Thursday, November 12, 2009

Double Celebration























Walaupun hari nie...dr pg tadi mendung...pastu hujan turun hampir sepanjang hari..walau macam mana pun, hari nie bagi aku..hari yg menceriakan...Alhamdulillah...2 good news in a day...cant ask for more :)
aku berjaya dlm ujian keter tengahari td...yg mana aku sgt2 berpuas hati..sbbnya ianya hasil usaha sendiri...walaupun skrng ada jalan mudah tp berbahaya...n lg costly..tapi aku rasa lagi berbaloi amik saluran yg betul...boleh belajar skitt apa yg x diajar kat Msia..tp lain org lain pendapat..so terpulang....jadi aku kena lalui semula semua proses dari A to Z bermula dgn theory test..bermula dari 8hb October lepas..sejam seminggu driving lesson...Akhirnya...hasil tunjuk ajar sifu aku yg amat periang iaitu Mike (thanks Asmah, a great recommendation..no regret at all!!! he's e best)...aku berjaya melalui satu lagi episod Phobia dlm hidup...gara2nya masa nak amik driving license kat Malaysia dolu2...leh tahan berkali2 gak ler aku fail...hehehe....gara2 belajar memandu ngan atuk sedara...yg sangat2 laa santai...keje aku drive dia g kedai kopi..pastu pi tengok kebun dia..tengok reban ayam etc..aduss.....sbb dia nak lepak ngan kengkawan dia...bab parking..dia suh aku park jer ikut suka hati...pikir2 balik...kelakar pun ada gak..hehehe
Lepas jer dpt berita pertama...my abang pulak dpt happy news..paper my abang diterima utk conference tahun depan...yeaaayy....ada harapan laa aku nak menepek sekali ;) berbaloi laa gak my abang dok pening2 kepala masa nak buat paper tu...well done!!!!
Jadi seperti yg dijanjikan TGI's meals..the treat was on me.....
Sementara nak dapat kad yg sepatutnya...yg amik masa dekat2 sebulan gak (biasa laa org UK buat keje...mana ada instant maaaa..mesti mau...kurang2 10 working days etc)...aku 'dibekalkan' dgn certificate nie dulu...So sapa2 yg bercadang nak amik lesen dgn jalan yg lurus dan benar...aku mmg recommend sgt2 sifu aku..Mike...he's an honest and a very..very nice man....berminat??? kasi roger sama gua...selamat aaa....
Alhamdulillah...Thank you Allah....yang senantiasa melimpahkan RahmatNya....

8 comments:

princessGarnet said...

cayalah.. congrats banyak2 heheh

Heida said...

Waaa! dapat international lisence maaa..syok tu...

Makanan tu pun tak kurang sedapnya tu..terliur aku

Anonymous said...

waaah meleleh ayaq liuq tgk kek coklat dgn makanan2 atas tu. bawak mai balek msia cket nti naa :) btw tahniah kak wa. tahniah utk abg bad jugak :) all d best to both of u :)

s.a.h said...

Tahniah...Mike instructor yg best kan? masa aku belajar ngan dia dulu, dia selalu citer pasal kawan yg recommend Mike kat aku. kali ni ada tak dia citer pasal aku kat ko hehehe..

Wan's Family @ Southampton said...

durra!!! so happy for you,and for bad juga, congraz ye:),usaha keras berhasil;) best arr, leh bwk kete, me,rizan ckp, "i'll be your driver here,just ask"sodis..kueng kueng,.mmg rindu sgt2 nak drive, rasa hilang kaki sini.tungguler, akan ku balas dendam balik nnti..hahha..

Wan's Family @ Southampton said...

one more, salute, bukan senang wo test kete UK ni..salute la durra, ni mesti bwk kete penuh hemah;)kalau ummi iman ni, leh pas ke idak nih..huhhu

durra abd razak @ kocikin... said...

Chek Misya..
tengkiu..tengkiu :D

Daaa...
lepas nie...aku jer laa yg kena jd driver :P n makanan mmg yummy...

yg x bernama..
tengkiu2... :)

durra abd razak @ kocikin... said...

Chek asmah,
time kasih banyak2 kat ko gak..loans kan buku2 tu kat aku..yg pasti Mike mmg yg terbaik laa org kata!!! two thumbs up!!
Oohhh mesti laa dia ada citer pasal cik CT ;)

Ani,
Alhamdulillah...tengkiu2..mula2 rasa malas gak nak drive kat sini..saje2 buat takut..skali Bad x bg laa pulak..dia yg paksa suh durra amik..huhu...tp best laa Ani..ada driver khas nak g mana2 :)

Kat sini..terpaksa berlakon bawa berhemah..hehehe...nak pass punya pasal ;)