Thursday, November 5, 2009

Riadah..


Dari aku kecik2 lagi...aku mmg peminat sukan...kira sports junkie gak ler aku nie...asal Hari Sukan..mesti muka ada laa kat situ...aku pun x tau kenapa aku minat sgt ngan sukan nie...tp kalo sapa2 yg kenal aku dr sekolah rendah...mmg tau ler mcm mana "berlemoih" dan hangitnya aku kat sekolah...hehehe...muka jgn cakap ler....kalau duduk sebelah Devi a/p Mutusamy (nama hanyalah sebagai contoh)..mesti diorng ingat aku adik beradik dia :) boleh kata...apa saja sukan yg leh aku join...aku join...bola jaring..bola baling..bola tampar..etc...badminton...ping pong..sukan padang..lumba lari..lompat tinggi..lompat jauh..lempar cakera...dll....asal aku leh compete..aku mesti join..menang kalah..lain kira...
Tapi semenjak kejadian teammate bola jaring aku..."terlanggar" tempurung lutut aku...yg membuatkan bahagian lutut dan kaki aku "terpusing" ke belakang...mmg aku terpaksa melupakan cita2 aku nak dpt black belt taekwondo..yg mana sebulan jer jarak masa testnya tu..huhuhu....lepas kejadian tu...lutut aku..mmg terpaksa direhatkan..dan kemampuannya..menyusut. dan x dpt nak semula 100% mcm sebelumnya..sesekali terasa kesannya....dan atas saranan doktor...aku terpaksa melupakan sukan yg paling aku minat...lompat tinggi n bola jaring..sadisss....
Disebabkan aku jenis degil....aku cuba gak nak bersukan...lompat tinggi...aku mampu bertahan smpai Uniten jer...pastu bola jaring..bola tampar..sempat aku join sukan Staff UPM..sukan yg smpai skrng aku masih mampu join..Bowling jer laa termampu....huhuhu..
Cumanya...skrng...cinta hati terbaru aku..ialah Swimming..yeay...aku rasa badan aku mampu menerima riadah nie...sbbnya...x memerlukan sgt pergerakan yg terlampau..di mana kaki aku mampu utk menampung badan nie...walaupun sebelum nie..aku mmg takut giller nak masuk dlm air dalam..Alhamdulillah...selepas berusaha selama hampir 6 bulan..aku berjaya 'menakluki' phobia aku pada air dalam.. :) A pat on my own back...hasil tunjuk ajar abang aku..dan geng2 swimming pool Soton aku yg sentiasa bersemangat jer nak turun 'padang'...
Jadi skrng...swimming pool menjadi tempat kegemaran aku...utk beriadah...dan tempat aku meleraikan kekusutan...dan semestinya...tempat utk bersosial ngan ahli kelab swimming pool ;)

4 comments:

princessGarnet said...

alaa chek puan, rindu laa aku kat geng riadah kita..

walaupun sekarang aku dah jumpa swimming spot baru, tapi ngak sama, serius.. yang sama ada aaqilah je ;)

durra abd razak @ kocikin... said...

s.a.h,
thanks :)

chek misha,
geng riadah pun dh makin kurang daa...xde penambahan ahli baru..mau tutup lama2 nie..hehehe....ok ler tu...ada misha junior ;) peneman setia yg terbaik...

Anonymous said...

hehe..tak tutup aa durra. sekrang swimming ada misi. dulu swimming coz baru nak belajaq..kenalah merajinkan diri 'menelaah'. kali ni..misi nak kempiskan perut!!

-Asmah-

durra abd razak @ kocikin... said...

hehehe....sunyi sepi skitt ler club swimming kite..memasing bz...aritu rajin terlebih..sbb baru nak mula belajar...excitementnya terlebih skitt..hehehe...tp kalo misi baru dh ada nak kempis perut..lepas nie..mesti rajin balik ;) ayohhh kawan2 semua!!!