Sunday, July 19, 2009

Ops. Pengosongan Kocek....

Nampaknya aku punya master plan utk ops. pengosongan kocek berlaku lebih awal dari plan asal...yg patutnya berlaku bulan 12 nie...adeh....mmg mencabar betul laa bulan 7 nie...x dapek nak menolong....Summer Sale!!! dlm masa 1 bulan shj nie...aku telah berjaya 'menghadiahkan' diri sendiri dgn pelbagai barang...yg juga telah membuatkan wardrobe baju aku makin sesak!!

aku yg sebelum nie leh menahan diri...tp tewas jua..hehehe....antara hasil "tangkapan" utk bulan 7 antaranya sepasang jeans levis, few tops & blouses from next, zara, dorothy perkins, H&M, Gap dan x dilupakan benefits' compact powder (1st time beli compact powder yg harga atas RM100 tu..) sesekali sekala kan..kan..kan..juga beberapa peralatan dapur Ikea (yg nie keperluan..hehehe...) adeh...leh kata...kocek utk bulan nie...susut luar biasa...gulp!!! eh x lupa gak..beli swimsuit baru..eh..ada lagi..summer membership kat uni. sport centre..aduiii...mujur next month dh masuk bulan posa...so leh laa cover belanja utk bulan nie..kuikui..boleh kaa itu macam??? boleh kan aje.....

bak kata my abang...slalu lepas aku beli brg2..mesti aku akan bg self-explaination utk diri sendiri...yg jadi 'mangsa' kena dengar hujah2 bernas aku tu..semesti laaa my abang..yg begitu penyabar melayan aku nie....hahaha ...sbbnya...masa beli mmg excited x ingat...lepas jer 10 minit...mesti tercakap kat diri sendiri...betul ke ni??? by e time smpai umah..mesti aku akan bg hujah2...kenapa aku perlu beli brg2 tu...hahaha....camno tu ek...adakah aku sorng jer yg berperasaan begitu???

13 comments:

Wan's Family said...

durra, samala, lepas beli beli akan ade explanation why, n why now, why buy later etc etc.hehhe..
durra, lain kali ade sale, inform2 ler, leh la join (ini hantu shoppg kalau kat kl nihh)..minggu before ni, shoppg dgn helper kak han..punyalah nak shoppg ala2 tak bwk anak kan..tapi rasanya weekend ni lagi sale hebat2 kan..err..rugi la xgi, silap timing:-(..so durra, dont worry, sale kat uk ni bukan selalu, so you dont have to feel guilty, bila lagi nak beli kan?? (sedpkan hati=D).. kalau pose kat msia, rasa lagi boros, hrp kat sini tak lerr.;)

Eida said...

jangan lupa simpan duit untuk shopping end of summer ni pulaks...pasti ada sale lagi

(best tu shopping) Kih kih kih

iu @ wid said...

mcm best jer summer sale...hehe.. salam ziarah..

durra abd razak @ kocikin... said...

Ani,

mmg betul..kena bg justification..lepas penat berborong..hahaha...
okies...bisa ajer...tp bank dh suruh tutup account dh utk musim nie..banker dh bg amaran keras..

bak kata geng otai soton...asmah..hasniza..etc..this is e best time to purchase..alang2 tengah murah..lepas nie..dok diam2..smpai ler..boxing day pulak nnt...sempat laa nak simpan duit ;)

Neny said...

hihihi...sama la kita cuma tinggal lg cik abg bukan la penyabar org nya. Harus la aku kena bebel kalau overbought

princessGarnet said...

eh bila masa aku diangkat jadi otai hahahahaha

durra abd razak @ kocikin... said...

Daa....
dah xleh dah spent dh utk end of summer..huhu....bank negara cakap...tutup buku...

tp ok laa...aku dh borong sakan dh..hehehe...

Anonymous said...

wah..aku pon termasuk dalam geng otai ker? hehehhee... :D

geram jer sebenarnya. tapi jumaat lepas sempat aku g city pas amek husband kat train station (kedai kan tutup kol 8pm hehehe). mula2 memang dia tak nak. well..pujuk abis aaa ;)

-asmah-

durra abd razak @ kocikin... said...

Neny- Bad x bebel...tp dh kasi hint secara halus..udah..udah ler tu...hehehe..

Cik Misya- Otai ler...aku kira..sape yg duduk kat Soton lebih dr 2 tahun..kategori Otai :D

Asmah- ko dh layak dpt gelaran otai gak..lebih 2 tahun dh bermaustatin kat Soton nie ;)
mmg geram...sbbnya...murah2 gilla!! kalo x...chek fizza n chek nurul...x g city centre tiap2 hari..hehehe

Mummy Faridah said...

Slm Durra..tdi baru baru jumpa mak awk. kbeltulan dia lalu depan rumah kami nak keluar. Dia pesan nak kirim teh 3 in 1. Jenis apa tu? Boleh kmi tlg belikan.. Apa emel awk? Klu ada masa boleh chat..

durra abd razak @ kocikin... said...

waaahh cepat ibu ku menyampaikan info....hehehe....ok nie saya punya email kocikin@yahoo.com...nick utk YM pun sama...

Anonymous said...

wahai puan durra, diriku belum lebih 2 tahun jadi pemastautin soton. masa itu emas waaaaaaaa....

statement mu itu menyebabkan aku sedar diri akan kesuntukan masa yang ada adehhhh.

-asmah-

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.