Monday, June 8, 2009

Makan2 sambil jalan2

Selepas berbulan-bulan dok pergi London...akhirnya..baru semalam..aku dan my abang...dpt bersiar2 di London...dlm erti kata...bukan pergi London..atas urusan amik org dan antar org, jumpa org, bawak org pusing2 London...kali nie..baru betul2 kami berjalan2 di London..hehehe...berbelit2 ayat jadinya...x percaya??? percaya laaa....hehehe..

Sbb utama......makan!!! jadi...malas nak bawak camera...sama jer London nie....hehehe....jadi kami sampai ke Queensway parking..jam 12.30 tgh...parking tu..ikut konsep easyjet..minimum pays..bermula dr 20p..n maximum pays..GBP 2 sejam..ok laa kan..sbb mahal nak parking kat dlm London nie...Queensway nie terletak dlm dgn Bayswater District di West London..kalau sebut Bayswater...mesti ramai yg familiar..sbb..kalau nak ke Malaysia Hall, slalu kalau naik underground train..mesti turun dekat Bayswater Station..mmg dekat situ jer....utk makluman lanjut: http://www.westminster.gov.uk/carparks/queensway_trial.cfm


Sampai2..1st place yg dituju..Subway..yeaahh...kat jalan tu..mmg ada Subway halal..so..kami pun makan seround...tp sekadar melapik perut...x laa beli 1 foot long..lepas lapik perut dgn meatball sandwich.....kami pun jalan2 lagi...smpai laa hujung jalan...patah balik..Jom g shopping mall baru!!! jadi kami pun...gerak naik underground train ke Shepherd's Bush station....sbb tujuan asal...nak pekena Chicken Cottage...mmg dh lama berhajat nak makan kat CC tu..

Sampai laa kami kat area penuh ngan malls tu..Shepherd Bush Green...tapi kami pekena dulu BBQ wings set meal dgn Lamb Burger meal....lega....aku mmg suka Chicken Cottage dr KFC di UK..sbb..KFC di UK..x sesedap KFC kat Malaysia...huhuhu....jadi aku lagi prefer CC nie...masa kat Newcastle...nie laa pengubat rindu pada KFC/McDonald's pun..

Lepas dah kenyang...kami langsung ke Westfield...yg baru bukak 4 hari...ermmm....besar...konsep pun...ikut mcm malls kat Malaysia...tp aku rasa..Malls kita lagi besar dan happening...seperti biasa...org UK..akan claimed..this is the biggest shooping mall..in Europe!! bla...bla..bla.....mcm x caya jer...hehehe...besar lagi laaa Sunway Pyramid yg baru lepas extend tu...jadi Westfield nie....penuh laa dgn manusia...yg ingin tahu jugak mcm aku nie..hehehe....xde apa yg baru dr shopping mall yg lain...mirip KLCC...KLCC lagi besar!!! yg bezakan...ada top designer boutiques..mcm LV...cuma yg cool...kerusi melepak tu..ala2..modern gitu...cun...

Lepas lepak2 jap..kami meronda jap kat Oxford Street...bila dpt sms dr member..dia pun dh smpai hotel..kami pun..gerak ke Kensington Street...lepak2..amik2 brg..pastu member ajak dinner...jom!!! kami jalan kaki dr Kensington Street..redah Hyde Park (adeh...aku ingat dekat jer..kaki den dah lenguh nie) smpai semula ke Queensway...sbb...nak makan kat Inn Noodle -Chinese Restaurant yang halal....sedap dpt pekena dumplings, nasi dgn roasted ducks and bbq chicken..penutup..makan sagu mangga..konyang!!!! kedai tu...mmg x served pork...dan semuanya meats nya halal.....mmg berbaloi dan sedap....x terasa sgt jalan jauh2 tu.... further info: http://london.randomness.org.uk/wiki.cgi?Inn_Noodle,_W2_3RR

so mlm tu...kami balik ke Soton..dgn perut yg kenyang..kaki yg lenguh...tp..dgn hati yg ceria :)
Alhamdulillah...misi makan2 sambil jalan2..tercapai.....

No comments: