Thursday, September 10, 2009

Teringat.....

Puasa2 nie...mood rajin memasak..slalu dtg last minutes...sama ada terlebih rajin...maka terhidang laa mcm2 juadah....yg ada tu...aku pun x termimpi nak buat sendiri....n kalau mood malas tahap gaban...maka..berbuka ala kadar...n sambung makan kat luar.....n ada gak berbuka kat umah member....

Puasa kat sini...totally different from Malaysia..that's for sure...in each and every way...mmg x boleh laa di compare kan dgn atmosphere di negara sendiri...cumanya...i'm quite amazed that my colleagues have the knowledge about Ramadhan and Eidfitri....diorng siap nak minum pun ala2 cover jugak..aku pulak naik segan....siap x bg aku steaming baju lagi...walau pun..ada masa aku agak lebam jaga till & layan customers...n telah offer diri nak keje kat area stor...tapi diorng x bagi...dgn alasan...kalau aku buat steaming...nnt dehydrated :)

Mmg niat nak buat kuih raya....tp buat masa nie...keje smpai ke hidung...nak kejar deadline..huhuhu....mmg kena put off till later time...which i dont have a clue...when would it be...hehehe....kalau rajin menggila...ada biskut rayanya tu nnt ;) kalau x...biskut instant laa jawabnya...

P/s: waktu2 bergini...yg paling aku rindu...suasana 1/2 jam sebelum berbuka...waktu berbuka ramai2 kat umah parents...tarawikh kat Surau Annur..n waktu lepas tarawikh...moreh time...yg paling semangat...balik kg...buka pose with the whole Shaari's clan....

1 comment:

Mummy Faridah said...

Sedapla kueh pow awk buat haritu.. post la resepinye... ;D.