Friday, July 10, 2009

Oh Laksa...


sebenarnya....percubaan laksa johor nie..dh berlangsung 2 minggu yg lalu....terima kasih kepada tuan empunya resepi- cik puan junewaty....sekian kali percubaan ambo...berjaya...hasil panduan resepi....setengah bahan tu xde...tp..belasah jer laa...janji rasa ada skitt...ghupe (rupa) pun ada...

8 comments:

Mummy Faridah said...

Waaahhh... sedappp nya! terbayang2 baunya.
Org ada award utk K Durra. Mai la amik ya, tepek kat blog Kak Durra :).

P/s: Takuit lerr nak pi sanaaa....

Eida said...

try ler buat laksa kedah pulak...lagi sedap dari laksa negeri lain. yum yum yum

ah jadi nanti, mintak resepi neh

he he he

durra abd razak @ kocikin... said...

Daa....

laksa kedah tu...aku dh slalu buat...sbb nya...favourite aku...tu pasal aku x letak dlm blog...mueheheheh....

laksa negeri lain nie..kira mcm aku punya percubaan pertama laa kiranya ;)lepas nie nak cuba laksam pula..kalo rajin aaaa....hehehe

Eida said...

Ra, mintak resepi laksa kedah. Aku nak cuba buat jugak. Mengidam ni...

wa kah kah

durra abd razak @ kocikin... said...

uits...hang mengindam??
haziq nak dpt adik eh...hehee...nie nak kena bagi resepi nie...nnt aku email ke ko ek...

waty said...

woww look so yummy!!! rasenye lg lah yummy kan,yer x? durra aku tgk gmbar dia td aku ingatkn apelah benda kaler kuning yg setongkol besar tuh...skali zoom gmbr tuh rupenye lemon daa buat gntikan limau kasturi...hehehh...ini betul2 laksa johor ala soton style nih...gud,gud...so creative.nnt blk mesia msk byk2 bg kitorang rasa lak yer..

eh kalo dah jadik msk laksam nnt bg resepi die eh...tingin nk try gak..

durra abd razak @ kocikin... said...

june...
hehehe...presentation mesti kena ada..kata nak masuk blog...rasa tu..lain kira..hehehe

aku ikut saranan ko laa...cari bahan2 mengikut keadaan..maka lemon laa gantinya....

laksam...aku still dok usha2 resepi lagi nie...nnt dh berjaya...aku bg kat ko pulak...harap2 aku mood rajin laa :)

waty said...

hehehh kalo ko dok kat sana tuh rajin jelah kot agaknye nk wat laksam tuh...sbb aku dpt merasakan bile korang yg dok jauh2 kt rantau org nie bgaimnakah kepinginnya nk mkn malaysian food once in a while...(cheh mcm la aku pnah dok oversea pn)...kah3x lwk giler.yo-yo o sgguh aku...eh tp btul la kan?

ermm tp rasanye aku kat cni nie so far mmg x brp nk rajinla kot nk wat laksam tuh...mcm leceh sgt jer nak wat 'laksam' (btul ker istilah aku nih..)dia yg mcm kuey tiow tu laa...sbb pnah dgr2 jgk org ganu citer cmner cara nk wat die...
so baik aku beli jer pg2 or kt psr mlm ker.bru rm2++ to rm3 gitu...hahaha jgn jeles..eh tp kalo ko jd buat just upload jelah eh.bminat gak nk tau care2nye n tgk hasilnye...