Tuesday, November 25, 2008

Yeaa..Percuma..Percuma

Meja study.....amik dr Bitterne....a bit classic...since the owner owned it for quite sometimes...but we like it..very handy and got few drawers...n roda tu too...n this would be my working desk from now n onward..... :)
Sharp TV came along with the cabinet...taken from Portswood...but, Sky tu..x free...hehehe....mcm astro gak...TV ok, cuma rongak skitt kat bawah tu...berfungsi ngan baik...n cabinet tu comel...sesuai ngan umah kami yg comel gak
Aku baru join group nie...namanya Southampton FreeCycle Yahoo Group...satu kumpulan yg suka recycle brg2..n non profit organisation...so sape ada brg2 yg nak let go..leh advertise kt dlm group...n sape2 yg x kisah pakai brg terpakai....leh amik offer tu n amik sendiri kat rumah org tu...tp based on e first come first serve basis.....dlm masa yg sama...reduce waste from going into wasteland...leh tolong org2 yg memerlukan n kumpulan income kurang mcm kami nie ;) ....n memudahkan clear kan unwanted things kat dlm rumah...so everybody is happy...n we save e environment...yeaaaaaa....
aku ada few things lagi nak usha....

2 comments:

Nik said...

hi durra,
Looks like you dah adapt very well kat UK. Siap beli kete lagi. Betul ke 580 pound jer? Cash? Biar betul.. Mana gambar Steven Gerrard? Like to know more about group recycle barang2 lama tuh. Mcm mana diorang beroperasi dan etc2. Ada website tak?

durra abd razak @ kocikin... said...

hi nik,

hehe..nak x nak kena laa adapt..nak dok sini lama tu ;)
wah bestnya dia...bz layan kembar nie..senyap jer skrng...aaáa..nnt tolong check kan saya pun MAA ye..lupa..dh bayar ke belum...
aáa...keter 2nd hand..mmg murah..lagi tua lagi murah..keter baru pun dlm 7-8 ribu pound dh leh dpt...

Oo freecycle tu ek..cuba g freecycle yahoo groups...gambar mamat tu...kat internet kan banyak..nak g tengok bola...ishh mahal...baik beli brg rumah ;)