Wednesday, May 27, 2009

Mode: Bz..ZZzzz..dan lesu...

Selepas bz melayan member dr bangi datang over e weekend...diorng pun dh selamat smpai Leicester- umah adiknya Shah...Selasa tu baru terasa..eh..banyak lagi benda yg aku x buek nie...ngan appointment nyer jumaat nie..baru aku terkejar2 nak siapkan...mujur ler..aku leh masuk library...ikut kami...nak g tengok Angels & Demons arinie..nampaknya kena laa tangguhkan dulu..siapkan apa2 yg patut...lagi pun...penat pun x hilang lagi...

Minggu nie...x seceria weekend lepas yg sunny..dr semalam (selasa)..sokmo hujan...so aku pun mmg xde mood sgt nak kuar...dok dlm umah ajer laa..hehehe...

Al-kisah semalam, sebelum g library..aku g amik gambo utk provisional driving licence..g kedai gambar kat portswood jer..patutnya..10 minit dh ler siap( mmg siap tulis kat luar kedai tu..)..
bab tu aku ok lagi..tp..yg sedihnya..cara minah India tu amik gambo...kebiasaannya kat Malaysia..kalo nak amik gambar passport....masuk dlm bilik..duduk atas kerusi..pastu kamera pun jenis canggih..siap flash..etc..ini..amik gambar kat sebelah kaunter tu...aku kena berdiri kat belakang tu background putih...yg sadisnya...pkai digicam yg biasa tu...aku punya digicam pixel lagi ok..ini stock digicam yg lama..aku dh x sedap hati..flash pun xde!!!! 100kali elok lagi camera member2 aku...

kul 5 ptg..g amik gambo..kena tunggu lagi...apa nie?? kata 10 minit jer dh siap...dh ler mula2 bg aku gambar org lain...mmg tambi betul laa makcik india tu..naahhh...tepat skali igauan aku...gambar aku...separuh muka gelap...huhuh...x pasal2...muka mcm kena kurap... mmg gua jem laa...lepas nie..sapa2..jgn pi amik gambar kat photo shop tu..sebelah boots kat portswood tu....

aku x mo laa gambar tu...jadi mimpi ngeri...so aku mmg nak amik balik gambar..tp this time would be another shop...hahaha..atau alternatif lain..amik gambo sendiri..print sendiri...potong sendiri...hahahaha....pueh hati den...

5 comments:

Anonymous said...

hehehe..aku pon pernah amek gmbr kat situ. penat aku mekap cun2..tak cun jadinya... meh, aku amek gmbr ko jelah durra. background putih dinding umah aku tu boleh la ;)
-asmah-

durra abd razak @ kocikin... said...

ye ker asmah...awat hang x habaq kat aku....nie nak kena g amik baru la...hehehe...amik gambo kat umah ko pun ok gak :D dgn camera baru ko lagi..kan..

Anonymous said...

boleh2..lagi cun aku buat!ko siap leh komen2 lagi kalo tak suka..privillege tu! bila nak, mailah dtg umah..set jer time hehehe. kamis jumaat laki aku takde kat umah ;)
-asmah-

princessGarnet said...

oo nak joli aa laki tade umah hehehe, aku cuma ada masa bila laki gi main bola

durra abd razak @ kocikin... said...

asmah- waaa...khamis & jumaat pun..ko mesti ada program ngan cik fizza ;)

niza- hehehe..lagi alasan nak lepak..kata nak g beli ikan..pastu g minum coffee kat McD..kan..kan..