Monday, March 29, 2010

Aberysthwyth...........

Abah sedang mengenang kenangan silam....bukit sebelah rumah pertama....laut tempat abah n e gang tangkap macarel dan udang................breathtaking views...


menuju ke rumah kelahiran ku....yg x jauh mana dari rumah pertama abah n mama mula2 sampai Aber.....


Kami................



selepas penat mengutip batu-batu......banyak batu yang cantik-cantik...geram jer rasa mcm nak angkut semuanya bawa balik ;) tempat yg sesuai utk lepak2...dan membaca nota exam ;)



rumah pertama yang abah dan mama menginap mula-mula sampai sini.....semuanya masih sama......abah ingat rumah nie dah kena runtuh...hehehe...sekali ada lagi daaa....



kanak2 riang.......

8 comments:

Mummy Faridah said...

owh.... awk lahir di rumah yaa?..... kes xsempat ke hospitalke?....

durra abd razak @ kocikin... said...

chek dah...
saya lahir kat sepital...dok kat sepital...berbulan2 gak..pastu baru bawa balik ke rumah tu... :)

kakZaa said...

Salam....

Eii tak sangka terjumpa blog ni...tahun berapa you all dok kat Aber ya,,,kami ada di sana dr 1991-1995...Hubby buat PhD gaks...pernah dok kat Lon Hendre dan Carleon, yg ada keta kabel naik atas bukit tyhhh...nostalgianya huhu....

kakZaa said...

Salam....

Eii tak sangka terjumpa blog ni...tahun berapa you all dok kat Aber ya,,,kami ada di sana dr 1991-1995...Hubby buat PhD gaks...pernah dok kat Lon Hendre dan Carleon, yg ada keta kabel naik atas bukit tuhhh...nostalgianya huhu....

ZaHusNa Collections said...

Salam...

Akak pernah gaks menginap di Aber ni since 91-95...pernah dok kat Lon Hendre dan Caerleon yg dekat ngan kabel car naik atas bukit tu...err ada lagi ke kabel car tu...

durra abd razak @ kocikin... said...

Wsalam...

oh ye ker...best x dok Aber?
cabel train tu ada lagi...

ZaHusNa Collections said...

Best la jugak, sbb kami tak ramai yg family, so kami rapat..sempat 5 kali beraya kat sana...Dah singgah ke Snow Down...kat sini hubby buat field work,Geologist....banyak kenangan suka duka di sana...sempat dapat baby sorang.... now dah 18 thn usianya... kalau ada rezeki memang teringin nak ke sana...

durra abd razak @ kocikin... said...

Kak za,
time kasih sudi lawat blog saya...
saya rasa...umah first yg parent saya mula2 duduk kat Aber tu..lebih kurang area rumah akak rasanya sebab betul2 sebelah bukit kat cable car station tu...sbb saya x tau nama :D
Yg last tu...yg betul2 mengadap laut..tempat yg ada palang yg locals suka sepak tu ;)
Kalo x silap...kitorng duduk kat situ dari 1975-1978...final year tu...baru lah bermula kewujudan saya di Aber :)