Tuesday, March 23, 2010

Cymru.............Part 1

Tempat berteduh yg cool sepanjang jejak2 kasih kami di Aberysthwyth, Cymru.......abaikan namanya yer....nie bukan workshop utk bertukang ye kengkawan....hehehe...apa daaa...kasi laa namanya yg happening skitt org2 Welsh nie pun :P

Master bedroom yg bapok besar.....ikutnya semua boleh tido dalam satu bilik nie jer....x perlu lagi 2 bilik yg lain...tapi..alang2 dah dapat 3 bilik...baik pakai semuanya kan ;) so...abah n mama jer laa yg menginap di dalam bilik besar gaban nie...hahahaha....eh skali dgn mek yah...arief tido bilik bawah...kami...tido bilik lagi satu...mmg berbaloi...semua bilik en-suite...





melepak depan TV...lepas selamat pekena nasi.....nyum2....berlaukkan ikan trout dan salmon yg ayah aku g mengail....kat pasar basah Aberysthwyth...hehehe....masyuk di makan skali dgn gado-gado...pergh....sekali ngan air asam mama buat...meleleh....maaf ye...gambo x sempat nak snap..memasing dah x sabar....hehehe..abah sangat2 lega...sebab x payah telan kebab dah...gara2 penangan kebab yg melimpah on the way ke Aber...huhuh...aku pun x sanggup daaa..






Perbincangan rahsia....hehehe...mama cakap...dia suka kerusi meja makan nie....nak pujuk abah belikan nnt ;)



Kalo dapat dapur mcm nie.....amatlah bestnya!!!!!




2 org kanak2 yg begitu teruja....bangun pagi...x mandi lagi...dh siap ronda kawasan sekitar cottage........sambil2 arief test dslr dia.....asah skills konon-kononnya ;)






dua org...kanak2 riang yg excited....hehehe.....






next destination.....selepas tengok batu-bata.....shopping time!!!!! sebelum masuk Wales....leh tahan gak laaa membeli....tapi...semuanya...barang2 yg org pesan.....






Destinasi pertama dalam perjalanan ke Cymru.......

utk ke berapa kali dah utk kami...ke kawasan batu-bata nie...al-maklum laa dekat dengan So'ton...jadi kalau ada tetamu jer....nie laa modal kami ;) hehehe....

jadi bagi peluang kat bebudak dua org nie g 'tawaf' batu bata...sementara aku, my abang, mama n abah...lepak2 kat souviner shop.....sbb diorng pun dah pernah sampai kan...jadi biar je diorng dua-beradik nie jalan2......masuk percuma...sbb pakai English Heritage Card kami...yg dh nak expired akhir bulan nie :) puas gak guna membership cards tu....malas nak renew...sbb dah x larat nak explore castle2...batu2 kat UK nie...huhu...masa utk menyimpan lak ;) priority dah bertukar...cheewaaahhh!!!!

They had so much fun !!! mcm2 aksi ada.....hahahha......

7 comments:

Anonymous said...

sukanya tengok gamba2 ni kak wa!! :)

Neny said...

Ni la first time aku nampak muka ko bulat durra...hehehe.

Bila la aku nak sampai UK ni...huhuhu

Mummy Faridah said...

bess aarr rumah tu.. dah lama xbelek blog... org tak tahu cerita laa... sorry to hear bout the sad news.. bt believe it has it's own miracle... korang dtg rumah hr tu nampak riang gembira jerr, sy pn xtahu cerita... u looked good and positive.. it's a strong motherhood in u dear sis! Take care.

durra abd razak @ kocikin... said...

Neny...
muka aku bulat eh ;) hehehe....comel x??? mesti laa comelkan...hihihi...
sempat lg tu nak smpai UK...smpai UK..jgn lupa singgah umah aku...

durra abd razak @ kocikin... said...

Chek Dah...

aahh..umah tu...besau..n selesa...kira puas hati lepak kat sana...
Hidup mesti diteruskan...InsyaAllah..x kan saya nk g umah awak...sedih2 kot...dah ler awak masak sedap giller...heheh...smpai 3 pinggan pun x sedar...hehhee..

princessGarnet said...

durra,awat?? berita sedih??
aku nak tima kasih banyak-banyak-banyak kat ko and bad for kontena and everything. sangat tehutang budi ooo..
nanti kita ngedate ym ye. aku tau aku dah lama senyap sunyi je..

durra abd razak @ kocikin... said...

chek misha....
ada citer sedih skitt...Ujian..but its ok...biasalah hidup nie kan penuh liku2..echeewahh....
no hal laaa....hopefully korang dh settle down dah....