Thursday, December 17, 2009

Buah Delima ke...Dilema

Korang pernah x alami...situasi di mana...secara tetiba benda yg mmg kita idam2kan dtg menggolek depan mata...2 benda dlm satu masa...tapi leh pilih satu jer...sbb keadaan yg x mengizinkan utk jadi tamak dan bolot kedua2nya????Kalau bab shopping, aku mmg selalu lah encounter situasi yg begini...gara2 limited $$$$...jadi nak x nak kena buat opportunity cost...x pun...mana2 pun x leh nak beli...hehehe...sekadar mencuci mata ;) good side of it, dpt memuaskan hati wanita...yesss.....

Semlm...mmg dilema utk aku..bukan buah delima yer kengkawan....pening gak laa nak buat pilihan sbb dua2 aku nak..payah gak nie...mmg dh nk jadi tamak haloba pun ada gak.....lepas balik berbincang semua...akhirnya...terpaksa laa satu pilihan tu ditangguhkan...bg jalan dulu kat peluang seumur hidup yg ada nie...mujur laaa yg lg satu leh ditangguhkan....Alhamdulillah...lepas buat pilihan nie...terus rasa kepala ringan..bahu pun rasa steady jer...hehehe...Apa kebenda nyer pilihan tu???? nnt akan diberitahu kelak...bila semuanya dh ada black n white....kang x jadi...bukan korang yg malu....aku gak nie haaa yg malu...skali ngan mereka & keluarga mereka ;)

Kesimpulannya : Jgn laa tamak haloba (utk diri aku nie)....one step at a time..pesan org2 veteran..sekian, terima kasih...

2 comments:

secret admirer :) said...

salam. kak durra,can we meet someday? exchange stories and experiences. impossible but really wanted to meet u. tunggu kak durra balik malaysia dulu ok? insyaAllah :)

hmm, keputusan yg baik ilham dari Dia yang sentiasa ada dgn kita. moga keputusan akak itu yg terbaik! all the best to u :)

insyaAllah ada rezeki kita jumpa. kalau bukan di bumi Allah, kita jumpa di sana yg kekal abadi. insyaAllah :)

durra abd razak @ kocikin... said...

Hi secret admirer,
boleh jer nak jumpa...tp nak kena laa tau dulu sapa tuan empunya diri..kang takut lak diriku ini dicolek...ahaks...hehehe...
Oraits..selamat aaaa