Tuesday, July 14, 2009

New Passion...

semenjak dua menjak dah ada sport centre summer membership nie...asal ada peluang jer..mesti nak terjun swimming pool...hehehe....ditambah pulak ngan ada geng2 sekepala yg suka gak berenang2 di tepian...mmg menjadi2 laaa 'kegilaan' nie..walhal..leh jer nak g gym ker..main squash ker...tp...tumpuan lebih pada swimming pool...hehehe...

impian nak belajar swimming dh lama...tp dulu2...takut air masuk telinga..hehehe...alasan tu..menyebabkan terbantutnya cita2 nak berenang tu....selepas Fear Factor berjaya diatasi...naaahhh...hamik ko...selang sehari...mesti ada jer muka aku kat Sports Jubilee tu...kuikui...sama ada solo..atau pun..berkumpulan...

dlm minggu nie...smpai laa hendaknya...aku punya 2nd persalinan..leh laa ganti2 ngan yg dah ada skrng...lagi laa tiap2 ari kot..muka aku timbul kat dlm pool tu nnt..hahaha...walau pun...telah mengalami pengalaman hampir lemas last week..ketika berguru ngan my beloved abang..that was e longest 10 seconds in my life!!! tp...membuatkan aku lagi berkobar2 nak belajar berenang...kalau x jadi mcm Micheal Phelps pun..cukup laaa kalau tercampak kat laut tu...aku leh laa berenang balik naik ke atas boat...huhuhu...

apa2 pun...Aja..Aja..Fighting!!!!!!!

5 comments:

Mummy Faridah said...

Huhu swimming. Bessnyerrr!... Huh dah lama xswimming.. Last swimming mase Syifa 4bln. Fuh, seround pun dah letih. Tp, besss... Huhu... nnt kite nak join swimming ngn awk jgk lah. Tp boleh kerrr?... Saper nak jaga anak2 kiter?...

Mummy Faridah said...

Copied: belung packing paper lagik..... waaaaaa betul ke ni saye nak meninggalkan M'sia ni?? masih xterasa bahangnyala (bahang ke?)... Camner Durra? Ade ke umah kosong utk ktorg? Risao gak nak membayang rumah camnerlah kat sana..

durra abd razak @ kocikin... said...

faridah,

mmg feel giller best...nak nak...kalo swimming skali ngan kengkawan...biasanya..kalo kengkawan g swimming..anak2..hubby diorng babysit kan..hehehe...sbb tu slalunya..masa lepak kitaorng..kekadang..diorng bawa gak anak...jgn lupa pack skali swimsuit :)

xper...biasanya..last minutes baru nak packing...rumah korang tu..masih dlm proses...hopefully, by bulan 8 nie..dpt..InsyaAllah...tp tu laa..umah kat Soton nie...mmg xleh nak compare ngan umah2 belah2 atas..mahal..n kecik...mesti 500 ke atas..tp x kisah laa kan...janji ada rumah kan :)

Mummy Faridah said...

Waaahhhh... seronoknya (swimming). Tp org xde swimming suittt.. Klu kat sini swim pakai seluar fit, baju t-shirt n swmg cap jerr.. Kene pakai swmg suit yg ala2 penyelam tu kerr?(Heheh.. excited sungguh)

Ttg rumah, kmi xkisah besar ke kecik ke.. asal boleh dok dan selesa sudah. Klu xdpt lg camnerr? Boleh ker tumpang merempat kat umah awkkk?

durra abd razak @ kocikin... said...

faridah,
sempat lagi kalo nak usha swimsuit kat malaysia ;) saya pun beli n bawa dr msia...yg jenis muslimah swimsuit tu & jenis diver tu gak..kat sini..diorng particular skitt..mmg kena pakai swimsuit...kalau yg kat sini..faham2 jer laa..omputih..mesti nak sexy2 :D

InsyaAllah...dpt rumah by e time korang smpai..sbb masa tu bukan peak season lagi...kalau xde lagi..leh jer crash kat umah kami :D dont worry...