Sunday, May 10, 2009

Perjalanan diteruskan ;)






Dalam meneruskan perjalanan kami ke Lauterbrunenn, Switzerland...kami seperti biasa....perut mesti kena mau isi...alang2 dah lalu kat Milan...kami pun singgah seketika utk makan2 dan lepak2..bak kata org menyelam sambil minum air....

Milan...Kota Fesyen...mmg ada betul laa jugak gelaran tu..hasil pemerhatian aku- penyelia fesyen yg x bertauliah ni...rata2...awek2..makcik2..mmg bergaya....takat pkai Prada, Gucci, LV, Versace dll tu...mmg pemandangan biasa...siap sekali la jugak dgn pemakaiannya yg ala2 model gitu ...kebetulan...aku lalu depan satu outlets yg tengah sales brg2 dr seasons lepas..nak masuk pun..mmg security ketat giller...kena letak brg2 dlm beg yg berzip dan berkunci!!! Velentino, Prada, Gucci, etc...adik-beradik semua tu..ada...tp malang2nya...poket aku..x mampu lagi nak shopping nama2 tu semua..jadi cuci mata jer laa kan ;)

Cuma yg mengkagumkan...Bata..mesti korang familiarkan dgn nama nie...jumpa kedai Bata..dekat tengah2 city centre lagi!! brand yg sama dgn yg kat Malaysia tu...tp...higher level...brg2 tu...mmg sama level dgn Republic Banana, FCUK, Gap etc....sepasang kasut...rata2..atas 100 euro!!! baju2 pun..dan handbag..harga gitu jugak...kalau org italy dtg malaysia..mesti kagum..sbb org malaysia...leh beli selamba jer kat kedai Bata ;) tetapi...ada tetapinya laa....products yg diorng jual kat Bata di Italy..mmg ala2...designer items..cun laa...n stylo...tu kot jadi mahal...

Lepas makan kat kedai kebab...yg aku rasa paling sedap antara semua2 kedai kebab yg kami pernah makan tu...kami pun bersedia utk mission seterusnya...yg pasti mission..my abang dan kerry...AC Milan Stadium!!! jadi kami pun mencari2 la San Siro Stadium tu..x jauh..10 minit jer dh smpai...cuaca pulak masa tu...agak panas..dlm 17-20 celcius..ptg yg agak terik..disebabkan pak guard tu bagi direction salah...kami terpaksa tawaf 1 stadium tu...adehhh....smpai2 tu..dh agak petang..jadi touring session dlm stadium pun dh abih..xde rezeki...lepak2 kat kedai football fans AC Milan..berlegar2 jap kat dlm tu..usha2 jersey etc...pastu time to gerak...tapi cukup menceriakan brother berdua tu..hehehe...kasi chance ler kan ;)

kami dah bersedia untuk meninggalkan negara yg terkenal dgn pasta tu...ke negara yg masih lagi sejuk dan beku....

Arrivederci Italia!!!

3 comments:

ummiluqman said...

salam Dura ni kak azma(uniten) ntah ingat ke idak. jumpa blog ni dar neny.nak tanya pernah ke turki tak?tgk bnyak berjalan tuh

ummiluqman said...

salam Dura, ni kak azma(uniten) ingat ke ntah? btw nak tanya pernah jalan ke turki tak? dpt link ni drai neny punyer blog..tq

durra abd razak @ kocikin... said...

hi akak,

durra ingat....ooo g turki tu...durra x pernah smpai...tp suami pernah laa g sana...bestnya akak duduk kat Dubai...durra cecah Dubai...tp dlm airport jer laa...heheheh....