Wednesday, December 30, 2009

Aktiviti harian..

Sejak dua menjak nie...bermula 2 minggu sebelum xmas aritu...ari2 aku kuar jalan2 kat shopping mall ;) utk window shopping...merangkap sesi mengisi masa lapang....cumanya...barang-barang utk diri sendiri x jugak dibeli..hehehe...sbb target nak beli kat Swindon masa boxing day aritu...malangnya...tiada jugak yg berkenan di hati...smpai kan ke London pun...sepi jer...yg aku dok shopping...brg2 hantaran utk adik aku..kira ok gak laa...kepuasan membeli ada...part yg menarik..kuar duit tp bukan dr kocek sendiri....muehehehe....cuma seronok tengok brg2 adik aku tu...ngengenge...kalo laa masa aku kawin dulu..leh beli brg hantaran mcm nie...

hari nie..baru berjaya membeli 2 helai blouse utk diri sendiri kat H&M..selepas beratur dkt 1/2 jam nak masuk fitting room+ kat kaunter.....mana x nyer...sorng2 masuk...bawa lebih dr 5 helai!!!!...aku jer yg bawa 3 helai jer....ada awek kat kaunter tu...siap beli baju 14 helai!!!! mak aiiii.....stock setahun ke apa???

rupa2nya...kat city centre pun sales bangat seehh....slalu x jam..leh que panjang lak nak parking...lagi teruk semalam masa g kat Portsmouth..ingat saja2 jer nak makan kat situ...skali..hamik ko...dkt sejam nak masuk car park!! adusss.....tapi mmg banyak good bargains...utk diri sendiri..dpt laa sepasang shipskin gloves...(x dpt kasut shipskin..gloves pun jadi laaa ) yg belanja sakan..my abang...beli suit CERUTTI utk his coming conference...1st suit for him..he deserves it...ok laa lepas ada discount...pejam mata...bayar jer laa :D kata dh berkenan...kira2..leh laa pkai smpai 10 tahun ;) lepas tu kita g tempah kat Bangkok atau kat Bandung jer laa kan ;) mcm yg ayah aku slalu buat....ok laaa tu....apa2 pun...mmg rekod laa tahun nie..boxing day...aku baru spent x smpai 30 GBP lagi...hehehe...jimat duit my abang...oraits...esok cuba lagi usha...td masa suntuk...nak kejar maghrib...Adios...

4 comments:

zany said...

salam kenal,
tentang newcastle dan southampton, bunyi macam best je newcastle, mcm mana cost of living dan keselamatan tempat tinggal di kedua2 tempat ni. tengah survey juga.TQ

durra abd razak @ kocikin... said...

salam perkenalan..
Zany, thanks for dropping by..
Newcastle...in term of cost of living mmg murah..boleh ada extra duit nak shopping beli Italian furnitures ;)dan dr segi keselamatan..depends dgn area perumahan yg kita pilih..as long as jgn duduk di area locals yg hidup duit 'benefits'..InsyaAllah..cumanya..cuaca kat sana...sejuk sepanjang tahun :) kalau minat snow..mmg sesuai..

Southampton pulak..cost of living tinggi..dgn allowance gred C..tapi cost of livingnya..mcm tinggal di London..mcm gitu laa comparisonnya..especially family besar..agak perit..duit allowance mmg x cukup..kena buat part time jobs nak menampung..kelebihan sejam jer dr London..dan kelebihan yg lain..x sesejuk sebelah atas (North/Newcastle)..snow pun lebat :) 15 tahun sekali jer snow lebat..summer yg mmg summer..

apa2 pun...tepuk dada..all e best

zany said...

thanks durra. ada email tak?
nak bertanya lagi, he, he.... senang sikit nak panjang2 cerita.

durra abd razak @ kocikin... said...

no problemo..email : kocikin@yahoo.com