Thursday, July 23, 2009

Boleh ke itu macam???

Pagi2 td...aku dpt call dr Levis' store yg kat West Quay...bgtahu kat aku...jeans yg kena alter x leh amik esok....sbbnya...mesin jahit diorng rosak..x kan laa semua mesin jahit diorng rosak???? kedai punya laa gah...yg agak pelik bin ajaib tu....aku g kedai tu...Sabtu...sama2 ngan member sorng nie- kak nurul...dia beli 2 pasang lagi...dua2 kena alter...dpt hari Selasa...aku pulak..beli sepasang jer.....tp dpt hari Jumaat??? bezanya...aku bayar 10 minit awal dr kak nurul....adakah sbb aku beli sepasang jer...maka aku kena amik hari Jumaat???

tup..tup...pagi td...dpt call...aku kena amik next Tuesday...sbb..mesin jahit rosak!! apakah?????
nie yg kekadang aku jem ngan cara org British nie buat keje....asal antar surat ke apa ker...utk dptkan services...mesti cakap....we'll keep in touch with you in 5 working days...kalau baik hati..slalunya...in 15 working days!!! aku tau ler...ayat2 tersebut bertujuan to buy more time...utk siapkan e tasks....tapi...kata negara maju!!! kalau alasan tu kat Malaysia ke...aku leh la gak terima...hehehehe...tp Malaysia punya pejabat post lagi maju tau dr UK nie..that is for sure!!!

nak..nak...kalau mula2 nak mula hidup kat sini...mmg laa kena banyak2 sabar...tp ikut gak rezeki memasing...ada yg free-flow jer proses nak set up phone & internet connection...nak bukak account bank pun satu hal...apa2 pun...to those yg baru nak mula hidup ngan british nie...bawa ler duit extra kat tangan...in case....bank buat hal mcm kitaorng kena dulu..huhuhu....tu yg bila nak pindah umah...pikir 10 kali gak...

tp aku xleh terima laaa kes jeans aku nie...dr hari sabtu...smpai ke arinie khamis...esok aku patut collect...baru nak cakap pagi td.....mesin rosak????? tp tu laaa.....aku dh berangan2 dh..leh laa aku cuba jeans yg termahal dlm idup aku nie (slalu beli jeans longgok kat Metro Kajang jer...hehehe)......nampaknya..kena laa tangguh dulu impian aku tu...smpai selasa depan...dgn harap....tolong laa make sure...aku dpt tengok jeans tu selasa nnt....Adios...

4 comments:

kenit said...

ler camtu plak.. apa laa..

seblom ko bz next week, nanti kita lepak kopi-kopian okie..

durra abd razak @ kocikin... said...

no problemo....

org levis dh call...kata dh siap...tp aku merajuk nak amik...leh x??? hehehe...apa2 hal...mmg nak kena amik b4 next week laa kot...

mrs effirul said...

jangan gitu, jeans cantek che puan.. bila lagi mau bergaya esp kau nak gi scotland trip nih hehehe

durra abd razak @ kocikin... said...

beb...aku dh amik dah...huhuhu..haru betul laaa...jahitan teruk!! kak nurul pun sama gak...adeh....sabar jer laa...dh ler 1st time beli jeans mahal nie...huhu...

camner pun...leh gak aku bergaya next week ;)