Monday, September 14, 2009

Kisah gigi...



Al-kisah....sabtu lepas...gigi aku bahagian atas sebelah kanan....telah terpecah ketika sedang enak menikmati jagung manis..huhuhu...tp hanya 1/4 sahaja..tp cukup untuk membuatkan tampalan/filling gigi tu jatuh...maka terwujud lah lubang besar yg cukup membuat ku derita...sigh...sabar...sabar....sabar.....nak g jumpa dentist pun...dental x bukak...adehh...sabar lagi skali..kena tunggu isnin la nampak gayanya....mmg membantu mood ceria aku yg baru jer dpt 2 sandal raya :(

Isnin, aku call dental practise yg paling dekat umah aku..iaitu di Portwood...diorng amik private patient jer...adeh...mahal bangat gitu...appointment fees pun dh GBP20...belum lagi other charges...baper laa gamaknya tu..total bills...so aku call line NHS utk mendapatkan appointment....Alhamdulillah...diorng set appointment aku jam 2.15pm kat Thornhill Dental Practise yg terletak 15 minit kalau naik keter.....

Alhamdulillah...settle bab gigi aku...lubang besar tu telah ditampal semula oleh dentist yg ala2 pelakon hindustan...mujur ko encem....xde laa rasa sakit sgt masa gigi kena drill...hehehe....nampaknya kena lebih berhati2 laa lepas nie...sbbnya...gigi yg ada nie...kalau dh xde...mmg xde laa...kena laa cari substitute...yg pasti x kan sama ngan yg asal....

1 comment:

princessGarnet said...

durra, kalu sakit ko tenunglaa muka dia lama-lama hahaha tapi jangan nampak obvious sangat tau ;P