going to take 14 working days to settle...'...3 minggu tu maaa...what e @###%*..hehehe...sori..

nie aku dok lepak kat lab uni soton...mujur le aku ada gaya cam student...hehehe....so aku leh ada internet ngan line phone umah...paling awal pun...khamis depan...sabar jer laa......

pesanan penaja: betul aa org tua cakap....hujan emas negara org..org hujan snow laa kat sini, tp hujan batu+banjir gak yg paling best...so jadikan laa tempat org nie...lubuk mencari ilmu +£££ banyak2...pastu balik laa msia...leh buat banglo....hehehe...nie pesanan utk diri sendiri... ;) cyaiyok durra!!!

3 comments:

Anonymous said...

Akak, bende ni kadang nak jadik kat kita..org kata, wrong time wrong place. Setakat saya dengar cite makcik yg 4 thn kat Birmingham sane, sume OK..tip top..siap kutuk2 Msia lagi..hehe..
Berkebetulan pengalaman dia kat Msia memang menyebabkan dia mengutuk..lembab tak tau nak ckp la kan.
Btw, sabar byk2, sume yg jadi tu ada hikmah & ketentuannya, kita sedar ke tidak, bersyukur ke tidak kan.
i know u will manage!!
-Orga-

azah said...

BT memang hampeh la dura, kami 2 kali kena line cut takdak sebab kukuh. Bengang la jugak kami tapik man email CEO BT. last2 dapatla 3months free rental. Lenkali jgn bukak langsung dgn BT, derang nih taleh pakai langsung.
Senarnye tengah tensen nih, susah aa study durham. nih nak kena blajar programming - C dan VHDL. Pening kepala. Nak online YM pun tak sempat. Blog pun dah terabai.

durra abd razak @ kocikin... said...

alhamdulillah....hari nie...18hb Nov...internet pun dh on..yuhooo

dear orga - mesti makcik Birmingham jumpa ngan omputih yg baik2...so far ramai org melayu yg saya jumpa..semua ada kes x best ngan omputih...serious diorng backward...maju lagi service kat msia ;)

dear azah- nampaknya mmg semua org ada masalah ngan BT kan..padan muka baru2 nie diorng sacked 10,000 staff..gara2 recession...wah..camnie payah laa nak beronline ngan awak...do keep in touch..