Wednesday, January 21, 2009

Sabar je laa banyak2.....

hari nie....aku mmg betul2 kena menahan kemarahan...dan kena make sure tahap kesabaran aku...tahap gaban.....astaghfirullah....banyak2 istighfar nie.....last week...kami g masuk london...n bawak keter mcm biasa...bila masuk....nampak laa sign...Congestion Zone....kena bayar...so kami yg 1st timer masuk London tu...masuk laa...n pikir...mesti ada tempat nak bayar charges tu nanti...dah masuk...dah pusing merata...mmg x jumpa tanda..or tempat nak bayar...so kami pun..ingat...saje letak sign tu kot....so lepak jer laaa.......

Sekali....hari nie dapat surat saman daaa........kata x bayar congestion charges....so kena bayaq saman 60 GBP......adula.....mana laa nak sangka...kena bayar pkai sms...xde laa pulak nampak instruction kat sign tu....mangkuk laa....nie mmg laa kes ignorance...after all....nobody tell us...about congestion charges that once you are entering the city, you need to pay e charges...for sure...ignorance is not the answer...partly, we should be blamed for...because of our ketidak perhatinan itu...partly...why dont u..u..hey u.....e authority...give CLEAR instructions laaa...on how to pay..or what so ever...before we enter the city..bukan semua g london tiap2 hari daaaa...stupiddd.....Bloodyhell...nie aku marah laa...nak jugak ler guna ayat cara org sini...kalo org kita...mangkuk laa kan...hehehehe..asal boleh semua nak amik kesempatan atas public yg x alert....termasuk laa those companies yg provide services.....banyak cekadak betul.....nak penalize org cukup cepat...tang services...macam haram!!! sori laaa....entry kali nie...x sesuai utk bawah umur...utk atas umur pun..kena ada discretion apabila membaca....after all....the main objective of my blog is...luahan hati n perasaan ku...chewahhhh...so...nie sesi meluah perasaan laaa lebih kurang....huhuhu....nak bebel2 kat suami pun....kang dia jem pulak....baik laa aku bebel lebih2 skitt kat dlm entry nie.....hehehehe

So kepada semua pembaca yg dihormati......sayangi laa negara anda...kerana ianya negara yg terbaik!!!!!!! walau pun...ada banyak lagi leh diperbaiki...tp jgn smpai kite pun sama suka amik kesempatan atas org lain....mcm omputih yg dok buat kat sini...sistem ekonomi yg akhirnya lingkup jugak...padan muka bank2 kat sini....huaaahhhaaahaha

2 comments:

Idlan said...

Korang masuk ikut mana ek? Kalau masuk dari Essex, on the A12, memang ada layby kat tepi with Congestion Charge information; boleh stop bayar situ kot tapi aku tak pernah bayar lah sebab selalu park kat Zone 5 or 4 and amik tube masuk central.

FYI, boleh gak bayar kat newsagent yang ada PayPoint logo - kiranya tempat caj Oyster kad lah.

Good luck next time masuk London :)

durra abd razak @ kocikin... said...

hehehe...tengkiu..tengkiu..

tu laa nak kata apa pun...nasi dh jadi porridge..pejam mata...bayar jer laa..in e future, kami dh faham cara2 nak masuk london...kami mai dr southampton..hmm mmg xde sign apa2 pasal nak bayar charges tu...

so akak dh mula mengajar ye???