Tuesday, June 2, 2009

Sunny Sunday

Lymington- boleh gak naik feri ke isle of wight dr sini...distance wise...lagi dekat nak smpai pulau tu dr jarak soton ke isle of wight...


tengok org naik yacht..bebudak kecik pun pandai sailing...

kami jer yg duduk bawah pokok...kami putera & puteri lilin...mat salleh semua dok terbaring kat tengah panas tu...mcm ikan salai..hehehe


teknik amik gambo dlm rumput..cara bebudak sekolah...hahaha

Selepas seharian sabtu dok melepek jer kat umah...n lepak2 tengok final BGT dgn kak nurul n kak fizza di rumah baru diorng......Ahad...kami pun memulakan misi yg dh lama tertangguh..nak g jenguk car boot kat New Forest...sbb bulan lepas...sempat lalu jer kat car boot tu..sbb jam pun dh k ul 1 tgh...org pun dh angkut brg nak balik....
Jadi kami bertolak ke New Forest dlm jam 10 pg..ikut waktu car boot aku...agak lewat..sbb slalu aku g car boot..dlm kul 7 pg..hehehe....kami amik A337 dr Lyndhurst..terus menghala ker Brockenhurst..sbb car boot tu antara Brockenhurst dgn Lymington...ikut jarak..lagi dekat nak g car boot situ berbanding ngan car boot Gosport.....maybe terasa jauh, sbb jalan kampung..saje laa sesekali tukar angin....
car boot kat tengah2 padang..seberang jalan tu vineyard...amazingly...mmg xde langsung..bangsa selain dr bangsa mat salleh...ingat kan ada yg terselit2 nnt....smpai kesudah..kami dua jer laa makhluk luar bangsa kat situ...hehehe...mmg rasa pelik laa..sbb slalu mana2 car boot..mesti ada pelbagai bangsa..tetambah melayu...overall, brg2 kat situ not bad...padang pun..besar gosport...n yg obvious..diorng mmg suka bawak 'anak2' diorng..anjing..dr sekecik2....jenis wolves...smpai laa sebesar-besar scooby doo pun ada...tu kot..xde org kita kat situ ;)
lepas berjaya membeli serba sedikit....kami teruskan perjalanan ke Lymington...utk lepak2..n picnic secara x terancang...cuaca yg feel gini...mmg kalo xde plan pun...mesti cuba gak nak bg ada plan..hahahah...makan, makan..baring, baring..pastu layan tengok org nak g sailing...tengok feri Isle of Wight nak masuk muara...cukup kul 3 ptg...balik semula ker Soton...

2 comments:

Anonymous said...

durra, daun kesum tu bila pindah kat pot..air dia keluar bila siram. kalo camtu, camana nak bagi dia berendam ngan air? aku dah tutup dah lubang tu ngan plastik.
-asmah-

durra abd razak @ kocikin... said...

camtu..ko sama ada letak kat dlm bekas/pot yg xde lubang..mcm pot yg aku tanam tu..mmg xde lubang..x kisah..yg mana2 pun..janji air tu ada dlm bekas tu :)