Wednesday, October 28, 2009

?????

Sebenarnya...xde benda nak citer pun....keje berlambak...tp...tu laa...bila mood rajin dtg...angin menggila2 pun dtg laa..kalau dtg mood M.a.L.A.s tu pulak...isshhh....rasa nak lepak selepak2 smpai ler lebam....tp kali nie...kan nak citer pasal mood aku yg jap ok jap x tu...teringat kisah lain....alang2 keter pun dh semalaman kat workshop....cian keter antik kami tu :)

Korang pernah x...pinjam apa2 dr org lain..pastu terlupa nak pulangkan..atau kekadang rasa x perlu nak pulangkan...hehehe..x kisah ler..sama ada brg ker...duit ker...apa2 saja pun boleh....kalau kata org yg buat2 lupa tu...kawan rapat...adakah korng nak biarkan jer dia terlupa...atau..ngan selamba korang remind dia :) tp tu laaa kan...Melayu nie mmg terkenal ngan perasaan segannya...walhal...tu harta sendiri...org yg pinjam..tp sendiri rasa segan nak mintak balik.....

Alkisah...zaman dulu2...aku ada baik laa ngan sahabat sorng nie...mula2 aku pun x kisah...takat hulur RM10-20...bila member nie mintak pinjam...tp selepas sekian lama..dr RM10 ke RM50..pinjam nya kerap..tp x pernah pulak bayar balik...kalau kata sesak pun...naper masih mampu belli brg2 mahal??? aku pun celaru..haha...

Jadi aku slalu ingat pesan mama...kalau boleh selesaikan hutang kita pada org secepat mungkin...sbb kadangkala..benda yg skit2 mcm tu..leh buat gaduh..kecik ati....putus sahabat dan lain2...as a reminder for myself...kepada sapa2 yg pernah aku terhutang ke....berhutang ke..lupa nak bayar...sila laa bgtahu saya yer...takut lak mati nnt..masih berhutang ngan org...sila laa bgtahu yer..leh laa diselasaikan mana2 yg patut :D

satu yg pasti...aku masih berhutang ngan JPA n Mara..dan tambah lagi satu akaun..FAMO...nnt saya selesaikan yer ;) InsyaAllah....kesimpulannya..aku mmg xde asset....penyata hutang jer yg ada :D

kesimpulannya: aku mmg malas arinie...hehehe....smpai xde citer dh nak citer...adakah perlu aku closing down blog aku nie???? ermmmmm.....

2 comments:

Neny said...

ala, jgn la close blog ko...nanti dtg angin rajin nak berblog, harus ko akan sakan berblog. Blog membuatkan aku rasa dekat ngan ko walaupun dulu walaupun kita belajar sama2, xde pon penah aku rasa aku serapat ini ngan ko.

Eida said...

aku rasa macam tahu siapa yang suka berhutang tu..yang pasti bukan aku laaa....hik hik hik