Sunday, December 13, 2009

Ku Bisikkan Kerinduan....



Rindunya nak g tengok concert nasyid :( especially Rabbani (NadaMurni), Raihan(The Zikr)...masa sekolah2 dulu...diorng dtg buat show kat sekolah...best giller!!! walaupun xde banyak music instruments..tp sgt2 best ok...siap ada pantomim, baca sajak etc..x pun pergi Sg. Penchala semata2 nak tengok konsert diaorng..kat situ lagi grand...huhu..nak tengok NadaMurni punya pasal...abaikan kisah abuya diaorng yer..aku cuma follow nasyeed diorng jer ;) pastu..diorng rajin gak buat konsert kat UKM dgn UPM..ada masa sekolah2 kat area Bangi jemput diorng dtg..walaupun bayaran x laa lumayan...tp bak kata Ustaz Asri..bukan itu yg dicari....walaupun masa tu diorng dh menang banyak awards..MasyaAllah....mmg tabik spring..toing..toing..toing..

concert terakhir yg aku tengok..kat UKM..x silap 6 tahun lepas....adeh..rindunya masa2 tu...selalu g ngan adik2....Arief..nnt usha yer..bila diorng punya concert..walaupun dh x baper umphhh..sbb x cukup ahli :( tapi ok laaa....
One of my favourite nasyeed..yg x akan rasa bosan dengar....
Semoga Allah tempatkan Ustaz Asri di kalangan mereka yg Dia kasihi..Ameen...

2 comments:

Anonymous said...

Memang betul kelunakan suara Ustaz Asri tiada gantinya..

Saya mencari merata ceruk kalaulah ada dikeluarkan satu album kenangan Rabbani macam The Best of Rabbani with ustaz Asri but memang tak ada.

Geram juga dan saya tanyakan tokey kedai kenapa takde satu pon album tersebut sedangkan bila MJ-RIP tiada, berderet album keluar untuk dijadikan kenangan..

Diorang pun taktau n my father's opinion was quite reasonable untuk meredakan geram. "Keluarga dia mungkin tak bagi keluarkan album tu".

Mujurlah saya dah ada beberapa kaset Rabbani...

-Teruterubuzu-

durra abd razak @ kocikin... said...

Tengkiu2 Teruterubuzu,
kita suka awak singgah blog n bg comment..tp kita lagi happy kalo leh tau..sape tuan empunya diri..sbbnya..nick mcm jepun..tp pandai berbahasa Malaysia :)

Kita ada keset dr zaman NadaMurni..tp sayang..mostly dh x baper ok..sbb zaman dulu kan quality kaset agak kurengg...Rabbani punnya ada gak fews..